De oplossing gevonden !

De oplossing gevonden !

Fotograferen en filmen van koi, het klinkt eenvoudig, maar het is het niet. Je moet al over degelijk materiaal beschikken om goede foto's en filmpjes te maken, en dan nog is het niet altijd een succes.

Gewoonlijk laat ik de foto's in Japan maken. Daar zijn de omstandigheden beter en mijn collega heeft de juiste aperatuur om goede foto's te maken. Maar koi veranderen of er worden koi in boxen aangekocht zoals dit jaar en dan moeten er opnieuw foto's gemaakt worden.

Ik ben geen specialist, maak wel veel filmpjes, ik geloof dat ik er een 20 000 ondertussen op het YouTube kanaal heb staan, en ben er doorgaans tevreden over. Maar goede foto's is een andere zaak.

Ik besloot op zoek te gaan naar een oplossing en nodigde Polleke uit om mee te gaan naar de winkel om een studielamp uit te proberen. Het gaat er voornamelijk om de schijn van het licht of de zon uit het water te halen, zodat je redelijk duidelijke foto's hebt.

En zo besloten we om een daglicht lamp uit te proberen. Weeral 500 euro armer... De daglichtlampen hebben een kleurtemperatuur van 5500 kelvin en zorgen daardoor voor een natuurlijke belichting van je onderwerp. De softboxen verzachten het licht waardoor je harde schaduwen in je foto voorkomt. Zou dit de oplossing zijn ?

Natuurlijk moet de koi  ook meewerken, want het is niet altijd makkelijk om een koi in de goede positie te krijgen, recht met de vinnetjes open, soms moet je geduld hebben. Zoals gezegd, het lijkt simpel maar dat is het niet !

We hebben in ieder geval getest met enkele koi en ik vind persoonlijk dat we nog altijd de realiteit moeten benaderen. Geen gekunstelde foto's waarbij de achtergronden weggewerkt zijn, nee, een natuurlijk ogende foto heeft bij mij de voorkeur. Soms wordt je ziek als je die opgekalefaterde topkoi ziet die het summum van perfectheid tonen. Het is mooi, en ze zijn misschien ook mooi, maar het heeft niets met natuurlijkheid te maken.

koganeIk plaats hieronder een paar foto's die wij voor de eerste keer gemaakt hebben. Wat vinden jullie ervan ? De foto van gisteren trouwens in het nieuwsitem werd met mijn gewone cam gemaakt, en ik vind dat die er ook perfect natuurlijk uitziet. De koi kwam wel recht uit het transport en werkte ontzettend goed mee !

Bovendien hebben we ook een paar filmpjes gemaakt zonder de normale verlichting, bekijk ze maar even en je mening wordt altijd op prijs gesteld.

Filmtest 1.filmtest 2 - filmtest 3 - filmtest 4

********************************

Bovendien zal je misschien bemerkt hebben dat Johan van Interkoi Nederland een aantal tosai op de kop heeft kunnen tikken tijdens de veiling van Momotaro, die trouwens vandaag verder gaat.

Ik heb deze al geactiveerd in het overzicht bij de nieuwste koi aanwinsten.  Er zitten bijzonder fraaie exemplaren tussen die de moeite waard zijn, ik zou niet wachten en proberen er enkele aan te kopen als ik jullie was. 

 

Meer afbeeldingen

De oplossing gevonden !: afbeelding 1
De oplossing gevonden !: afbeelding 2
De oplossing gevonden !: afbeelding 3
De oplossing gevonden !: afbeelding 4
De oplossing gevonden !: afbeelding 5
De oplossing gevonden !: afbeelding 6
De oplossing gevonden !: afbeelding 7
De oplossing gevonden !: afbeelding 8
De oplossing gevonden !: afbeelding 9
De oplossing gevonden !: afbeelding 10
De oplossing gevonden !: afbeelding 11
De oplossing gevonden !: afbeelding 12
De oplossing gevonden !: afbeelding 13
De oplossing gevonden !: afbeelding 14
De oplossing gevonden !: afbeelding 15
De oplossing gevonden !: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Peter De Clercq

555


JR

555


interkoi

555

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml