De nieuwe aanwinsten

De nieuwe aanwinsten

Ik krijg regelmatig de commentaar dat men niet de kans krijgt om een koi aan te kopen, wegens zogezegd voorkennis. Dit wil ik echter ontkrachten, en daarom zal ik de nieuwe aanwinsten in de loop van de volgende dagen op gepaste tijden aanbieden zodat iedereen een eerste kans krijgt.

IEDEREEN GELIJK VOOR DE WET

Naast het gewone nieuws dat ik meld, zal ik een 2de nieuwsitem in de loop van de dag lanceren, waarin ik telkens 5 tosai presenteer uit de nieuwe collectie. Dit zal gebeuren rond de klok van 18.00 uur de volgend 5-6 dagen, te beginnen met maandag 2 juni, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Ja kan niet voor iedereen goed doen, het is een onmogelijke taak, maar in plaats van dit s'morgens vroeg te activeren, heb ik besloten om er niets over te zeggen ditmaal en voor een verrassing te zorgen. Ik heb er een tijdje over gefilosofeerd, maar eerst zal ik een woord van uitleg van deze nieuwe Super Collectie.

Er wordt altijd met de woorden Tategoi, Very High Quality tot zelfs Super Very High Quality gesmeten, alleen ik doe dat bijna nooit. In feite zou ik dit met deze collectie eigenlijk wel mogen doen, want de aankoop is in onze ogen uniek. 

Bovendien kan ik deze serie ook voor een aanvaardbare prijs aanbieden, enkele uitzonderingen daargelaten wegens te duur in aankoop. De corona crisis heeft ervoor gezorgd dat er vrij veel problemen zijn gerezen in verband met het verkopen van koi zowel in Europa en in Japan. Om je een voorbeeld te geven, mijn verkoop is in de corona periode gezakt tot 59% van de normale omzet, en ik denk dat ik mij dan nog gelukkig mag prijzen.

De kwekers proberen dan ook hun koi op alle manieren via blind auction of andere te verkopen, want ze krijgen met plaatsgebrek te kampen. Ik heb geen ruchtbaarheid gegeven aan de laatste blind auction van Momotaro, gewoon omdat dit hun echte tategoi waren die aangeboden werden. Wij hadden het opgemerkt, en probeerden zoveel mogelijk koi aan te kopen via dit systeem, en  het is uiteindelijk gelukt om 37 tosai van uitzonderlijke kwaliteit aan te kopen.

Dit krijg je in normale omstandigheden niet gekocht, tenzij je een serieus bedrag besteed, en ook via de veilingen is het bijna niet om te doen om dit soort koi aan te kopen. Ze zwemmen ondertussen al enkele dagen rond en ik moet zeggen dat ik bijzonder gecharmeerd en gelukkig ben met deze aanwinsten.

Nu weet ik dat het een moeilijke tijd is, dus ga ik de prijzen ook proberen democratisch te houden, maar ik ga deze koi op een speciale manier aanbieden. Je hebt eigenlijk maar één kans om ze aan te kopen en dat is wanneer ik ze volgende week ga aanbieden.

Ze zullen 4-6 weken in quarantaine blijven, zodat ik zeker weet dat alles in orde is. Ondertussen zal ik vanaf maandag de koi rond de klok van 6 op de website plaatsen in een nieuwsitem. Er zijn 2 mogelijkheden.

Je koopt de koi aan en je neemt de koi mee naar huis na de quarantaine. De 2de mogelijkheid is dat je de koi aankoopt, maar je wil deze bij ons azukari laten tot ± 15 oktober. We doen dit meer, maar nu zal ik de beruchte algenvijver, vijver 5 gedurende het ganse seizoen opwarmen tot 22°-24° en deze ook groen laten. 

Bovendien mag er uit deze vijver niet meer gekocht worden, met andere woorden deze koi worden niet meer gebowld, tenzij wij met een schepnet iedere 14 dagen enkele koi zullen controleren tijdens deze periode. Let wel dit is een bijzonder belangrijk gegeven. Hier zijn de 3 voornaamste opgroeicapaciteiten van belang....RUST - ALGEN - TEMPERATUUR.

