De Momotaro Contest

De Momotaro Contest

Zoals beloofd ga ik vandaag een wedstrijd organiseren met 10 sanke van Momoko no Ko x American Dream (Sakai FF)

Eerst en vooral het volgende, en dit is geen gezever, maar de naakte waarheid. Deze koi werden net uit de betonnen opgroeivijver geselecteerd, en zullen "vermoedelijk" allemaal mannen zijn, maar ze werden nog niet gesext.

Vanaf het ogenblik dat ze niet gesext zijn, is de prijs beduidend minder. De koi werden nog aan niemand gepresenteerd, zodat ik de eerste keuze kreeg om ze te selecteren. Dit is een oud commercieel verhaal, maar geloof me, dat is wat me wijsgemaakt werd.

Ga er dan maar van uit dat het mannen zijn, en blijken het achteraf vrouwtjes te zijn, dan heb je alleen maar veel geluk. Daisuke was niet aanwezig, en de prijs werd via telefoon afgesproken voor 10 stuks die ik persoonlijk mocht selecteren met Paul. De meesten heb ik echter zelf geselecteert.

Nadien kwam Daisuke even kijken, want naar gewoonte probeer ik nog even te onderhandelen over de prijs natuurlijk. Zijn commentaar was overduidelijk: "No way" en daarbij produceerde hij een lachje waarbij zijn appreciatie voor de selectie duidelijk werd. Zo stijg je natuurlijk ook in hun achting, geloof me.

Om het verhaal nog mooier te maken, vroeg ik aan Ken Chan, één van de beste hulpen naast Adam om een keuze te maken uit deze selectie, en er de 3 beste uit te kiezen. Dit wil in principe niets zeggen, maar die jongens hebben deze koi altijd goed verzorgd, en geloof me, ze kennen ze ook stuk voor stuk.

Het was voor Ken Chan echter een vreemd gevoel om zo belangrijk geacht te worden, en hij voelde zich duidelijk niet op zijn gemak. Op dit filmpje zie je in ieder geval Ken Chan met zijn keuze van de top 3 selection. Paul vertaalt wat hij in grote lijnen vertelt. Of je hier rekening mee moet houden of niet, Paul was het er in ieder geval mee eens, en het maakt het toch een beetje leuker.

Het gaat er nu om, om een soort groei contest te maken, waarbij iedereen een koi kiest, en zijn best doet om deze ze goed mogelijk te laten evolueren tijdens de zomermaanden, zeg maar tot ongeveer 15 oktober. De eigenaar van de sanke verplicht zich ook om een min of meer professionele foto en filmpje te maken op 3 tijdstippen tijdens de opgroeiperiode.

1ste foto en filmpje, bij aankomst thuis, met foto's en filmpjes die een indruk weergeven van de omstandigheden waarin de sanke terechtkomt. 2de foto en filmpje rond 1 augustus om een eerste indruk te krijgen van de evolutie, en het 3de filmpje op het einde van de wedstrijd tussen 15 oktober en 15 november.

Tijdens de 2de presentatie zullen de lezers een mogelijk krijgen om zelf een oordeel te vormen en hun top 3 door te geven. Bij de eindbeoordeling zal Daisuke zelf gaan bepalen aan de hand van de ingezonden foto's en filmpjes wie de eindwinnaars zijn. Uiteraard moet hij dit doen op basis van deze gegevens, maar bij een professionele benadering is de kwaliteit in grote lijnen vast te leggen.

Ik zal zelfs proberen om bij de eindfase alle koi in Arendonk bij elkaar te krijgen, te voorzien in kleine vats en dan een mini show te geven met juryleden om een Europese beoordeling te houden.

Wat zit eraan vast ?

De winnaar krijgt van mij een waardebon van 500 euro,geldig voor een volgende aankoop. Ik ga hier nog andere groothandels over contacteren om misschien ook iets te schenken, zodat de hoofdprijs nog indrukwekkender wordt. Daarvan zal je in de loop van de volgende weken van op de hoogte worden gehouden.

Dan de prijzen van deze koi.

Koi nr. 1 met code 1503062: 1250 euro

Koi nr. 2 met code 1503061: 1250 euro

Koi nr. 3: met code 1503060: 1250 euro

Alle overige koi allen voor de prijs van 1000 euro.

Het is natuurlijk de bedoeling dat ik deze sanke kan verkopen, want straks wordt er 1 sanke verkocht en is die altijd winnaar. Dit kan ik vermijden door een minimum te stellen aan sanke die moeten verkocht worden. Ik begrijp dat deze sanke prijzig zijn, maar ik maak me heel sterk dat dit soort sanke bijzonder weinig wordt aangeboden op de huidige Europese markt.

Ik stel dus dat er minimaal 7 sanke moeten verkocht worden om de wedstrijd actief te maken. Bovendien krijgen de mensen die één van de top 3 sanke gekocht hebben een vest met capuchon van Momotaro, en de overige 7 krijgen een T-shirt van Momotaro. Je kan deze op de foto's bekijken.

Je bent in mijn ogen in ieder geval altijd winnaar, want of je nu wint of niet, de sanke zijn zeker en vast hun geld waard.

Ik zet alle foto's hieronder en tevens de video's van alle sanke.

Sanke 1503060

Sanke 1503061

Sanke 1503062

Sanke 1503063

Sanke 1503064

Sanke 1503065

Sanke 1503067

Sanke 1503068

Sanke 1503069

Je kan ze later terugvinden onder hun codenummer op de site. Het is mogelijk dat ik zelf ook meedoe, maar ik laat iedereen eerst kiezen. Uiteraard geld de regel dat wie eerst beslist, de eerste keuze krijgt.

De emancipatie van de mannen is begonnen.

Momotaro is zo professioneel bezig om de mannen zo goed, zoniet beter te maken dan de mannen, dat de prijzen van de goede mannen ook zienderogen naar boven zullen gaan. Goed nieuws voor de kwekers die er zich op- toeleggen, alhoewel ik niet veel kwekers ken die de mannen van Momotaro kunnen evenaren. Je hebt nu nog de kans om de big males naar hier te halen, want zeg nu zelf....8-9 maanden en dan al tegen de 40 cm of erover...

Meer afbeeldingen

De Momotaro Contest: afbeelding 1
De Momotaro Contest: afbeelding 2
De Momotaro Contest: afbeelding 3
De Momotaro Contest: afbeelding 4
De Momotaro Contest: afbeelding 5
De Momotaro Contest: afbeelding 6
De Momotaro Contest: afbeelding 7
De Momotaro Contest: afbeelding 8
De Momotaro Contest: afbeelding 9
De Momotaro Contest: afbeelding 10
De Momotaro Contest: afbeelding 11
De Momotaro Contest: afbeelding 12
De Momotaro Contest: afbeelding 13
De Momotaro Contest: afbeelding 14
De Momotaro Contest: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137