De Momotaro veiling

De Momotaro veiling

Het is zover, de foto’s en de filmpjes staan online en kunnen bekeken worden. Een hels karwei, en je moet de foto’s toch met een korreltje zout nemen.

De filmpjes daarentegen als ze al aanwezig zijn kunnen niet liegen, maar mister photoshop heeft zijn werk weer goed gedaan.

Nu is het altijd zo dat je de koi terplaatse moet bekijken, en daarom zijn wij daar aanwezig. Bekijk het aanbod en geniet van de perfectie.

Wat me vooral opvalt is het feit dat er veel koi zijn die pas in augustus 2018 zijn geboren en dus maar een dik jaartje oud zijn. Hou daar rekening mee als je kijkt….

Een groot deel zijn er van mei, een ander deel zijn er van augustus. Nu persoonlijk heb ik een zwak voor de koi die in augustus zijn geboren. Mijn gevoel door de jaren heen zegt dat deze gewoonlijk beter en sterker in het beni zitten, maar ik kan me vergissen natuurlijk.

Zelf heb ik verleden jaar redelijk wat koi gekocht die ook laat geboren waren, maar dat was door toedoen van de overstroming die toen de oogst in het voorjaar deed mislukken.

Om de één of andere reden heb ik daar bijzonder goede koi van overgehouden en er ook bijzonder veel van verkocht.

Het aanbod is redelijk goed verdeeld over kohaku, ginrin kohaku, sanke, showa en ogon, met een overvloed van kohaku. Ik zie ook redelijk wat 3-jarigen verschijnen en een groot aanbod van Tancho kohaku.

Wie interesse heeft om een bod uit te brengen kan me contacteren. Op de vraag hoeveel een koi kan gaan kan ik helaas niet antwoorden, dat is onmogelijk en afhankelijk van de bieders ter plaatse.

Zonder kosten heb je de kans om een koi aan te kopen vanaf 300 000 yen, maar dan zit je zo goed als aan de bodemprijs. Meer kans zul je maken vanaf 500 000 yen.

Bovendien staat de yen niet echt gunstig. Je moet het getal op dit ogenblik delen door ± 116 om tot een goed vergelijk te komen of 100 000 yen = ± 850 euro.

Wie een indicatie van prijs wil inclusief alle kosten, kan me een mail sturen met de vraag om een berekening te maken en die zal ik je dan vrijgevend opsturen. Doe dit alleen als je zin hebt om een bod uit te brengen en niet om je nieuwsgierigheid te bevredigen aub.

Stuur me de nummer van de koi en ik zal je binnen de kortste keren een antwoord sturen. De veiling zal doorgaan op maandag 7 en dinsdag 8 november. De dag erna komt Sakai FF aan de beurt.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240