The sky is the Limit

The sky is the Limit

Normaal zou ik een ander nieuwsitem schrijven, dat stond in de wachtrij, maar dit was net iets belangrijker om mee te delen, dus heb ik het andere nieuwsitem maar in de wachtrij geplaatst.

Het werd vandaag een dag van bowlen, en dat is net iets belangrijker. Eerst en vooral werd er navraag gedaan door een klant naar de impressionante ginrin kohaku van Momotaro. De afstand tot Interkoi is vrij groot,dus eerst een filmpje met de presentatie van de koi geeft al een bepaalde mate van zekerheid.

Ik heb wat getwijfeld toen ik deze ginrin kohaku aankocht. De reden was de speciale bouw van de koi, omdat ik weet hoe mensen er tegenover kijken, en dat is iets wat deze kohaku niet dadelijk meeheeft.

Niet dat de bouw slecht is, integendeel, maar wel niet volgens de geijkte regels van de koikichi die een vierkante kop als vereiste stellen. Deze heeft een totaal andere bouw, maar ik zelf heb hier absoluut geen problemen mee. 

Elke vogel zingt zoals hij of zij gebekt is, en een koi zal zich weinig zorgen maken hoe hij er uitziet. Wat je wel kan zeggen is dat deze ginrin kohaku impressionant is, met een body waar je niet langs kan kijken. Er zijn misschien betere, maar nog veel meer slechtere.

In het begin moest ik er ook aan wennen, maar  nu kan ik het alleen maar appreciëren. Ik heb ze elgordo genoemd. Eerst gaf ik ze de bijnaam, de pladijs, maar dat klinkt oneervol, elgordo of dikkertje klinkt veel mooier. Ik heb ooit een koi gekocht voor Rini Groothuis in den tijd die ik Bessie Turf genoemd had, dat zou voor deze ook hebben kunnen gelden. Hoe je het ook draait of keert, het blijft een koi waar je niet langs kan kijken.

Van groot naar klein is een kleine stap. Ik heb de verwarming al geactiveerd in vijver 3 waar de opgroeikoi komen te zitten in Arendonk en daarom dacht ik om even de tosai te selecteren die vermoedelijk volgende week hun opwachting gaan maken in de serre !

Het is een mooi allegaartje, en ik denk dat ik de klanten een plezier doe om deze tosai nog even te meten en te tonen vooraleer ze vertrekken. Er zijn er nog een paar bij die naar Frankrijk moeten afreizen. Wanneer dit echter kan is nog niet duidelijk want de verplaatsingen zijn nog niet toegelaten ! 

Ze hebben wat aan intensiteit ingeboet, en het is een goede methode om te zien of we het beni weer sterker kunnen activeren na een lange periode binnen te hebben gezeten. Er is hier toch altijd wat onduidelijkheid over. Men zegt te makkelijk dat koi die wat vervaagd zijn door het binnen zitten, later weer in orde komen en het beni terug sterker zal worden. Deze vraag zal nu daadwerkelijk kunnen gecontroleerd worden. Het is een goede graadmeter om te bewijzen wat kan en wat niet kan !

De voorlaatste koi is ook een bekende geworden, dank zij zijn naam 'brillemans'. Een naam die voor zichzelf spreekt, Ze heeft aan massa gewonnen tijdens haar verblijf in de erwtensoep. Bovendien is ze ook nog enkele centimeter gegroeid en tikt ze de 56 cm aan. Een apart patroon op een hoogwaardige shiro. 

Geniet van het huidje dat toch de klasse van Omosako vertegenwoordigt. Hier kan je niet naast kijken. Ik heb lang getwijfeld om shiro van hun aan te kopen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ook het sumi is daadwerkelijk van topkwaliteit. Je kan er niet rond,  het is een gespecialiseerde specialiteit de shiro !

Tenslotte werden er ook enkele mango meegenomen voor de opgroei. Ik heb trouwens weinig reactie gehad op de gisteren vermelde actie voor de opgroei, dus dat zal zo goed als zeker geannuleerd worden. Spijtig maar het is niet anders.

Tussen deze selectie bemerkte ik echter een bijzonder aparte mango. Het is in ieder geval een offspring van mango, bijzonder klein en intrigerend kan je hem of haar noemen. Ik zou haar beschrijven als een Matsukawabake, alhoewel shiro utsuri ook nog zou kunnen.

De mango hebben vele kleuren en kleurschakeringen, maar deze viel me bijzonder op. Niet alleen door zijn uiterlijk, maar ook door zijn gretigheid. Hij is er altijd als de eerste bij als het etenstijd is ! Ondanks de geringe grootte, want ik denk dat hij niet groter is dan 12 cm en bovendien is het nog altijd geen mannelijke koi, zoals ze het zo mooi in Japan kunnen uitleggen.

