Speciale klanten, Speciale eisen

Speciale klanten, Speciale eisen

Het bijhouden van alle informatie, wel of niet in optie, wel of niet verkocht, afspraken, overzichten waar koi zitten en wanneer ze moeten komen, het lijkt eenvoudig, maar geloof me het is het niet. Toch zeker niet als men redelijk veel van mening verandert en moeilijk een beslissing kan nemen.

De meeste mensen vertrekken van een combinatie van allerlei soorten koi in de vijver. Ah, die heb ik nog niet, en die ook nog niet, en die wil ik ook nog hebben....de normale gang van zaken. Tot ze uiteindelijk na jaren terugvallen op de eenvoud van wit, rood en zwart, de gosanke gespijsd met een shiro of een éénkleurige koi.

In mijn filosofie nog altijd het mooiste wat er is, maar meningen mogen en kunnen verschillen. Ik  heb één personage dat juist het tegenovergestelde doet. Hij begint met een legioen gosanke, zelfs van hoge kwaliteit en na jaren trouwe dienst wil hij zijn vijver opsmukken met enkele non gosanke.

Toch kon hij het niet laten om nog 2 sanke te laten bowlen, wat ik uiteraard graag doe, om ze nog eens te bekijken. Ik moet zeggen dat ikzelf blij verrast was met wat  ik zag in de bowl.

Ze waren na een jaar rondgezwommen te hebben in Arendonk, allebei loepzuiver, geen verborgen minpuntjes, mooie bouw, maar vooral het shiroji was adembenemend mooi. De kleinere sanke  mag dan al wat klein zijn, en viel me in het begin wat tegen qua ontwikkeling, nu  kan ze me ontzettend bekoren.

De grotere sanke was de keuze van Adam, en evolueert ook vrij goed. Ik mag me gelukkig prijzen dat mijn koi niet achteruit gaan tijdens hun overgangsperiode hier in Arendonk. In mijn filosofie heeft dit toch te maken met de omstandigheden en het feit dat de koi buiten zitten.

Het feit dat ze over het algemeen slechts 1 maal per week echt gestoord worden, gewoonlijk op zaterdag en af en toe tussendoor heeft er zeker ook een invloed op. Maar om een lang verhaal kort te maken, mijn speciale klant kon ik niet overtuigen om deze sanke aan te kopen ondanks het feit dat het een onaantastbare sanke adept is.

Zijn verlangens naar non gosanke nam de overhand en er werden dan ook 2 nongosanke in de plaats gekozen. Dit filmpje niet tonen zou echter ondankbaar zijn, want het is de moeite  om te bekijken.

Nog even in herinnering brengen dat volgende week de veiling van Momotaro plaatsvind met een aantal nisai, maar vooral tosai. Mijn hart gaat uit naar deze bloemetjes kohaku. Wie eventueel interesse heeft om een bod uit te brengen kan me altijd contacteren, ik zal je altijd helpen om een mogelijke aankoop te begeleiden. 

Tenslotte kreeg ik bericht van Taniguchi San dat hij mijn kohaku toch niet ingezet had op de Hiroshima Koishow, tot mijn grote teleurstelling. De reden was dat zijn vat vol zat...tja wat moet je daarop antwoorden. Ik zag wel dat hij de young champion 35 Bu was geworden met één van zijn kohaku, een zeer verdienstelijke prijs.

BELANGRIJKE INFO

Morgenvroeg of morgenavond zal ik alle koi onder koiaanbod Japan Mudpond op non-actief zetten. Deze koi zitten in de mudpond in Japan, zijn niet verkocht en zullen ondertussen een serieuze gedaanteverwisseling hebben ondergaan, hopelijk in positieve zin.

Ik zal volgende week nieuwe foto's en filmpjes maken en deze opnieuw activeren met nieuwe prijzen afhankelijk van hun ontwikkeling. Wie eventueel nog interesse heeft om vooraf één van deze koi aan te kopen, mag me natuurlijk altijd contacteren. 

Het is altijd een gok om aan te kopen vooraf, maar wie  niet waagt niet wint. Ik ben ook niet de beroerste om een degelijk voorstel te formuleren, probeer maar.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

8 reacties

Wim DW

speciale klanten - speciale eisen --- een titel dat de lading mag dekken.  Is in weze niet elke klant speciaal ?  en heeft niet elke klant speciale eisen ?  mocht dit niet zo zijn zou de koihandel een saaie boel worden - want dan vroeg iedereen achter dezelfde standaard.   dit is natuurlijk enkel een retorische spinsel op de titel .   het koiaanbod op de tab japan mudpond is nog steeds super maar zoals terecht opgemerkt is het nu gokken hoe de ontwikkeling zich heeft gemanifesteerd.

The Untouchable

Een waarheid als een koe Wim, zoveel is zeker, ik herken er mij zelf geregeld in, soms tot ergernis van bepaalde anderen, maar die dat dan wel volkomen begrijpen, omdat ze de klant nu eenmaal kennen.


William William

Die bloemetjes kohaku vind ik ook wel super, moeilijk tot niet doenbaar om een minpuntje te vinden. Probleem is, er zijn er nog die dat zien.

Johan

👍🏻


The Untouchable

Ik vrees dat die bloemetjes kohaku  een pak meer yen dan bloemetjes gaat oogsten op de veiling, debet daaraan onze chinese of andere aziatische vrienden/opkopers. Maar overigens: wat een pracht van een kohaku, zelden of nooit gezien. Zelfs een rebel als Che wordt er niet goed van. Mss echt iets voor een showkikker in hart en nieren, maar die dan wel de lef heeft om deze kohaku zelf in z\'n eigen vijver naar grotere hoogten te brengen, wie weet ooit GC. Ik ken in het Vlaamse land alvast twee namen hiervoor, maar wellicht halen ze er hun neus voor op gezien . . .

Wim DW

@The Untouchable terechte opmerking - heel mooie kohaku  - heel mooi patroon maar ik vrees dat deze voor vele onder ons buiten catergorie is 


Ronny V

Inderdaad een prachtige koi. Maar of die naar Europa zal overkomen...?  Ik vrees er (ook) voor.


David

Toch altijd leuk om die smilie op de sanke te zien :)


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240