De Opkikker

De Opkikker

Een goede gezondheid is het belangrijkste goed dat we hebben. Ziekten, aandoeningen, ziekenhuisopnames en behandelingen kunnen onze wereld op zijn kop zetten. Vooral als het om kinderen gaat die ernstig ziek zijn en een zwaar behandeltraject moeten doorlopen, is de impact op het kind en de directe omgeving enorm. Van iedereen wordt dan heel veel kracht gevraagd.Het is dan fantastisch dat er stichtingen zijn, die zich inzetten om zo’n ernstig ziek kind samen met het gezin een mooie dag te geven.

Dat is in feite wat de Stichting De Opkikker doet. Deze bestaat voornamelijk uit vrijwilligers die in samenspraak met verschillende ziekenhuizen gezinnen uitnodigen voor een unieke dag.

Keer op keer blijkt dat zo’n opkikkerdag een lichtpunt is voor het hele gezin. En lichtpunten zijn gezien de omstandigheden nog belangrijker dan anders; ze brengen een zee aan energie en blijheid voor het zieke kind in de vorm van voorpret, napret en een herinnering voor jaren.

Twaalfjarige Cherinda is gek op koi. Thuis bij haar moeder in Groningen heeft ze twee vijvers die met elkaar in verbinding staan. Uren kan ze naar de koi kijken en met ze bezig zijn. Shiro Utsuri is haar favoriete soort. Regelmatig moet Cherinda opgenomen worden in het ziekenhuis om te worden behandeld voor haar aandoening. Ze moet dan haar koi missen.

Stichting De Opkikker regelde een opkikkerdag. Het was Cherinda’s wens om meer uitleg te krijgen over de koi, de soorten, de kweek en wat dies meer zij. Martijn van Interkoi Groningen in Oude Pekela vroeg Luc en mij of wij dat voor onze rekening wilden nemen en niets liever dan dat. Ik kan maar niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is ernstig zieke kinderen een steun in de rug te geven. Dankbaar werk.

Dus togen Luc en ik op 25 juni jl. naar het verre maar vriendelijk Oude Pekela, waar we samen met Martijn, Cherinda met vader en moeder, haar zusje en vriendinnetje en beide begeleiders ontvingen en al haar vragen over koi beantwoordden. En passant konden we Martijns vijver en vissen bewonderen en uitleg geven over de verschillende varianten. Het is fantastisch om de oogjes van die meid te zien glinsteren bij het zien van haar favoriete vissen.

Martijn had gezorgd voor een perfecte catering in de vorm van snoep, gebak en limonade en dat culmineerde een gezellig samenzijn, waar Cherinda met volle teugen van genoot.

Uiteraard hadden we gezorgd voor een cadeautje, maar de Shiro Utsuri die ze van Martijn kreeg, daarvan was ze toch wel heel even stil. Super Martijn!

Nogmaals dankbaar werk en een moment om bij stil te staan. Het werk van stichtingen zoals Stichting De Opkikker is van onschatbare waarde. Maar steun in de vorm van een financiële bijdrage is hard nodig om die activiteiten te kunnen blijven organiseren.

Meer weten of donateur worden? Kijk op www.opkikker.nl

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137