Het begin van het einde

Het begin van het einde

Gisteren gingen er zomaar eventjes 18 koi naar huis. Ik ben er blij mee, er komt eindelijk terug structuur in het geheel en kan ik langzaam ademhalen na toch wel een adembenemend voorjaar. 

Nu weet ik niet precies wat er aan de hand geweest is, maar sommige koi heb ik niet op film gezet. Blijkbaar te dikke vingers voor de camera, of niet goed opgelet, wie gaat het zeggen. Degene die ik wel op camera heb gezet zal ik even tonen, van de andere zal ik het originele filmpje plaatsen, sorry....

Sanke 1904013

Kohaku 1911001

Tancho showa 1911023

Sanke 1911026

Sanke 1911027

Tancho 1911024 Filmpje bij aankoop

Tancho sanke 1911025 Filmpje bij aankoop

Kohaku 2002019 Filmpje bij aankoop

Het gebeurt me niet dikwijls dat ik filmische fouten maak, maar ik zal er in het vervolg toch meer aandacht aan besteden, vergeef me.

Dat ze op een bijzondere plaats terechtkomen staat zonder twijfel als een paal boven water. Het maakt me gelukkig, want ik vind het persoonlijk één van de mooiste projecten die ik ooit heb gezien, en bovendien zwemmen er meerdere jumbo die ik ken, wat een extra goed gevoel geeft. 

Als je nadien dan nog 2 filmpjes aankrijgt van de vijvers met de koi die het geluk hebben om in deze vijvers terecht te komen, dan is het geluksgevoel compleet. 

Vijver links

Vijver rechts

Helaas zijn de vijvers nu vol, en ik heb hem de raad gegeven om nog enkele vijvers bij te bouwen, maar ik ben bang dat hij niet gaat luisteren. Het was me een eer om deze vijvers te bevolken en ik kijk met plezier terug naar de filmpjes waar ik iedere koi nog herken.

Op deze manier gaat de teller van de koi die weg moeten gestaag naar beneden. In het weekend zullen er vermoedelijk nog een groot aantal koi naar huis gaan, en dat kan ik alleen maar toejuichen zodat ik weet volop kan indelen en het zomerseizoen inzetten.

We hebben grootse plannen, en ik moedig je aan om toch te komen kijken naar de nieuw aangekomenen. Het is een nooit gezien schouwspel van super mannelijke tategoi, en dit keer het echte werk. 

s'Avonds kwam men nog een aantal Izumiya showa ophalen. Een grote aankoop van 10 stuks die ook naar een geweldige vijver toegaan. Hans was gefascineerd door het kleinere spul en vond het een unieke gelegenheid om deze in de verwarmde vijver te laten ontwikkelen.

De vijver wordt systematisch tijdens de zomer op 24° gehouden, en zelf vind ik het bijzonder interessant om te weten te komen hoe deze  kleine duivels zich ontwikkelen. Ik moet zeggen dat ik zelf toch ook al onder de indruk was van de groeicapaciteit op die korte periode.

Ik had eventjes de kleinste en de grootste gemeten om een indruk te krijgen. De kleinste is 26 cm (was 21 cm) , en de grootste van deze selectie 31 cm (was 26 cm), met andere woorden een groei van 5-6 cm op de tijd dat ze hier zaten, en dat is ongeveer 6 weken. Qua body zitten ze ook goed in elkaar....plezant spul.

Nog even erbij vermelden dat het zaterdag de laatste keer is dat ik deze zal presenteren. Vanaf 11.00 uur zal Ben de selectie maken van 395-495 en 595 euro, daarna zal ik ze in een oase van rust dompelen. 

---------------------------------------------------------------------

NOG EEN TIPJE VAN DE SLUIER

---------------------------------------------------------------------

FOTO VAN DE DAG

---------------------------------------------------------------------

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

beereke

555


Johan

555


KONDHO

555


Wim DW

555

Willy

555

Wim DW

@Willy 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml