De mini mango

De mini mango

Ze zijn nu een aantal weken in het land. Ze zwemmen weliswaar in de zwemvijver van de kleinkinderen voorlopig, en dat doen ze goed, maar binnenkort zullen ze verhuizen naar de nieuwe quarantainebak.

Deze start nu op, zodat de koi in een gezonde leefomgeving dit jaar kunnen evolueren. Het is een plezierig project dat ik toch met veel genoegen doe. Ik ben het niet gewoon om met dit soort koi te handelen, en zal nog altijd de voorkeur geven aan de grote meisjes, maar wat spielerij ertussen is niet onaardig of vervelend.

Je kan hier ook niet praten over HQ koi of alles wat er aan samen hangt, het gaat hier over de standaard mango die er overschoten bij Narita, niet meer, niet minder. Maar wie weet welke dromen er nog rondzwemmen tussen deze mini mango.

Zou het interessant zijn om een soort supercup te organiseren met de mensen die een minimango aankopen. We noemen het de Super Mini Mango Cup Hierbij denk ik aan een vaste prijs voor al die mee willen doen, bijvoorbeeld 50 euro. Er is één verplichting en dat is om een filmpje en foto met info over de grootte door te geven. 

Een vaste prijs van bijvoorbeeld 50 euro per minimango ! Zou dat iets zijn. Laten we zo afspreken dat als ik minstens 20 mensen bijeensprokkel die interesse hebben om mee te ijveren naar deze wedstrijd, dan wil ik deze activeren. De mensen die mee willen doen moeten zich per mail melden, en ik zal ze registreren zodat ze voor mij bekend zijn. 

Tegen medio oktober zal de wedstrijd dan bekend moeten gemaakt worden, en ik zal nog uitzoeken wat de gepaste prijs zal zijn, die toegekend wordt door een gepaste jury. Daar moet ik echter nog even over nadenken. Ik zal bijvoorbeeld bij bepaalde leveranciers een goodwill vragen in de vorm van een prijs. Voel je je geroepen en wil je meedoen stuur me dan een mailtje met je verzoek. Zo blijft de koihobby levend !

Het is moeilijk om de verschillende grootte van de minimango te schetsen, maar vorige week werden er door Val een aantal meegenomen om ze te laten opgroeien. Het waren de eerste die verkocht werden en weggingen.

Hij stuurde me gisteren een filmpje op met de koi die hij meegenomen had, en heeft ze ook gemeten. Dit werd mij medegedeeld: 

  • De oranje kleurige: 12 cm
  • De wit gekleurde: 14 cm
  • De chagoi 1: 14 cm
  • De chagoi 2: 15 cm
  • De blauw/zwart gekleurde: 15 cm
  • De zwarte: 18 cm

Als ik dus 14/15 cm als gemiddeld aanhoudt dan zal dit ook ongeveer de juiste maat zijn. Ze groeien trouwens goed, je ziet ze veranderen, en ik hoop dat de groei zich gestaag door zal zetten, net zoals de vorige mango.

Het is een bonte kleurenmengeling, maar naast deze kleurtjes vind je ook nog oshiba shigure ertussen, wat tancho achtige wezentjes en allerhande variaties, waaronder bijvoorbeeld een matsukawabake die zich telkens in de kijker wil zetten.

Qua prijs ben ik er nog niet helemaal uit, maar ik wil ze gunstig prijzen, afhankelijk van het aantal mini mango dat je uitkiest. Zo gauw ze overgezet zijn naar hun nieuwe verblijfplaats zal ik mijn beslissing mededelen. Dat zal binnen ongeveer 14 dagen zijn schat ik. 

 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Thijs

Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen van dit idee. Ik meld me dan ook zeker aan.


Huub

Goedemorgen,

Het is een super leuk project om te volgen bedankt voor de update.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74