De tosai die aangekomen zijn, zijn er ook bijzonder geschikt voor. Het zijn tosai van 40-46 cm, en één kleinere van 37 cm, maar wel bloedmooi. Ik kan je garanderen dat het spetters van koi zijn. Ik moet wel erbij vertellen dat het meerendeel mannen zijn, maar dan wel de mannen van Momotaro, en enkele vrouwen.

Begrijp aub dat tategoi vrouwelijke tosai, niet te betalen zijn, maar dat deze mannelijk momotaro tosai body's hebben van een vrouw, maar niet de gebreken. Ik denk ook dat er genoeg topmannen getoond zijn de laatste jaren. Ik wil er daarom toch nog enkele van deze unieke Momotaro mannen uit het verleden laten zien, en geloof me, ze zijn indrukwekkend.

Kohaku KO-V17-4188

Sanke SA-V17-4194

Kohaku 1511009

Kohaku KO-V17-4189

Kohaku KO-V16-12224

Worden deze tosai zoals deze koi ? Dat zal aan jezelf liggen, niet aan de koi. Maar ik weet zeker dat echte koikichi zich wel durven wagen aan deze mannelijke reuzen. Ik zal je één voorbeeld laten zien van één van de betere tosai, en neen, ik verkoop ze nog niet...wees er bij als ze aangeboden worden, iedereen is op voorrand verwittigd en heeft de mogelijkheid om aan te kopen.

Voorbeeld van de grootste tosai die aangeboden zal worden. Liefst 46 cm.

Van dit kaliber zitten er verschillende bij. In de loop van de volgende dagen zullen Ben en ik een prijsbeleid gaan maken en ik ben van plan om deze reuzen aan te bieden vanaf 750 euro exclusief azukari. Voor azukari zal ik 250 euro vragen.

De verzorging als azukari zal prioriteit hebben met alle ingrediënten die wij bestempelen als de beste verzorging om ze tot een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Hiermee benadrukken wij de hoge voedselcapaciteit, de nodige mineralen, algen en enkele speciale toepassingen om de tosai zo goed mogelijk te begeleiden.

Wij geven geen garantie indien de koi niet goed ontwikkeld.
Wij geven wel garantie als de koi komt te overlijden.
Bij overlijden mag men voor het geïnvesteerde bedrag een andere aankoop doen.
Alle kosten zijn inbegrepen in de azukari opgroei periode.

0-----------------------------()-------------------------------0

FOTO VAN DE DAG

0----------------------------()-------------------------------0

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

11 reacties

beereke

prachtige showa dees , 


Stéphane

superbe offre les Jumbo Momotaro  très impatient  de découvrir la selection 👍👍👍


mark

@interkoi.. Het zou ook mogelijk zijn om via een live verbinding het draw systeem te kunnen toepassen. Dan hoeven de mensen niet erbij tezijn👍


Roy

Prachtige showa! Benieuwd naar de rest!


Jurriaan

Deze actie dat beloofd wat! Mooi dat je iedereen zoveel als mogelijk gelijke kansen wil bieden. Een andere optie, in plaats van wie het eerst komt het eerst maalt, zou ook het loodjes systeem uit Japan kunnen zijn. Bijvoorbeeld inschrijven op een vis van 18h tot 21h en dan bij meerdere gegadigden voor één vis loten wie hem krijgt.

interkoi

Het lucky draw systeem is inderdaad eerlijk, maar dan moet je de mensen over de vloer kunnen krijgen, en dat is onmogelijk bijna


Matthijs

Die showa... bizar! De momotaro male’s doen niet onder voor de gemiddelde female tegenwoordig... en daarbij zijn male ook nog eens minder moeilijk om goed te houden/krijgen!


phil

Da zieter niet slecht uit......


Gerwin

ongekend mooie showa, Als je dit in een vrouwelijke versie moet kopen, dan is dat nagenoeg onmogelijk. Zeer benieuwd naar de rest.


David

Is inderdaad zeer intressant . Jammer voor mezelf dat die niet bekend was voor de aankoop van de Izumiya showa . Budget is op !


Jack

Heel interessant Luc. Benieuwd naar de Koi !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137