De online musketeers

De online musketeers

Wat verlang ik naar de oude toestanden van vroeger waar het nog interessant was om naar Japan af te reizen, de veilingen mee te doen en je inkopen te verzilveren. Ik ben bang dat dit definitief voorbij is, en dat de online veilingen een nieuw tijdperk zullen inluiden !

Beter of slechter, ik zou het niet kunnen zeggen. Ernerverend is het in ieder geval. Je bent uren aan een stuk gefocused op het aanbod, Urenlang beelden en filmpjes bekijken. Beelden die gemanipuleerd mooi gemaakt zijn en filmpjes die overbelicht tot in de puntjes worden verzorgd.

Eerlijk is eerlijk, tot hiertoe ben ik wel bijzonder tevreden over de aankoop van de koi die ik gedaan heb online. Er zijn bijna geen minder goede aankopen, laat dit gezegd zijn, maar ik denk dat ervaring hier ook mee te maken heeft.

Als je al jarenlang de veilingen opvolgt en vooraf inspecteert, dan weet je wat je te doen staat ! Dan moet je nog de goede combinatie vinden om toch verkoopbare koi aan de haak te slaan, want de betere koi aankopen is de kunst niet ! En ik wil niet arrogant overkomen, maar ik denk dat dit toch mijn specialiteit is. Kwaliteit boven kwantiteit, maar wel met een betaalbare faktor.

Gisteren heb ik wel bijzonder drastische keuzes moeten maken. Pompen of verzuipen, want het einde van het voorjaar is in zicht. Bovendien heb ik goede ervaringen met de Chugoku veilingen, want daar heb ik bijzonder goede koi van gekocht in vorige edities.

Het is een variatie geworden van tosai en nisai, met een sterke keuze voor de nieuwe kweker Kibi. Hetgeen wat ik van hem gezien heb was meer dan goed. Bijzonder goed zelfs. Helaas moet hij opvechten tegen de gevestigde waarden, en dat is als kleinere kweker een moeilijke opgave. We moeten deze een kans geven...

Toch wou ik investeren in deze kweker. Het heeft wat geld gekost, dus hopen dat het loont. Ik heb me bijzonder sterk moeten engageren om enkele koi aan te kopen die in de AJJKS (Al Japan Junior koishow) worden ingezet dit weekend. Ik zal proberen om Narita de duivel aan te doen, maar ik ben bang dat ik veel te licht zal worden bevonden...(lachje)

goshiki sanke van kibiIn ieder geval kan je deze tosai links een specialleke noemen. Je kan deze tosai omschrijven als een goshiki-achtige showa met een meerstaps patroon.

Zekerheid is het niet, maar vermoedelijk zal een deel van het sumi verdwijnen, en ander deel zal zich beduidend activeren en de koi maken.

Het meerstaps patroon is spannend, ik vond het dus een interessante verschijning.  Ik weet niet of ik zonder problemen informatie krijg van Kibi, we zullen het moeten afwachten.

Het mooie is dat deze koi ook een seizoen in Japan kan blijven tot nisai. Je moet je dus inbeelden dat je een nisai koopt in plaats van een tosai. 

Als ik een kleine vergelijking maak met de opgroei fase bij Kibi, denk ik dat je een koi mag verwachten van rond de 50-55 cm. Helaas kan ik hier geen zekerheid over verschaffen, dat zou ik met koi van Momotaro of Sakai makkelijker kunnen voorspellen. 

Het is op dit ogenblik al moeilijk om goede showa te pakken te krijgen. Ik heb dus alle pijlen op Kibi gericht. Bovendien heb ik nog een 2de showa aangekocht die ook ingezet wordt op de AJJKS.

Showa van KibiDit zijn koi waar ik zelf altijd een zwak voor heb. Meerstappen patronen zijn bijzonder gewild in deze moderne tijden.

Wat is nu het nadeel ? Ik durf op dit moment de koi niet te verkopen inclusief het transport.

Ze hebben me dit keer serieus de das omgedaan met het transport, wat me bijzonder veel geld kost.

Ik ga zo dadelijk de koi activeren onder de knop nieuwste koi aanwinsten, maar de voorwaarden tot verkoop zijn duidelijk vermeld....dus zonder transportprijzen.

Een klein voordeel is dat je niet alles ineens moet betalen, maar in 2 stukken. Ik zal proberen een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven over de totaalkosten, maar dat kan ik enkel met nattevinger werk. Ik wil  het echter zo correct mogelijk doen !

Hopelijk valt het in de toekomst mee wat betreft het transport, maar op dit moment is het koffiedik kijken. Deze week hebben we weer een veiling van Momotaro, maar dat zijn over het algemeen tosai in boxen.

Ik mis een beetje de inzet van echte jumbo tosai, dus ik ga me niet teveel focussen op deze veiling. De meesten zijn ongesexte tosai, en ik weet wat dit inhoud !  Ik ga het in de loop van de week verder opvolgen wat er aangeboden wordt, want nog niet alles staat online.

Wie dus interesse heeft om een Japanse show mee te doen, mag me contacteren natuurlijk. Altijd geweldig om eens mee te doen ! 

Ik heb trouwens nog een golden corn via narita ingezet. Het is iets moeilijker om informatie te krijgen nu, maar we doen ons best om alles zo goed mogelijk op te volgen.

 

 

Meer afbeeldingen

De online musketeers: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml