Een explosie van koi

Een explosie van koi

Ben, we moeten eens de koi laten zien die nog NIET verkocht zijn ! Ik heb speciaal een UV lamp bijgekocht van 105 Watt om het water helderder te krijgen, want na enkele maanden onzichtbaar te hebben rondgezwommen is het tijd dat we de laatste koi ook verkocht krijgen.

Na één dag begint het op te klaren en als het goed is zullen we binnen enkele dagen licht zien in de duisternis. Of de koi er mee akkoord zijn weet ik niet, maar de euforie na het bovenhalen van de koi zal een einde nemen.

Daarom nog even wat vermoedelijk het laatste filmpje zou kunnen zijn van de koi die nog niet verkocht zijn. We hebben ze allen in een bowl gezet, het was wel een drukte van jewelste in de bowl, maar dat is slechts kortstondig, en zo worden ze in Japan ook altijd uit de mudpond gehaald en weggevoerd.

Geniet van misschien het laatste filmpje van vijver 5. Maar wat een kwaliteit zwemt er nog rond ! In mijn ogen een onvergetelijke serie waarvan ik vrees dat ze in de toekomst niet meer kan samengesteld worden, alhoewel....

Vandaag zet ik eigenlijk het nieuwsitem in het teken van enkele onderschatte showa van Izumiya. Op speciaal aangeven heeft Ben 3 showa van Izumiya geselecteerd die meer dan de moeite waard zijn.

Ik wil proberen de verkoop hiervan te stimuleren door dit als trio aan te bieden. Vermoedelijk heeft het geen zin, want koi per 3 verkopen is zo goed als not done, maar niet proberen is altijd minder goed dan wel proberen.

Bekijk dit geselecteerd trio showa !

We leggen even uit wat er zo goed aan is, want ze worden toch wat onderschat volgens mij. Ik bied dit trio aan voor een totaalprijs van 2000 euro voor de 3 toppers. De waarde in mijn ogen ligt vele malen hoger. Geef ze de tijd en je zult versteld staan ! Mijn aanbod is echter niet eeuwig geldig. Morgenavond 8 uur is het aanbod verstreken, tijd genoeg om er over na te denken, maar de moeite zijn ze in ieder geval.

Er werd echter redelijk veel gebowld vandaag. Eén van de meest opvallende filmpjes zijn van deze kohaku die iedere week hoge ogen gooit, maar helaas geen eigenaar vind ! Het werd trouwens een clash tussen 2 grootmachten in de koiwereld wel bekend. Ik laat de prijs van deze kohaku nog enkele dagen staan, nadien zal de prijs op aanvraag komen. Je weet wat dat dan betekent.

En dan is het een kwestie van enkele koi op verzoek te tonen aan enkele klanten.  Ik zet ze even op een rijtje want koi kijken verveeld nooit. 

Voor elk wat wils zoals je kan zien. Maar er was afgesproken dat we de kleintjes die naar de serre gingen zouden selecteren. Mensen waren er speciaal voor langsgekomen, dus even het sleepnet door de vijver gehaald om de kleintjes te bekijken en de serregangers eruit te halen.

Na een tijdje zoeken hadden we ze uitgezocht en een kort filmpje mag niet ontbreken natuurlijk. Het zijn bijzonder mooie tosai, en hopelijk zullen ze goed ontwikkelen in de serre. Het blijft een moeilijke opgave en dit jaar zijn ze redelijk klein.

De overblijvenden werden in vijver 3 gezet met veel enthousiasme. Deze zitten voorlopig op 18° en indien men wil kan men nu een keuze komen maken van de overblijvers. Goedkoop zijn ze niet, maar de moeite zijn ze wel. Het blijven de betere van de betere  in ieder geval, anders waren ze niet in de veiling terechtgekomen.

Er zitten nog enkele tosai tussen die al verkocht zijn en nog moeten opgehaald worden, dus ik zal voorzichtig moeten zijn als er mensen een keuze komen maken. De quarantaine periode is in ieder geval voorbij. Op naar de volgende zending en die is niet van de poes. 

Nu dacht ik dat ik alles gedaan had, maar als laatste viel me nog in dat ik 2 mango moest selecteren voor een klant in Frankrijk. Zorg dat het goede zijn want ik ga meedoen aan een show was zijn drijfveer.

Och, misstaan zullen ze niet in een show, maar of het winnaars zijn is niet aan mij om te beoordelen, dat ligt aan de concurrentie ! Het blijven plezierige tosai, en volgende week gaan we het kleine spul overbrengen naar de nieuwe quarantaine zodat we deze in gebruik kunnen nemen.

De Matsukawabake die aangeboden werd per opbod heeft zijn nieuwe eigenaar gevonden. De prijs is blijven steken op 250 euro, een bijzonder hoog resultaat. Er is mij gevraagd of er meerdere specialletjes in deze 280 serie mango zitten, en dat is ook.

Ik zal ze dan volgende week ook proberen uit te selecteren, misschien is dat wel interessant. Volgende week zaterdag wordt het dus minikoi dag....ook wel eens plezant. 

De ginrin lovers

Wie van een mooie en beloftevolle ginrin kohaku houden zullen misschien wel gecharmeerd zijn van deze ginrin kohaku die door Michael werd aangekocht, en deze nu te koop stelt met mogelijkheid tot azukari bij hem.

Bekijk het filmjpe en oordeel zelf.

De betere ginrin die bovendien nog groot kunnen worden met behoud van kwaliteit zijn de ginrin kohaku van Momotaro. Deze tosai is 41 cm en enkele maanden oud, de rest kan je er zelf bij verzinnen. Dit worden pracht ginrin die bovendien moeilijk aan te kopen zijn wegens Aziatische druk. Die zien graag bling bling en steken dit niet onder stoelen of banken. Deze ginrin komt 25 mei binnen en zal normaal mee naar Duitsland gaan, tenzij je deze graag aankoopt voor deze datum, en met de mogelijkheid tot opgroei indien gewenst in Duitsland. 

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Roy

555


rik

555


Huub

555


Ben Brons

555


rik

555

interkoi

555


rik

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml