Dromen die  uitkomen

Dromen die uitkomen

Ter info van de niet FB verslaafden, een kort nieuwsitem over enkele Grand Champions die de revue passeren in verband met hun prijzen.

Er wordt altijd gedacht dat de duurste koi de beste zouden zijn….dus mis poes. Ondanks het feit dat de laatste Grand Champion bijna 1 500 000 euro heeft gekost zijn er meer nobele prijswinnaars zonder afbreuk te doen van de huidige Grand Champion.

Ik was zelf aanwezig op de veiling van S-Legend, en kon het gebeuren op film vastleggen, een film die ondertussen toch meer dan 3000 keer is bekeken.

Er zijn andere verhalen die meer tot de verbeelding spreken dan dit toneelstuk. Deze werden onlangs gepost op de FB van Ryuki Narita en zijn de moeite waard om te vermelden.

Wat ik persoonlijk het mooiste vind zijn de Grand Champions die uit de 2de lijn komen, met andere woorden koi die uit het 2de segment komen waar Interkoi zijn sporen in heeft verdiend.

Niet dat wij de pretentie hebben om te zeggen dat we zomaar Grand Champions kunnen toveren, maar toch dat we door de jaren al wat serieuze winnaars op tafel kunnen leggen, denk maar Wakana,

Dottertje – Isis - Amira om nog maar niet te spreken van Shiba Zakura en zo zou ik er nog enkele meer uit mijn mouw kunnen toveren.

Hier nog een paar voorbeelden: Domino – Sandakan - hope, allemaal klinkende namen uit het verleden. Als ik erover begin te filosoferen komen de grootheden zomaar naar boven, ik zou hier eigenlijk meer mee uit moeten pakken…

.

Ik ben helaas geen showkikker, ondanks het feit dat ik ieder jaar aan de meest belangrijke shows meedoe en vooral de tategoiprijzen binnenhaal. De laatste in het rijtje was nog verleden jaar met de formidabele adult tategoi op de Belgian Koi Show.

Een mogelijke grootheid, maar ik betwijfel of de eigenaar dit beseft is deze super goede kohaku van Matsue. Geef die nog 3-4 jaar de tijd en de goede opvoeding en je zult staan likkebaarden.

En zo kan ik nog zeker 10 tategoi prijzen te voorschijn toveren als ik in mijn afzwakkend geheugen begin terug te mijmeren. Maar laat ons bij het verhaal blijven wat oorspronkelijk de bedoeling is. Ik heb op de foto’s 3 Grand Champions uit het verleden getoverd.

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende GC’s was zonder twijfel Sakura van Dainichi die door Narita verkocht werd voor ocharme 50 000 yen wat overeenkomt aan de koers van nu met ongeveer 395 euro toen ze nisai was.

Op de bijgevoegde foto zie je ze nog rondzwemmen op het moment van aankoop…niemand wou ze kopen, ze beantwoordde niet tot de verbeelding sprekende nisai toppers. Ze wordt nu nog steeds geroemd om de huidkwaliteit en de enorme uitstraling.

Daarna de Grand Champion 2016, de kohaku van Dainichi Toyota die via de veiling op internet werd aangekocht voor 210 000 yen, wat ongeveer overeenkomt met 1665 euro. Om van dromen te spreken.

Een showa die mij nog goed in het geheugen ligt is de Showa van Yamatoya, een kweker die eigenlijk geroemd werd om zijn fantastische kohaku en eigenlijk geen showa kweker was. Op dit ogenblik speelt Tjaard van Koikichi nog de grote trom met de kohaku van Yamatoya.

Ik had er altijd ruzie mee met de brave man, kocht er toch een aantal interessante kohaku waaronder ook Shiba Zakura, het moet rond 2009 geweest zijn, die tot runner up werd verkozen op de show in de Beekse Bergen en het moest afleggen tegen een Dainichi showa die volledig over de top was.

Hier ben ik nog altijd pissig om, want als je bedenkt dat Marudo toen tot de jury behoorde en dat je dan een optelsom moet maken, dan weten de kenners voldoende…de Showa was een aanfluiting in mijn ogen…nog steeds…

Via dit verhaal wil ik even duidelijk maken dat je vele prijsbeesten moet halen uit de 2de selectie komen, een selectie waar Interkoi zich op begeeft door de jaren.

Ik moet dringend eens mijn hersenen pijnigen en wat meer stoefen met mijn grote overwinningen de afgelopen 12 jaar, iets wat ik eigenlijk nooit doe…ik zal er eens werk van maken.

Tenslotte laat ik nog 2 filmpjes zien van enkele tosai die nog te koop zijn tot en met donderdag 28 maart. Nadien is het mogelijk dat ze niet meer te koop zullen zijn.

Geloof het of niet, maar de 4 overgeblevenen zien er meer dan goed uit, zijn tussen de 29 en 32 cm of mag je onder jumbo tosai rekenen en zet ik nog even onder de aandacht.

Nu nog te koop, straks vermoedelijk niet meer, de nummertje 1811049-1811058-1811070-1811072

Als laatste een filmpje voor Dominique die de wereld momenteel afreist en die een sanke in de opgroei 1 laat doorgroeien. De skitsuke sanke, (uitgesproken Skitske sanke). Het is de sanke met het speciale hi tot over de neus.

Meer afbeeldingen

 Dromen die  uitkomen: afbeelding 1
 Dromen die  uitkomen: afbeelding 2
 Dromen die  uitkomen: afbeelding 3
 Dromen die  uitkomen: afbeelding 4
 Dromen die  uitkomen: afbeelding 5
 Dromen die  uitkomen: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240