The sky is the Limit

The sky is the Limit

Normaal zou ik een ander nieuwsitem schrijven, dat stond in de wachtrij, maar dit was net iets belangrijker om mee te delen, dus heb ik het andere nieuwsitem maar in de wachtrij geplaatst.

Het werd vandaag een dag van bowlen, en dat is net iets belangrijker. Eerst en vooral werd er navraag gedaan door een klant naar de impressionante ginrin kohaku van Momotaro. De afstand tot Interkoi is vrij groot,dus eerst een filmpje met de presentatie van de koi geeft al een bepaalde mate van zekerheid.

Ik heb wat getwijfeld toen ik deze ginrin kohaku aankocht. De reden was de speciale bouw van de koi, omdat ik weet hoe mensen er tegenover kijken, en dat is iets wat deze kohaku niet dadelijk meeheeft.

Niet dat de bouw slecht is, integendeel, maar wel niet volgens de geijkte regels van de koikichi die een vierkante kop als vereiste stellen. Deze heeft een totaal andere bouw, maar ik zelf heb hier absoluut geen problemen mee. 

Elke vogel zingt zoals hij of zij gebekt is, en een koi zal zich weinig zorgen maken hoe hij er uitziet. Wat je wel kan zeggen is dat deze ginrin kohaku impressionant is, met een body waar je niet langs kan kijken. Er zijn misschien betere, maar nog veel meer slechtere.

In het begin moest ik er ook aan wennen, maar  nu kan ik het alleen maar appreciëren. Ik heb ze elgordo genoemd. Eerst gaf ik ze de bijnaam, de pladijs, maar dat klinkt oneervol, elgordo of dikkertje klinkt veel mooier. Ik heb ooit een koi gekocht voor Rini Groothuis in den tijd die ik Bessie Turf genoemd had, dat zou voor deze ook hebben kunnen gelden. Hoe je het ook draait of keert, het blijft een koi waar je niet langs kan kijken.

Van groot naar klein is een kleine stap. Ik heb de verwarming al geactiveerd in vijver 3 waar de opgroeikoi komen te zitten in Arendonk en daarom dacht ik om even de tosai te selecteren die vermoedelijk volgende week hun opwachting gaan maken in de serre !

Het is een mooi allegaartje, en ik denk dat ik de klanten een plezier doe om deze tosai nog even te meten en te tonen vooraleer ze vertrekken. Er zijn er nog een paar bij die naar Frankrijk moeten afreizen. Wanneer dit echter kan is nog niet duidelijk want de verplaatsingen zijn nog niet toegelaten ! 

Ze hebben wat aan intensiteit ingeboet, en het is een goede methode om te zien of we het beni weer sterker kunnen activeren na een lange periode binnen te hebben gezeten. Er is hier toch altijd wat onduidelijkheid over. Men zegt te makkelijk dat koi die wat vervaagd zijn door het binnen zitten, later weer in orde komen en het beni terug sterker zal worden. Deze vraag zal nu daadwerkelijk kunnen gecontroleerd worden. Het is een goede graadmeter om te bewijzen wat kan en wat niet kan !

De voorlaatste koi is ook een bekende geworden, dank zij zijn naam 'brillemans'. Een naam die voor zichzelf spreekt, Ze heeft aan massa gewonnen tijdens haar verblijf in de erwtensoep. Bovendien is ze ook nog enkele centimeter gegroeid en tikt ze de 56 cm aan. Een apart patroon op een hoogwaardige shiro. 

Geniet van het huidje dat toch de klasse van Omosako vertegenwoordigt. Hier kan je niet naast kijken. Ik heb lang getwijfeld om shiro van hun aan te kopen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ook het sumi is daadwerkelijk van topkwaliteit. Je kan er niet rond,  het is een gespecialiseerde specialiteit de shiro !

Tenslotte werden er ook enkele mango meegenomen voor de opgroei. Ik heb trouwens weinig reactie gehad op de gisteren vermelde actie voor de opgroei, dus dat zal zo goed als zeker geannuleerd worden. Spijtig maar het is niet anders.

Tussen deze selectie bemerkte ik echter een bijzonder aparte mango. Het is in ieder geval een offspring van mango, bijzonder klein en intrigerend kan je hem of haar noemen. Ik zou haar beschrijven als een Matsukawabake, alhoewel shiro utsuri ook nog zou kunnen.

De mango hebben vele kleuren en kleurschakeringen, maar deze viel me bijzonder op. Niet alleen door zijn uiterlijk, maar ook door zijn gretigheid. Hij is er altijd als de eerste bij als het etenstijd is ! Ondanks de geringe grootte, want ik denk dat hij niet groter is dan 12 cm en bovendien is het nog altijd geen mannelijke koi, zoals ze het zo mooi in Japan kunnen uitleggen.

Wat wil matsukawabake eigenlijk zeggen ? Bake betekent 'Monster' en de naam zou ontstaan moeten zijn in het plaatsje Matsukawa. Vermist de koi een bijzonder veranderlijk patroon heeft, koos men voor Bake of monster, net zoals voor de kumonryu, de naam draak gekozen werd (Ryu).

Het kleine ding intrigeerde mij en misschien kan het ook anderen intrigeren, want intrigeren betekent dat ik er misschien mensen voor warm kan maken wat kan resulteren in een verkoop ! 

Bekijk eerst het filmpje ! Mensen die interesse hebben voor dit hebbeding mogen een bod uitbrengen. Het minimumbod is 50 euro voor dit hebbedingetje, en ieder bod moet 5 euro meer zijn dan het vorige bod.

Ieder bod is geldig indien het aan mij doorgegeven wordt via mail of sociale media, en ik zal de eventuele koper vermelden met hun initialen en niet met hun volledige naam indien ze dit niet willen. Ik zal het plaatsen in de reacties ! 

Wanneer stopt het bieden ? we zijn nu donderdag, dus zaterdagavond lijkt me een geschikte periode, zowat rond 18.00 uur, maar ik ga er geen definitieve tijd op plakken. Ik beslis wel zaterdag wanneer het zou stoppen !

EXTRA INFO BESSIE TURF 

Volgend op de reacties van Bessie Turf ben ik nog op zoek gegaan naar een filmpje van deze fameuze koi en heb dit ook nog gevonden: mei 2009 - Bessie Turf en ook van het te water laden van Bessie !

 

Laat Een Reactie Achter

14 reacties

Kristof_d

555


Huub

555

interkoi

555

Huub

@interkoi 555


Bart van bulck

555

interkoi

555


Huub

555

interkoi

555


Dave D

555

interkoi

555


Ronny V

555

interkoi

555


Wim DW

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml