Het vullen is begonnen

Het vullen is begonnen

In amper enkele weken tijd is een groot en moeilijk project omgevormd van een natuurvijver naar een dubbele vijver van 80 kuub ieder, een machtig bouwwerk.

Alles werd stipt uitgevoerd en nu is het tijd om te vullen. Nu is het een kwestie om de vijvers rustig op te starten en met kleine regelmaat de koi die op vakantie waren terug in hun vernieuwde thuis te plaatsen.

Het was een megaproject dat op een korte tijdspanne en met medewerking van de juiste personen tot een goed einde is gebracht. Nu wordt het genieten…

Ondertussen zijn wij volop bezig met de voorbereidingen voor de komende dagen, vooral vandaag wordt het een belangrijke dag.

De weergoden voorspellen niet het beste weer, dat is het enige nadeel van de vijvers buiten, je bent altijd afhankelijk van de weergoden. Rond 15.00 uur wordt er serieus wat regen verwacht, maar tegen die tijd is het meeste al gebeurd.

Ik heb al een aantal koi van plaats verwisseld om morgen de koi, die geselecteerd werden, klaar te stomen om naar hun winterverblijf te gaan Er begint nu orde te komen in de nodige volksverhuizingen.

De loepzuivere chagoi die volgens mij aan lengte en massa gewonnen heeft gaat naar haar winterverblijf. Ze kan zich bijna niet bewegen, ik had een grotere bowl moeten nemen, maar ach, het is maar voor 1 minuutje…

Dan is het de beurt aan een prachtig viertal, al zeg ik het zelf. Deze koi kunnen eventueel nog aangekocht worden met verblijf in de winterserre.

Ze zijn allen tussen de 55 en 60 cm, en kwalitatief denk ik dat ze in het voorjaar een uitzonderlijke metamorfose hebben ondergaan. De algen en de constante temperaturen zorgen voor een unieke mogelijkheid om positief te ontwikkelen.

Wie wil investeren in dit kwartet mag me een mailtje sturen voor de voorwaarden, ik geloof niet dat je het je zal beklagen. Het voordeel is dat ze 100% aangepast zijn aan onze omstandigheden, en dat is een niet te versmaden zekerheid.

Dit duo is ook een zekerheid alhoewel ik niet goed begrijp waarom de grotere sanke nog altijd hier rondzwemt. Hij heeft alles wat er nodig is om een pracht van een sanke te worden. Het sumi op de juiste plaats, de huidkwaliteit en de bouw zijn meer dan goed, maar ja…wat ken ik er nu van…

Hou deze toch maar in de gaten volgend jaar, want dat is een geschikte om hoge ogen te gooien op de shows in 2020.

Dan nog de overblijvende kleintjes verplaatsen. Wat zeg ik….kleintjes ? Tja, dat zijn voortaan mijn kleinste koi, maar die zijn ook 38-50 cm, en ondanks het verschil in grootte allemaal even oud.

Hou de 3 kohaku in de gaten, de moeite om te volgen, nog beter om te kopen. De tancho gaat morgen wel naar huis…Als je alles dan op een rijtje zet, was het weer een gezonde dag, waarbij de wintervoorbereidingen zijn begonnen.

De nieuwe kennismaking tussen de wintergasten is voorlopig goed verlopen. Morgen komen er hier nog een aantal bij en dan kunnen we ze morgen naar de SuperSerre brengen. Altijd een dag van genot...

Zelf ben ik voorstander om koi regelmatig te mengen en met elkaar kennis te laten maken. In mijn ogen versterkt dat het immuunsysteem. Ervaring leert uiteindelijk wat we moeten doen om alles in een juiste plooi te leggen. Ervaring heeft wel een prijskaartje….

Ondertussen dat ik dit schrijf, zal ik mijn voorbereidingen voor vandaag treffen. Ik weet niet of er veel volk komt, want het koigebeuren staat momenteel op een laag pitje, maar we gaan het zien. Wij zullen er in ieder geval veel plezier aan beleven, en bovendien zijn er interessante aanbiedingen voor de komers…

Ik hoop op een vruchtbare dag, maar het zal werkendag zijn….

Meer afbeeldingen

 Het vullen is begonnen: afbeelding 1
 Het vullen is begonnen: afbeelding 2
 Het vullen is begonnen: afbeelding 3
 Het vullen is begonnen: afbeelding 4
 Het vullen is begonnen: afbeelding 5
 Het vullen is begonnen: afbeelding 6
 Het vullen is begonnen: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240