Het project O

Het project O

Er komt vorm in het project “O”, alhoewel het grillige vormen zijn. Maar rotsen kunnen ongenaakbaar mooi zijn in een vijverproject.

Het uiteindelijke resultaat zal toch met de koi in combinatie met de sfeer moeten gemaakt worden. Gewoonlijk vallen de koi uit de boot, tenminste dat is mijn ervaring.

Er wordt tonnen geld gestoken in de bouw van een vijver, maar aan koi….dat mag geen geld kosten. Onbegrijpelijk maar dikwijls waar, ik heb het al dikwijls genoeg gezien en meegemaakt.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik hier een beter gevoel bij heb, want de persoon die hierachter zit heeft het koivirus op de goede plaats. Afwachten is de boodschap, en ik zal het streng in de gaten houden.

Het werk komt in een eindfase zie ik wel, alsook het andere project neemt vorm aan en is ook aan de finale begonnen. Het vullen met water kan stilaan beginnen.

Nog wat extra informatie over zaterdag

Ik heb gisteren even alle certificaten van de koi gesorteerd die zaterdag boven zullen gehaald worden en deze op een plaat bevestigt zodat iedereen de bijhorende info per koi kan bekijken.

Nu moet ik wel zeggen dat er wel geen goedkope koi tussenzitten. Ik heb alle prijzen van de koi, zoals ze voorheen geprijsd waren op het certificaat geschreven.

De goedkoopste zullen vertrekken vanaf 2000 euro, het spijt me…men denkt dat de koi duur zijn en inderdaad ze kosten veel geld, maar ik geloof niet dat ze duur zijn als je prijs kwaliteit in acht neemt en dit projecteert op de prijzen in Japan die ik moet betalen.

Het zijn gewoon een stel prachtige koi, de ene nog beter dan de andere, maar de toekomst is in principe veilig gesteld….er zitten echte kleppers tussen.

Ondertussen beginnen de veilingen in alle hevigheid hun koi online te zetten. Hier en daar zie ik koi verschijnen en zoals ik al verwachtte zie ik bijzonder veel kohaku verschijnen bij Momotaro.

Dainichi daarentegen presenteert showa en kohaku met bovenop wat ginrin en kawari. Wat opvalt is dat er op dit moment redelijk wat mannelijke koi wordt aangeboden. De trant begint zich in te zetten, de vraag is…zal deze zich op korte termijn doorzetten….

Dainichi koi kan je hier al bekijken

De spanning neemt in ieder geval toe…

Meer afbeeldingen

Het project O: afbeelding 1
Het project O: afbeelding 2
Het project O: afbeelding 3
Het project O: afbeelding 4
Het project O: afbeelding 5
Het project O: afbeelding 6
Het project O: afbeelding 7
Het project O: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240