Genieten van koidagen

Genieten van koidagen

Het geeft soms een goed gevoel en een waar genoegen om de ganse dag bezig te zijn met de koi en gisteren was het weer zo een dag.

Samen hebben we de ganse boel overhoop gehaald, koi verplaatst en reparaties uitgevoerd, zodat alles er weer een beetje tegen kan vor het jaar 2019.

Mijn winterverblijf is overgeplaatst naar het zomerverblijf, de overblijvende koi werden geselecteerd en verplaatst, wat weer nieuw animo geeft.

Nu zijn wij er 100% voorstander van om koi niet te behandelen als mietjes, maar ze de natuurlijke weerstand op te laten bouwen die ze nodig hebben voor hun verdere leven.

Je kan ze in een klinische omgeving laten opgroeien, maar ik zou ik niet zijn als ik mijn eigen filosofie niet zou toepassen.

Laat ze sterkte opbouwen door hun immuunsysteem te versterken via natuurlijke stappen. Een kwaadaardige buitenomgeving die pure realiteit is, af en toe met andere koi gemixt worden horen in mijn filosofie tot de beste aanpassing.

Maar wie ben ik…laten we er geen watjes van maken. Dit gaat wel niet zonder slag of stoot, maar is in mijn ogen in het belang van de koi…maar laat ons hier verder geen discussie over houden want dat is een discussie zonder einde…

Het was een pittig werkje, en daarna is het een moment om even van koi te genieten. Hoe doe je dit ? Door een paar koi te bowlen, hetzij om ze te bekijken, hetzij om ze nog eens te controleren.

Een showa die op mijn netvliezen is gebrand en waar ik een bijzonder zwak voor heb is deze kindai inazuma showa. Ik denk dat ik deze omschrijving toch mag gebruiken, want het patroon is werkelijk uniek mooi vind ik.

In Japan werd ze 78 cm gemeten zoals je in in dit filmpje nog kan zien en wij hebben ze gisteren 2 keer gemeten en wij kwamen aan 80,5 cm…toch een wonderbaarlijke groei.

Het was stom van mij om een kleine bowl te gebruiken, want die was eigenlijk iets te klein om de showa te laten zien…Ik hou van dit soort showa en ze is nog vrij jong…het leven lacht haar toe. Ik hoop dat Peter hetzelfde gevoel heeft.

Ben is verzot op deze kohaku van Momotaro. Eerlijk, op het moment dat we haar aankochten wist ik dat deze niet zou verkocht worden, en ik had gelijk.

Om Ben een plezier te doen, maar ook om de verdere ontwikkeling te blijven volgen heb ik ze bewust aangekocht met deze wetenschap. Zijn enthousiasme straalt er dan ook vanaf…niet verkopen…absoluut geen probleem….leerscholen zijn oh zo belangrijk.

En dan dit exemplaar ! Speciaal voor een klant gebowld en die binnenkort mijn gelederen gaat verlaten. Wat een mooie ontwikkeling heeft deze showa ondergaan.

En last but not least laat ik speciaal deze machtige kohaku zien van Matsue. Waarom ?

Binnenkort is er weer de Narita event zoals gisteren in het nieuws vermeld en daar worden een groot aantal nisai van Matsue aangeboden waar ik er graag een aantal van wil aankopen.

Deze kohaku is het resultaat van één van deze aankopen vorig jaar op een Narita event en geniet even van deze kwaliteit…een machtige kohaku met bijzonder veel toekomstmogelijkheden. Ik zou zeggen tegen de mensen, maak hier gebruik van…binnenkort meer hierover….

Zo hebben we het aangename gecombineerd met het noodzakelijke, namelijk het maken van afstrijkjes ter controle…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240