Wat wil matsukawabake eigenlijk zeggen ? Bake betekent 'Monster' en de naam zou ontstaan moeten zijn in het plaatsje Matsukawa. Vermist de koi een bijzonder veranderlijk patroon heeft, koos men voor Bake of monster, net zoals voor de kumonryu, de naam draak gekozen werd (Ryu).

Het kleine ding intrigeerde mij en misschien kan het ook anderen intrigeren, want intrigeren betekent dat ik er misschien mensen voor warm kan maken wat kan resulteren in een verkoop ! 

Bekijk eerst het filmpje ! Mensen die interesse hebben voor dit hebbeding mogen een bod uitbrengen. Het minimumbod is 50 euro voor dit hebbedingetje, en ieder bod moet 5 euro meer zijn dan het vorige bod.

Ieder bod is geldig indien het aan mij doorgegeven wordt via mail of sociale media, en ik zal de eventuele koper vermelden met hun initialen en niet met hun volledige naam indien ze dit niet willen. Ik zal het plaatsen in de reacties ! 

Wanneer stopt het bieden ? we zijn nu donderdag, dus zaterdagavond lijkt me een geschikte periode, zowat rond 18.00 uur, maar ik ga er geen definitieve tijd op plakken. Ik beslis wel zaterdag wanneer het zou stoppen !

EXTRA INFO BESSIE TURF 

Volgend op de reacties van Bessie Turf ben ik nog op zoek gegaan naar een filmpje van deze fameuze koi en heb dit ook nog gevonden: mei 2009 - Bessie Turf en ook van het te water laden van Bessie !

 

Laat Een Reactie Achter

14 reacties

Kristof_d

Een blij weerzien gisteren met Brillemans. Wat een body was er bijgekomen tegen de laatste keer toen ik ze gezien had. Super gedaan Luc. Zoals ik gisteren al zei, de eerste echte topper hier in de vijver. Hier in de vijver krijgt ze wel een andere naam, Joske, zo noemden we namelijk ons zoontje Sky toen hij nog niet geboren was. Hij is ondertussen al een maand oud en was er gisteren ook bij om de vis op te halen die we speciaal voor hem gekocht hebben. Kan hij later fier zijn op zijn eigen vis.


Huub

Dat is een mooie geste Luc van de gratis opvang, mag ik €100 bieden dan is een deel van het voer bekostigd.

Hou wel van dit soort gebeuren 😄

interkoi

ok is genoteerd Huub, Ik veronderstel HH en niet HDR

Huub

@interkoi Inderdaad HH


Bart van bulck

Hierbij bied ik 75€ grtz

interkoi

Graag contact opnemen via mail of messenger, zodat ik weet wie je bent aub !


Huub

Mag die kleine eventueel ook langer in Arendonk verblijven tegen een vergoeding van opvang?

interkoi

In principe heb ik daar geen problemen mee. Weet je wat ? Ik zal de opgroei er gratis bijgeven !


Dave D

Had ook graag een bod gedaan van 70 euro

interkoi

kan je me je info doorgeven aub


Ronny V

De tijd vliegt. 
Ik herinner me dat je destijds de vraag lanceerde om voor een bepaalde koi een naam te kiezen. (het zal die koi van Rini geweest zijn)
Het was in de begintijd van Interkoi, toen ik nog volop het internet afschuimde om zoveel mogelijk kennis over koi te vergaren.
De nieuwsberichten van Interkoi volgde ik toen al.
Ik herinner me dat ik destijds (via digitale weg) de naam Bessie Turf heb voorgesteld.  En 1 of enkele dagen later las ik dat die naam gekozen was.
Ik weet dat nog goed, maar of jij dat nog weet? 😉

interkoi

Ik kan me herinneren dat ik Billie Turf als naam had gekozen, maar omdat het een vrouwelijke koi was Bessie Turf heb genoemd. Dat jij deze naam aangebracht heb kan ik me niet herinneren. Als je de naam bessie invoert in de zoekfunctie kom je de naam nog tegen als winnares size 7 in mei 2009 bij de show in Hilvarenbeek. 

Ondertussen heb ik toch nog 2 filmpjes gevonden anno 2009 - deze heb ik in het nieuwsoverzicht onderaan geplaatst.


Wim DW

hierbij mijn bod van 55 € op het hebbeding

interkoi

Dank je wim, het bod is genoteerd !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74