De optie zaterdag

De optie zaterdag

Er werden verschillende opties genomen op deze drukke en gezellige zaterdag. Maar een optie is nog geen verkoop.

Nu maar hopen dat er een positief vervolg wordt gebreid aan deze opties, want daar doen we het tenslotte voor.

We hebben in ieder geval degelijke koi kunnen laten zien, en ik had de indruk dat deze best werden gesmaakt door de aanwezigen.

Normaal zouden ze dit zelf moeten vertellen via de reacties, dus hopen maar dat ze uit hun schaduw willen treden om hun eerlijke mening te verkondigen, want de meesten waren voor de eerste keer bij Interkoi.

Het was al Nederlanders wat de klok sloeg gisteren, maar dat is een beetje normaal. In België heb je een verlengd weekend, omdat het dinsdag een feestdag is, en velen hebben een overbruggingsdag genomen op maandag, zodat ze van het lekkere Belgische weer kunnen profiteren.

Ik niet, want ik hou speciaal op maandag ook open. Ik zit met het transport naar Noorwegen, en dat kan niet uitgesteld worden. Maar dinsdag ga ik wel met een deel van de familie naar Burgers’Zoo in Arnhem…

De eerste die aan de beurt was, geloof het of niet, was de chagoi die niet meegaat naar de show. Blijkbaar stond er chagoi op het menu gisteren, want er kwamen meer mensen kijken naar de 2 chagoi. Maar kijk zelf…ze mag er zijn nietwaar ?

Jeffrey en Bas daarentegen waren gecharmeerd van 2 deugdelijke showa. Je zou voor minder gecharmeerd zijn nietwaar. Respectievelijk 64 en 60 cm, en beiden zullen ook te zien zijn op de show in Arcen, tenzij anders beslist wordt, maar dat denk ik niet.

Zijn het kanshebbers op de show ? Moeilijke vraag…het zou kunnen, ze zien er beide voortreffelijk uit, maar het blijft een show, een momentopname en alles is afhankelijk van de concurrentie en de beoordeling van de jury.

Een kohaku die ik zeker graag meegenomen had naar de show, was de sandan-yondan kohaku. Waarom noem ik deze sandan-yondan kohaku, kan iemand daar een antwoord op geven ? Ik heb echter beslist om deze niet mee te nemen. Ze zijn respectievelijk 57 en 58 cm, en zijn laatkomers, want ze werden in augustus geboren !

Ze worden geflankeerd door mijn lievelingsbeest, de mannelijke sanke van Momotaro die binnenkort mijn infrastuctuur gaat verlaten. Wat een bakbeest, ik kijk er nog iedere dag met plezier naar. Wim, ik mocht ze toch laten zien hè...ze behoort nu eenmaal tot mijn favorieten en iedereen die ze ziet kan niet nalaten om een ingetogen oerkreet te laten !

Een aantal nisai showa en kohaku gezamenlijk in een bowl. Allemaal rond de 50 cm, en bereid om zich klaar te stomen voor volgend jaar. Straks gaan ze in de grote vijver om te overwinteren onder de kap, want daar moeten we ook stilaan aan gaan denken.

Tot slot een kohaku die het maar niet lukt om een eigenaar te vinden. Ik ga hier extra mijn best voor doen, want deze kohaku zal en moet meer in zijn mars hebben. Ik erger me dat deze geen eigenaar kan gevonden krijgen.

De oom van Kentaro gaf er zijn zegen over, ik herinner het me nog als de dag van gisteren, en ik geloof hem. De koi doet niet wat ik ervan verwacht, dat moet ik eerlijk toegeven, maar dat heeft te maken met zijn slechte mudpond ervaring die ze opgedaan heeft.

Nu ga ik er werk van maken en me bezighouden met de verder ontwikkeling van deze kohaku. Ze verdwijnt voorlopig van het toneel, en als alles verloopt zoals ik het plan, dan laat ik ze terug zien. Wat ga ik ermee doen ? Dat zeg ik niet ! Je moet niet alles weten !

Wie alle koi nog eens graag op een rijtje ziet, kan deze film bekijken. Hier zie je alle filmpjes aan elkaar gelijmd…klaar voor te facebokken…

En denk eraan

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur en heb nog fantastische 100 euro tategoi in mijn promotie vijver rondzwemmen…maak er gebruik van want ze werden gisteren ook gesmaakt hoor !

Morgen Maandag, ben ik open van 10.00 tot 14.00 uur…

Mag ik diegenen die een meetbak hebben besteld, verzoeken deze te komen ophalen aub. Er is er nog 1 in voorraad momenteel !!

Meer afbeeldingen

De optie zaterdag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240