Nieuwe koi aangekomen

Nieuwe koi aangekomen

Gisteren was het weer even werkendag. Er is een lading nieuwe koi binnengekomen. Ditmaal kwam het vliegtuig s'morgens en dat is toch een stuk vriendelijker voor ons.

Misschien niet de mooiste, maar zeker en vast wel de grootste. Als je een showa hebt van 23 maanden of nisai, die bijna 70 cm aantikt, dan mag je er zeker van zijn dat je een jumbo in de maak hebt.

Bekijk even rustig die kop, en dan zou je voldoende moeten weten. Toegegeven, hij oogt niet onmiddellijk als de mooiste onder de koi, maar ik kon het niet laten om ze aan te kopen omdat ze toch een bepaalde uitstraling heeft....en ze wordt bijzonder groot geloof me.

Dat het patroon niet overweldigend is, wil niet zeggen dat de kwaliteit niet goed  is...integendeel, het velletje is gegarandeerd in orde. En zoals het verhaal zegt: lelijke eendjes durven wel eens mooie zwaantjes worden. Het is voor mij een aanwinst omdat ze menigeen gaat verbazen.

Ik heb ze niet gemeten gisteren, want ik wil de koi altijd zo snel mogelijk de vrijheid geven. Neem van mij maar aan dat ze bijna 70 is, en volgens mij zelfs erover. Maar dat is werk voor later. Bekijk terloops wel eens de enorme fukurin en ontzettend grote schubben die de showa zullen verfraaien. Er is meer dan een patroon.....maar wie graag reuzegrote showa ziet....waag je kans....

Nu is het zo dat er meer koi aangeboden wordt op de veilingen van deze grootte, maar dan met een aantrekkelijker patroon. Die kan je echter niet kopen, tenzij je serieuze centen op tafel legt. Dat blijft nog een ultiem streven, en ik blijf er achter jagen.

De 2de showa is niet meer mijn eigendom maar is de eigendom van Interkoi Nederland. Sierlijkheid en gratie zijn hier wel onderdeel van deze bijzonder aangename showa. Persoonlijk hou ik ontzettend veel van de speelse sumi patronen, waarbij een gedeelte zegt, ik ben nog niet klaar, en ik weet niet wat ik wil. Zal ik volledig inktzwart worden of zal ik de kage sumi achtige uitstraling behouden ?

Voor mij mag de uitstraling van de showa zo blijven, ik kan dat wel op prijs stellen. En met haar 62 cm zeker niet de minste. Johan vertelde me dat hij dit soort koi niet snel verkocht krijgt ? Ik denk dat hij dit fout ziet, want je kan enkel dit soort koi verkopen als je ze in je collectie hebt, en ik zie daar toch enkele serieuze kleppers in het aanbod staan.

Tenslotte voor vandaag een ginrin kohaku voor een Duitse collega. Net zoals ik houdt hij wel van ginrin, en ik blijf ze ook graag zien, ondanks de tendens van het anti ginrin regime. Ze kunnen zo mooi zijn.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat er nog een 40-tal verschrikkelijk interessante koi zijn binnengekomen. Ik heb alles gefilmd, maar ik ga er even nog geen info over geven. Ik heb een speciaal plan bedacht van wat ik er mee ga doen, of hoe ik ze aan ga bieden.

Dit vergt nog wat voorbereidingen en vooral veel werk. Je kan ze altijd al bewonderen in Arendonk, maar geloof me, het is de moeite. Ik weet wat je denkt...het zal weer geld kosten....maar ditmaal heb je ongelijk. Prijs/kwaliteit is nog nooit zo interessant geweest. Wanneer ik ze ga voorstellen weet ik nog niet, eerst nog wat verder filosoferen over de aanbieding.

-----------------------------------------------------------------

FOTO VAN DE DAG ANNO 2011 - REMEMBER DOMINO

-----------------------------------------------------------------

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

KONDHO

Hij ziet ze zo graag vertrekken, en de kleinkinderen worden dat ook gewoon dat het een zwemvijver is geworden.  Domino of zo, terecht die gelukkige gezichtjes, moeten mooie tijden geweest zijn, maar wie weet wat komen zal. 


Johan

Als je de eerstgenoemde Showa van 70 cm bekijk in het koi aanbod dan zie je daar de foto van slecht 5 maanden geleden. Op de kop was toen amper sumi te zien terwijl ik vandaag op het filmpje opkomend hoogwaardig sumi op de kop zie verschijnen. Een showa die door het toekomstige sumi en imposante bizarre grootte nog wel is kan gaan verrassen. Deze koi is nog lang niet gefinisht en nog geen 2 jaar oud. Hoop dat ze ergens terecht komt waar we in de toekomst updates van mogen verwachten.

KONDHO

Kan wel nog eentje bij zeker Johan, .... Proficiat, de 117 mag er ook wel zijn, ...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137