Vervolg van het lelijke eendje

Vervolg van het lelijke eendje

Herinner je je nog het verhaal van het lelijke eendje van vorig jaar ? Maar ditmaal laat ik het verhaal verder vertellen door Huub en ben ik deze keer dus zelf niet aan het woord. Dit zijn z'n woorden:

Ik ken luc en Ben van interkoi nu al ettelijke jaren. Je kunt wel zeggen dat wij volmaakte koikichi gekken zijn, zij het Luc meer van het grotere formaat, Ben van het kleinere formaat, maar de passie is er bij hun beide. Wij hebben altijd leuke gesprekstof, tjidens openhuis bij Interkoi of op de koishows.

Nu deel ik meer dezelfde passie voor koi zoals Ben, klein beginnen en er iets in de koi te zien, om het in jou eigen vijver eruit te kunnen halen. En Ben kan zo gepassioneerd over de koi vertellen zodat je vaak denkt:... jaja dat zal wel wezen.

Maar nu mocht het zo zijn dat ze in 2020 een collectie showa’s binnen kregen en wie er het eerst bij was, had de eerste keuze, en het mocht zo zijn dat ik er 1 uitgezocht had, die in mijn ogen potentie heeft.

Maar ik kreeg zowel van Luc en Ben te horen  dat zij er 1 hadden uitgezocht waar niemand interesse in had. Nu was het voor mij eens om te kijken of ze gelijk hadden in hun verhalen die ze met mij deelden, en kocht de tosai erbij, met als de afspraak dat de tosai een seizoen in de serre verbleef om te kijken of hun inzicht op deze koi eruit kwam  en overeenkwam met wat zij mij vertelden en dit er ook uit konden halen.

Nu een jaar later was ik verbijsterd hoe deze koi zich heeft ontwikkeld. Ik was zeer in mijn nopjes toen ik vandaag mijn showa mocht ophalen bij Interkoi arendonk Dus het verhaal wat de heren mij vertelden is grotendeels waar en is uitgekomen. Vandaar dat ik mijn petje afneem en een dikke pluim geef aan de heren. Chapeau...De kennis de ze aan iedereen delen is gedeeltelijk waar, ook kan het af en toe ook eens tegenvallen. In de meeste gevallen klopt het wel wat zij vertellen.

Mijn dank voor het project lelijke eendje die nu behoorlijk een mooie zwaan is geworden.

Het filmpje laat de ontwikkeling zien van tosai naar nisai !
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De kwaliteit van het huidje is volledig behouden. De groei is duidelijk aanwezig met een verdubbeling in groei zonder echt geforceerd te zijn kan men spreken van een gezonde opgroeiperiode in de serre. Het huidje is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van de koi, maar het was vooral onze voorspelling dat het sumi de koi zou maken. 

Dit is ook gebeurd, en het mooie ervan is, dat het nog niet gedaan is. De metamorfose zal zich in de volgende jaren nog verder doorzetten en het sterke sumi zal de showa nog interessanter maken. 

Volgens ons is het een showa die 75 cm in haar mogelijkheden heeft met een uitgekiend sumipatroon dat de showa zal vervolledigen. Laten we hopen dat Huub er zorg voor draagt en  ons ieder jaar een update stuurt !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naast het ophalen van de showa van Huub, kwam Rudi nog enkele kleintjes ophalen. Geen éénvoudige opgave om te zoeken in de vijver met 75 kleintjes. Bovendien worden ze vrij zwaar gevoerd, zodat het water ook wat donkerder is, wat het niet simpel maakt om dit spul te zoeken.

Gelukkig waren we goed gewapend met het sleepnet, anders zou het een onmogelijke zaak zijn. Het was wel plezierig om het kleine spul in het net te zien, en ik heb een kort filmpje gemaakt van het vangen van de koi, met het plaatsen van enkele tosai in de bowl.

De tosai doen het meer dan goed. Na controle KHV en CEV zijn ze stilaan gereed om overgezet te worden, en eventueel opgehaald te worden, alhoewel de meesten naar de opgroei zullen gaan. 

Zaterdag gaan we ze scheiden om ze klaar te maken voor de verhuis naar hun zomerverblijf. We zijn van plan om alle tosai te vangen, te bowlen en in te delen. Misschien wel veel werk, maar dat we met plezier zullen doen.

De 2 kohaku die gisteren verhuisden hadden het goed gedaan en ongeveel een 4 tot 5 cm gegroeid tijdens hun verblijf in quarantaine. Beiden waren 21tot 22 cm ondertussen en vertrekken naar hun persoonlijke quarantaine van Rudi die de tosai op dezelfde temperatuur heeft opgevangen. Het zijn lekker gevulde dagen, met veel variatie en plezier. 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

Lekker opgedroogd dat eendje!


Frank

Hele mooie ontwikkeling van het 'lelijk eendje' zeer degelijke kindai achtige showa geworden! Ben benieuwd hoe deze er over een aantal jaar uit gaat zien.Complimenten!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74