Ze kwamen van verre

Ze kwamen van verre

Neen, het zijn niet de driekoningen maar wel Sjakie met zijn gevolg die van verre kwamen. Ik wist niet echt van waar ze kwamen, maar na enig opzoekwerk zag ik dat het topje Nederland was, op zo een dikke 300 km van Arendonk.

Een hele trip om enkele koi te komen ophalen, en ik ben dankbaar dat ze aan Interkoi het vertrouwen gaven. De koi werden vorig jaar al aangekocht en bleven tijdens de winter lekker bij mij zwemmen. Bedankt dat ik er zolang van heb mogen genieten trouwens !

Even lekker rondkijken natuurlijk en hun oog viel in eerste instantie op één van de blikvangers, namelijk een mango. Deze hebben het bijzonder goed gedaan, en laat die maar rondzwemmen, die brengen hun centjes vroeg of laat wel op. Het zijn dankbare beestjes, maar deze gaat mee naar Nederland was het antwoord !

Daarnaast kwamen er 2 koi bij die bij Michael aangekocht waren en in Duitsland hun vakantie hadden genomen. De kohaku was een flinke madam geworden, de showa iets kleiner, maar dat was toen al duidelijk bij aankoop. 

Als klap op de vuurpijl vroeg Sjakie of ik er zijn aangekochte showa van Izumiya er ook bij wou zetten ! Ik had er al helemaal niet meer aan gedacht ! Uiteindelijk gingen er dus 4 in een box naar huis.

Nadien kreeg ik nog een filmpje van het overzetten van de koi naar hun vijver ! Ik ben altijd blij als de mensen die een koi meenemen naar huis even een filmpje opsturen van het overzetten van hun aangekochte koi. Dan weet je eerst en vooral dat alles goed gegaan is na de lange tocht, en bovendien zie je ook een glimp van waar ze terecht komen.

De Wim kwam zelfs met zijn hele familie om even naar de kleintjes te komen kijken ! Ze zijn gegroeid vertelde hij me, maar dat kan in niet goed zien. Als je ze iedere dag ziet, dan zie je niet of ze groeien of niet.

Helaas is het water te donker doordat ze nu bijzonder sterk gevoerd worden, waardoor het water troebel is, en niet vergeten dat het pillullekens zijn van amper 20 centimeter nu ! Maar ze zien er veelbelovend goed uit.

Vermoedelijk zullen ze binnen een 14-tal dagen gesorteerd worden en ingedeeld. Daarna zullen ze naar de serre vertrekken. Eeen goede gelegenheid om ze allen nog eens apart in de kijker te zetten. Het zal ook de laatste kans zijn voor de eigenaars om de tosai te bekijken.

Op dit moment zijn er 20 verkozenen en is er nog plaats voor enkele tosai. Eénmaal verhuisd kunnen er geen meer bijgezet worden, dus wie nog interesse heeft mag niet te lang meer wachten, het einde van deelname is in zicht.

Tenslotte kwam Pascal even langs om zijn monster kohaku van Sakai FF even te komen ophalen en zijn shiro utsuri van Omosako. Een echt monster is deze sansai kohaku die ik 75 cm heb gemeten. Een kop zoals een buffel, een lijft zoals een sumi worstelaar, het wordt een mega monster, dat kan je zo aflezen. De oogjes van Pascal begonnen te blinken !

Ik herinner me deze aankoop van de kohaku bijzonder goed. Het was de enige die ik op de kop kon tikken tijdens deze veiling. De kohaku werd vooral gekenmerkt door haar geweldige huidkwaliteit en bijzonder sterk beni, wat nog altijd haar sterkste troef is. Bovendien is er geen "collateral damage" om het eens op een andere manier te zeggen. 

Met andere woorden, er is geen secundair hi of andere afwijking verschenen tijdens haar verblijf, iets wat af en toe wel eens kan gebeuren. Deze kohaku is loepzuiver !

De shiro is niet zo indrukwekkend groot, maar ging toch van 52 naar 57 cm tijdens de winterperiode en voor een shiro is dat niet van de poes. De reden waarom ik deze shiro als eerste aankocht was het magnifieke dampatroon op het lichaam. 

Ik vermoedde dat het hoofd met de zwarte kop misschien een moeilijk gegeven was voor de verkoop, maar wonder boven wonder was deze als eerste verkocht. Zo zie je maar dat je nooit iets vooraf kunt voorspellen. Het blijft een wondere wereld de koiwereld....

Tenslotte werd de vraag geopperd om nog een interessante kohaku te laten zien. Ik heb er nog verschillende in de groene vijver zitten, maar die kon ik gisteren niet bovenhalen zonder het sleepnet, maar ik had nog wel een bijzondere kohaku in de andere vijver die ik graag laat zien.

Deze kohaku van Matsue vind ik persoonlijk bijzonder goed. Met haar 68 cm niet van de minste, zware body en geschapen om jumbo te worden. De frame is stevig genoeg om een koi van 85 cm te dragen en ik zie deze daar wel toe in staat; Het is een zuivere kohaku met een aangenaam patroon dat bij het groeien alleen nog beter zal worden. Het beni zal omhooggebracht worden tijdens het ouder worden zodat het shiroji nog meer de koi zal dragen. Ik vind het een meesterwerk !

Ondertussen blijft de groep koi die nog opgehaald moeten worden dalen, de druk is van de ketel. 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Sjakie

Bompa bedankt voor de goede zorgen en het was weer een leuke en gezellige dag en de updates zullen zsm komen.


Wiechert

Ja Luc, de kohaku van Matsue vind ik persoonlijk een bijzonder goede kohaku.
Ik heb haar vaak in Arendonk mogen aanschouwen en heb vaak gedacht om haar aan te kopen.
Maar je kunt niet alles kopen anders had ik haar zeker gekocht


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74