Een rollercoaster van formaat

Een rollercoaster van formaat

Ik kan in geen woorden uitleggen hoe stesserend en vermoeiend het is om een veiling in goede banen te volgen en de juiste beslissingen te nemen. Ik heb ondertussen al zeker 40 tot 50 veilingen meegedaan ter plaatse, maar dit slaat alles.

De ervaring en de kennis die je opdoet tijdens de veilingen werpen nu wel hun nut af. Het is niet de kunst om de beste koi eruit te pikken en proberen mee te doen om deze te pakken te krijgen, neen...integendeel....

Het is de  kunst om je momentum af te wachten, niet het hoogste goed te willen en die koi eruit te nemen waarvan je denkt dat ze ten eerste haalbaar zijn, en ten tweede nog verkoopbaar zijn voor ieders beurs.

Het kost geld, en je word meegetrokken in een spiraal van enthousiasme,  de kunst is om met je voeten op de grond te blijven.  Ik ben echter dit keer een paar keer over de schreef gegaan en tot heb me tot het uiterste ingespannen om box 11 met 8 kohaku op de kop te tikken !

Waarom ? Ik zal het proberen je uit te leggen. Vorig jaar kreeg ik ook 2 soortgelijke boxen te pakken van hetzelfde kaliber, dezelfde maat, dezelfde uitstraling. Een box met top showa en een box met top kohaku. Dit zijn fantastische beesten geworden, dat kunnen veel klanten getuigen, en ik hoop dat ze dat ook eens doen. 

Er zwemt er nog eentje bij mij rond die niet opgehaald is. Kevin...je weet wat je te doen staat ! Ik zal hem nog even laten zien, en je kan hem ook nog komen bewonderen, hij ziet er picobello uit.

Deze koi kocht ik pas in juni aan want ze beginnen allen met de code 2006011 tot en met 2006037. Kijk ze maar na....stuk voor stuk waren het succesverhalen, en deze kohaku hebben dezelfde mogelijkheden. We hebben ze goed bestudeerd, en buiten de geweldige bouw hebben ze ook nog eens een uitzonderlijk speels patroon wat ongekend  is.

Helaas moest ik toch diep gaan en ik stond op het punt op te geven, tot ik op de laatste seconde nog een bod van de hoop deed ! Ik weet niet wie de tegenbieders zijn,  ik weet ook niet met wat ze allemaal bezig zijn, want je moet meer in het oog houden, maar het bleek de juiste move te zijn. Well done bompa en ik was superblij.

Nu rest me nog alleen de taak om ze te verkopen en daar zal ik in dit geval alles voor doen om het in goede banen te leiden. Helaas heb ik geen afzonderlijke foto's van de kohaku en moet ik het met de gezamenlijke foto doen, maar bekijk vooral het filmpje. Je kan er uren naar kijken, ze vervelen nooit !

En vergeet niet ! Uit deze offspring komen dit jaar de Grand Champion van de All Japan Young Koi Show zowel als de All Japan Junior Koi Show, een prestatie van jewelste. Het bewijst trouwens ook mijn visie over de kohaku van Momotaro, waarbij ik vorige jaren al voorspelde dat ze aan de toekomst bouwen.

Eén probleem ! We hebben de koi zelf niet gezien,  kunnen enkel op de filmpjes en de foto's afgaan, maar onze expertise is niet voor niets gebaseerd op  jarenlange know how. Er zit geen slechte kohaku tussen, ze zijn alllemaal meer dan goed.

De ene zal wat beter zijn dan de andere als we ze live bekijken, maar het verchil zal miniem zijn. Ik heb besloten om de prijzen uniform te houden, met andere woorden mag je een koi kiezen uit de serie waarvan je de code kan vinden op de foto.

De prijs per koi tot levering is bepaald op 1 950 euro. Wanneer de koi zijn aangekomen en geëvalueerd zullen ze een nieuwe prijs krijgen. Dus de prijs die ik erop zet is tot 25 mei vast, want 25 mei komt pas de volgende zending binnen. KLM is niet meer de geschikte partner voor het transport en levert veel problemen tegenwoordig.

Naast deze 8 toppers die ik echt persé wou aankopen heb ik ook nog enkele veilingkoi aangekocht die zogezegd nog een trapje hoger staan, alhoewel dat niet altijd persé zo is. Het is de selectie van Momotaro die dit zo bepaald.

Er zit wel een echte tategoi tussen volgens ons, een kohaku die geforceerd aangekocht moest worden van Ben. Ik zet alle koi met de prijzen zo dadelijk online. Ik hoop dat jullie er zoveel plezier in hebben als ik. Eén koi heeft het recht om in Japan te kunnen verblijven. Dit is de KO-V21-427 en die zal ik ook daar laten. De andere moet ik nog even overleggen met de thuisbasis, want dan moet ik weer mijn relatie inbrengen om ze in Japan te mogen laten !

GENIET VAN DIT SPECTAKEL

OPVOLGING VAN HET BOD OP DE MATSUKAWABAKE

Het hoogste bod op de Matsukawabake is nog steeds 100 euro. Het bieden loopt af op zaterdag avond rond 18.00 uur. Het aanbod is verhoogd met een extra verblijf in de groeivijver in Arendonk tot medio oktober.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Peter De Clercq

Mooie kohaku. Inderdaad van het betere segment. Fijn voor diegene die ze gaan kopen! 


Kristof_d

Mooi man! Daar kan een mens inderdaad al eens moeite voor doen.


Jack

Heel fraai Luc , complimenten.Goed bezig !


Roy

Poeh wat een top kohaku. Zitten hele mooie tussen.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74