Speciale klanten, Speciale eisen

Speciale klanten, Speciale eisen

Het bijhouden van alle informatie, wel of niet in optie, wel of niet verkocht, afspraken, overzichten waar koi zitten en wanneer ze moeten komen, het lijkt eenvoudig, maar geloof me het is het niet. Toch zeker niet als men redelijk veel van mening verandert en moeilijk een beslissing kan nemen.

De meeste mensen vertrekken van een combinatie van allerlei soorten koi in de vijver. Ah, die heb ik nog niet, en die ook nog niet, en die wil ik ook nog hebben....de normale gang van zaken. Tot ze uiteindelijk na jaren terugvallen op de eenvoud van wit, rood en zwart, de gosanke gespijsd met een shiro of een éénkleurige koi.

In mijn filosofie nog altijd het mooiste wat er is, maar meningen mogen en kunnen verschillen. Ik  heb één personage dat juist het tegenovergestelde doet. Hij begint met een legioen gosanke, zelfs van hoge kwaliteit en na jaren trouwe dienst wil hij zijn vijver opsmukken met enkele non gosanke.

Toch kon hij het niet laten om nog 2 sanke te laten bowlen, wat ik uiteraard graag doe, om ze nog eens te bekijken. Ik moet zeggen dat ikzelf blij verrast was met wat  ik zag in de bowl.

Ze waren na een jaar rondgezwommen te hebben in Arendonk, allebei loepzuiver, geen verborgen minpuntjes, mooie bouw, maar vooral het shiroji was adembenemend mooi. De kleinere sanke  mag dan al wat klein zijn, en viel me in het begin wat tegen qua ontwikkeling, nu  kan ze me ontzettend bekoren.

De grotere sanke was de keuze van Adam, en evolueert ook vrij goed. Ik mag me gelukkig prijzen dat mijn koi niet achteruit gaan tijdens hun overgangsperiode hier in Arendonk. In mijn filosofie heeft dit toch te maken met de omstandigheden en het feit dat de koi buiten zitten.

Het feit dat ze over het algemeen slechts 1 maal per week echt gestoord worden, gewoonlijk op zaterdag en af en toe tussendoor heeft er zeker ook een invloed op. Maar om een lang verhaal kort te maken, mijn speciale klant kon ik niet overtuigen om deze sanke aan te kopen ondanks het feit dat het een onaantastbare sanke adept is.

Zijn verlangens naar non gosanke nam de overhand en er werden dan ook 2 nongosanke in de plaats gekozen. Dit filmpje niet tonen zou echter ondankbaar zijn, want het is de moeite  om te bekijken.

Nog even in herinnering brengen dat volgende week de veiling van Momotaro plaatsvind met een aantal nisai, maar vooral tosai. Mijn hart gaat uit naar deze bloemetjes kohaku. Wie eventueel interesse heeft om een bod uit te brengen kan me altijd contacteren, ik zal je altijd helpen om een mogelijke aankoop te begeleiden. 

Tenslotte kreeg ik bericht van Taniguchi San dat hij mijn kohaku toch niet ingezet had op de Hiroshima Koishow, tot mijn grote teleurstelling. De reden was dat zijn vat vol zat...tja wat moet je daarop antwoorden. Ik zag wel dat hij de young champion 35 Bu was geworden met één van zijn kohaku, een zeer verdienstelijke prijs.

BELANGRIJKE INFO

Morgenvroeg of morgenavond zal ik alle koi onder koiaanbod Japan Mudpond op non-actief zetten. Deze koi zitten in de mudpond in Japan, zijn niet verkocht en zullen ondertussen een serieuze gedaanteverwisseling hebben ondergaan, hopelijk in positieve zin.

Ik zal volgende week nieuwe foto's en filmpjes maken en deze opnieuw activeren met nieuwe prijzen afhankelijk van hun ontwikkeling. Wie eventueel nog interesse heeft om vooraf één van deze koi aan te kopen, mag me natuurlijk altijd contacteren. 

Het is altijd een gok om aan te kopen vooraf, maar wie  niet waagt niet wint. Ik ben ook niet de beroerste om een degelijk voorstel te formuleren, probeer maar.

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Wim DW

555

The Untouchable

555


William William

555

Johan

555


The Untouchable

555

Wim DW

@The Untouchable 555


Ronny V

555


David

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml