Een bewonderenswaardige collectie

Een bewonderenswaardige collectie

Het zijn allemaal kohaku, het aanbod bij Momotaro heeft zich ook toegespitst op het aanbod van kohaku en dit met lovenswaardig resultaat. Waren ze enkele jaren geleden de top kweker voor showa, dat is omgevormd naar topkweker van kohaku.

Het spreekwoord in de koiwereld zegt ook::alles begint met kohaku en alles eindigt met kohaku. Er is een grond van waarheid in verscholen, want een vijver met alleen kohaku zal zeker ook niet vervelen.

Het resultaat voor Interkoi gisteren, was niet van de poes, zij het dat Interkoi Arendonk 2 stuks scoorde, maar ook Interkoi Nederland liet zich niet onbetuigd en scoorde 2 stuks. Johan heeft de spanning ten volle doorstaan, want voor hem was het eigenlijk de eerste keer dat hij zelf met een online veiling meedeed. Hij zal nu wel de moeilijkheidsgraad begrijpen om de beste vissen van de wereld te kunnen aankopen.

Over beste vissen gesproken, de top die kunnen of willen wij niet aankopen, daar hebben wij helaas de  klanten niet voor. Wij moeten de krenten uit de pap zoeken en dat geeft ook goede resultaten, en geloof me, het is zeker niet makkelijk.

Bovendien is het niet de kunst om de goedkopere koi eruit te pikken, maar vooral de koi die nog tot de subtop behoren er uit te selecteren en te verschalken. Dat is ondertussen gelukt, en we kunnen weer even gerust slapen.

De koi zullen zo dadelijk in het koi aanbod verschijnen. Ik zou willen dat ze goedkoper waren, maar dat is helaas niet. De kwekers hebben volgens mij de kraan dichtgedraaid om het aanbod zo laag mogelijk te houden, zodat de vraag naar koi in grote mate overstelpt wordt. Deze zet is gelukt, want de gretigheid was veel te groot en de Aziaten zijn de grote slokops.

Desalniettemin is het een pracht van een collectie geworden, en we hopen dat we meerdere koikichi blij kunnen maken. Alle koi die nog moeten komen zullen op 25 mei aankomen, dit staat nu vast....

DE STAND VAN DE MATSUKAWABAKE

Ik heb zojuist een mail aangekregen van A.G. die een bod heeft gedaan van 135 euro op de Matsukawabake. Deze avond vervalt het bieden. Ik zal proberen het op te volgen vandaag, maar het is een drukke dag. Deze avond tussen 18.00 en 19.00 uur zal ik de definitieve eigenaar bekend maken. Het juiste tijdstip beslis ik zelf.

SH-V17-10157

Als toemaatje nog een update van een kindai showa uit de oudere doos. Deze showa is geboren in 2016 en zo te zien ondertussen doorgegroeid naar de 80 cm. Een flinke prestatie dat mag gezegd worden. Hier vind je haar aankoopgegevens !

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

interkoi

555

Huub

555


interkoi

555


interkoi

555


interkoi

555


interkoi

555


Johan

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml