De opruimingsvijver

De opruimingsvijver

Nog 26 te gaan….26 koi die ondankbaar opruimingskoi moeten genoemd worden. Ze hebben nu een eigen plaats en ik ga mijn best doen om ze aan de man te brengen.

Vandaag zet ik 4 bowls op een rijtje. In bowl één komen de koi die 200 euro moeten kosten, in bowl 2 de koi die 250 euro moeten kosten, in bowl 3 de koi die nog 300 euro moeten kosten en in bowl 4 worden de koi gezet die 10 euro per centimeter gaan kosten. Metingen worden ter plaatse uitgevoerd.

Gisteren was mijn eerste verkoop via dit systeem. Er zijn dus een aantal koi in bepaalde bowls gezet zoals je kan zien.

Zijn er mensen die een koi willen aankopen, kunnen ze de in de vijver een keuze maken, en ik zet de koi in een bowl waarvan ik denk dat ze hun prijs nog meer dan waard zijn. Je kan meerdere koi laten plaatsen om deze goed te bekijken.

Koop je er één dan wordt de bowl waarin de koi zit de prijs die je moet betalen en in bowl 4 worden ze gemeten en betaal je 10 euro/cm.

Alle koi zijn meer waard dan de prijs die zal gevraagd worden, maar deze koi zullen en moeten een plaats krijgen in de maatschappij.

De meeste van de koi zijn ook maar 2 of 3 jaar, dus het is niet dat dit oude koi zijn. Het systeem zal nog enkele weken van toepassing zijn, nadien zie ik wel wat ik ermee doe. Ik wil ze graag een thuis geven, want mijn systeem van koi moet dit jaar aangepast worden.

Beter dan de koi tot in den treure te laten rondzwemmen moet ik verlies nemen op deze koi. Ik nodig dan ook alle mensen uit om een kijkje te komen nemen, ze zullen er geen spijt van krijgen.

Ivan kwam zijn machtige kohaku bekijken en had zijn vijver op 15° gezet om zijn koi ook mee naar huis te nemen.

Deze kohaku is een geweldig beest en hier is moeilijk aan te komen. Gelukkig was ik er op het juiste moment bij, en de omstandighedne waren gunstig zodat ik veilig kon onderhandelen over dit bakbeest. Ivan is nu de gelukkige eigenaar van een jumbo pur sang, want dit soort koi ziet hij bijzonder graag…wie niet trouwens.

Ondertussen heb ik ook het zomerverblijf terug in orde gemaakt en is er een einde gekomen aan het winterverblijf. Op naar een denderend 2019.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240