Toch een groot succes

Toch een groot succes

Om de opruimingskoi te verkopen op de manier zoals gisteren werd voorgesteld was een groot succes. Het zou voor minder.

Supergoede koi weggeven voor een belachelijke prijs is niet slim, maar soms wel nodig wil je het bestand handhaven en de koi een kans geven om een thuis te krijgen.

Het was druk, met de nadruk op gezellig. We hebben dan ook veel koi gebowld en ondanks de kritiek die ik te horen kreeg dat mensen er problemen mee hebben dat we koi boven de waterlijn houden, vergen we daar onze voeten aan, en doen we wat wij goed achten en graag doen.

Het is trouwens mooi om de koi boven de waterlijn te houden om de pluspunten te laten zien, en voor de 5 seconden per week dat de koi dan eens iets moeten doen wat ze niet graag hebben, moeten ze er maar tegen kunnen, ze worden de ganse week al in de watten gelegd…

En het probleem is bovendien nog makkelijker op te lossen door gewoon niet naar onze filmpjes te kijken voor die mensen die er problemen mee hebben…net zoals er mensen zijn die problemen hebben als wij ons enthousiasme tot uiting brengen bij het presenteren van koi tijdens het filmen…gewoon Interkoi negeren en ergens anders je ding doen…naar de mond praters zijn er genoeg hoor…je m'en fous...

We hebben gisteren dan ook machtig veel filmpjes en interessante koi gezien die we graag aan jullie tonen met geluid en om ze boven de waterlijn te laten zien zodat je kan genieten van de kwaliteit.

Maar eerst het woord aan de mannen. Als ik je nu vertel dat dit vrouwen zouden zijn als ik ze aan het verkopen was, zou je me dan geloven ?

Bekijk die huidkwaliteit en die body’s, ik ben bijna 99% zeker dat iedereen me zou geloven als ik zei dat het vrouwelijke koi waren, maar het zijn inderdaad mannelijke koi en bovendien nog eens bloedmooie exemplaren.

Zonde dat de mensen nog denken dat goede mannen goedkoper zijn dan goede vrouwen, want dan zijn ze niet mee geëvolueerd in het koigebeuren. Goede mannen zijn bijzonder geschikt voor kleinere vijvers en torsen niet de last van de eitjes.

Niels kwam van het mooie Giethoorn om naar zijn tosai kohaku te komen kijken, maar toen hij geconfronteerd werd met de showa die door Ben was grootgebracht was het hek van de dam…

Zijn smeekbede was dan ook om een ruil te maken en kan je dat weigeren als ze dat zo mooi vragen. De tosai komt dus terug in de verkoop en de showa heeft een nieuwe bestemming gevonden in Giethoorn, dat prachtige dorp…

Toen we toch bij de kleintjes waren aanbeland, hebben we nog even de kohaku samengezet die in dezelfde vijver zwommen, en waarvan er nog eentje te koop is. Allen rond de 30 cm.

De Wim zou graag weten of zijn kohaku gegroeid was. Dan heb je een meetbak nodig. 68 cm was het verdict. Hier hebben we hoge verwachtingen van.

Bloed- en bloedmooi in mijn optiek zijn deze 2 sanke die de winter goed hebben doorstaan. Ze werden aangekocht op de veiling van Momotaro in oktober 2018, en zijn in mijn ogen echte eyecatchers….ga ze maar zoeken.

Voor Jordi dan weer een kijkje in de wereld van de showa. Mijn persoonlijke favoriete showa en een kleinere showa die ook grootgebracht werd bij Ben. Ik kan maar één ding zeggen…ze worden mooier en mooier…

Je hoort me in het filmpje zeggen dat ik de grote als tosai heb aangekocht, en dan moet ik het het filmpje als tosai natuurlijk ook tonen...kijk maar....

En tenslotte komen we aan de koi die per centimeter verkocht werden. Een moeilijke zaak voor mij, want hier moet ik echt op mijn tanden bijten, al laat ik dat niet zien. Ik weet hoe duur sommige koi waren, en ik moet ze nu voor een habbekrats weg doen…eeuwige zonde en de mensen hebben geen medelijden met mij !

De kohaku van Taniguchi, is van een topkwaliteit wat betreft de huid. Onvoorstelbaar dat mensen dit niet gezien hebben, en nu moet ik haar, want het is ook nog een vrouwtje verkopen voor 490 euro (10 x 49 cm)…maar kijk nog maar eens goed naar die huidkwaliteit…onvoorstelbaar….complimenten Jan Hendrik....

Een showa van Taniguchi werd verkocht voor 45 x 10 = 450 euro. Iedereen was verzot op een showa zoals deze…niemand wou hem kopen…begrijpen wie begrijpen kan, maar Bram en Tessa maakten gebruik van deze gelegenheid.

Een oudgediende is dit showaatje van Momotaro. Er werd niets mee gedaan tijdens zijn verblijf en werd in november 2016 aangekocht. Dit was de laatst overgebleven showa van die serie…maar werd gisteren niet verkocht.

Een andere bloedmooie kohaku met een huidkwaliteit om je duimen en vingers van af te likken is deze kohaku van Taniguchi. Ik ga er niets aan toevoegen…

Dat was zo een beetje mijn bewogen dag een beetje. Ik hoop dat ik vandaag nog enkele koi kan verkopen aan de prijs van 10 euro per centimeter, maar nadien weet ik nog niet wat ik ga doen met de laatsten der opruimingskoi.

Meer afbeeldingen

Toch een groot succes: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240