De Niigata-collectie

De Niigata-collectie

Er wordt me regelmatig verweten dat ik de markt van de minder dure koi verwaarloos, alhoewel ik het daar niet helemaal mee eens ben, want er zwemmen nog aardige tot zeer aardige koi rond die het meer dan waard zijn.

Ik kan me moeilijker vinden in het tuincentrumsegment of het blauwe bakjes syndroom, maar de druk van de media heeft me in principe gedwongen om een aantal goede en interessante showa aan te kopen uit het betaalbare segment, en uit het Noorden.

De reden dat ik het de Niigata-collectie noem is omdat ik of Ben de koi niet geselecteerd hebben maar de eer aan iemand anders hebben overgelaten, maar wel onder toezicht van ons natuurlijk.

Voorlopig werkt de combinatie en ik ben van plan om in de toekomst meer gebruik te maken van een contact in het Noorden die de non gosanke voor mij zal spotten en af en toe gosanke. De Niigata-collectie heb ik op dit moment speciaal aangekocht om mensen die niet over het grote budget beschikken ook de mogelijkheid te geven om via Interkoi koi aan te kopen.

Nu zijn dit wel uitgelezen showa van een kweker die vorig jaar KHV heeft gehad, maar ondertussen volledig vrij is verklaard nadat alle overige koi zijn gecontroleerd. Zijn naam is Hoshikin en in principe is de veiligheid gegarandeerd, inclusief de attesten dat de koi KHV vrij zijn.

De koi hebben trouwens een Health certificate nodig voor het transport anders mogen ze niet verscheept worden en de kweker heeft serieus moeten inleveren vorig jaar. Ik denk trouwens dat we om deze reden deze showa voor deze prijs hebben kunnen aankopen, want prijs kwaliteit is beneden iedere logica.

Ik ga er ook een speciale behandeling mee doen. In plaats van ze op te vangen in een verwarmde vijver, wil ik ze opvangen in een relatief koudere vijver tijdens de winter. Dit heb ik ook gedaan in het vorig winterseizoen en eerlijk gezegd is me dat bijzonder goed bevallen.

Ze worden op een constante temperatuur opgevangen in vijver 2, een vijver van 15 kuub tegen een temperatuur van 15° die in januari naar 12° zal gaan. De temperatuur wordt wel constant gehouden.

Begin volgend jaar, ik spreek dan over maart zullen ze opgewarmd worden om de KHV controle nog eens te doorstaan wat ik altijd doe om mezelf een goed gevoel te geven, en om een dubbele zekerheid in te bouwen.

Voor wie er problemen mee heeft, is het antwoord heel simpel, gewoon niet kopen. Maar wie vrouwelijke en verdienstelijke nisai wil kopen voor een aangename prijs raad ik zeker aan het aanbod te bekijken.

De showa zijn vooral gekozen op huidkwaliteit en body, en minder op patroon. Het zijn echter interessante showa die toekomstgericht kunnen verrassen. Ik ben heel tevreden met de selectie en heb met Ben even de kwaliteit die wij er aan geven verwoordt in de prijzen.

Er zullen dus 4 prijstypes zijn, waarbij de duurste uiteraard in onze ogen de betere zijn. Ik zet ze hieronder onder elkaar met de prijs die erbij hoort en zal ze straks in het overzicht plaatsen.

Mijn voorstel 1: Je betaald de koi volledig en krijgt 10% korting op de aangeboden prijs.
Mijn voorstel 2: Je betaald nu 1000 euro, het saldo betaal je bij het ophalen van de koi

Indien de koi komt te overlijden of een technisch mankement vertoont, mag je voor hetzelfde bedrag een nieuwe koi uitkiezen. Je verklaart je bij aankoop ook akkoord met deze afspraak.

Ik denk dat alle risico voor de klant geminimaliseerd zijn, en dat we een prachtcollectie nisai die na nauwkeurig onderzoek meer dan goed verklaart zijn door ons. In de toekomst zullen we ons dan meer en meer toeleggen om af en toe non gosanke mee aan te bieden.

Showa 1911011 - 1695 euro ***
Dadelijk betaling: 1525 euro

Showa 1911014 - 1695 euro
Dadelijk betaling: 1525 euro

Showa 1911016 - 1695 euro
Dadelijk betaling: 1525 euro

Showa 1911015 - 1695 euro
Dadelijk betaling: 1525 euro

Showa 1911017 - 1595 euro
Dadelijk betaling: 1435 euro

Showa 1911008 - 1595 euro
Dadelijk betaling: 1435 euro

Showa 1911009 - 1495 euro
Dadelijk betaling: 1345 euro

Showa 1911013 - 1495 euro
Dadelijk betaling: 1345 euro

Showa 1911010 - 1395 euro
Dadelijk betaling: 1255 euro

Showa 1911012 - 1395 euro
Dadelijk betaling: 1255 euro

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

rudy

zeer mooie Showa\'s , voor een zacht prijsje mijn favoriet nr 014


ben.

showa 1911016 voldoet misschien niet aan het schoolboekje,maar wat een geweldige vis.


beereke

daar zitten hele mooie kwalitatieve en (betaalbare) showa\'s tussen ,👍 mijn favoriet is de 017


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137