De koi voor de show zitten binnen

De koi voor de show zitten binnen

Ze zullen het een tijdje zonder eten moeten stellen de koi die mee naar de show moeten.

De reden is vrij simpel, door niet te eten zal er ook minder kans zijn op ammoniak problemen in de vaten tijdens de show.

Voor zover ik uit ervaring weet hebben koi geen problemen om een tijdje op dieet gezet te worden, maar daar kan je alleen maar naar gissen, want ze kunnen helaas niet praten en hebben geen enkele communicatiemogelijkheid.

Ik heb in totaal 12 koi geselecteerd voor 1 groot vat. Ik heb zelf geen stand, maar zal wel ergens aanwezig zijn op zaterdag en zondag. Wie zoekt die vind, en ik zal rustig foerageren tussen de vaten.

Ik heb weer totaal andere koi geselecteerd dan op de Euregioshow of de Belgische koishow. Voor de grote prijzen kan ik echter niet meedoen, maar dat vind ik niet zo erg. Ik heb momenteel gewoon het materiaal niet, en ik koop niet expliciet materiaal om een koishow te winnen.

Bovendien heb ik alle prijzen al gewonnen van groot naar klein, behalve de prijs van most unique koi, en het is nog maar de vraag of ik dat wel wil.

Ik ben er trots op om tijdens een showjaar meer dan 40 koi te hebben laten zien die allen meer dan goed genoeg zijn om prijzen binnen te halen en die mogen getoond worden.

Ik heb wel de junior tategoi geselecteerd van de Euregio koishow om mee te doen, gewoon om te zien of ze in Arcen met een ander oog kijken dan op de Euregio koishow.

Wat neem ik mee:

Een asagi, zuster van de winnaar van de Japanse koishow en rond de 39 cm. (2 jaar)

Een sanke van Sakai van 66 cm, bloedmooi en normaal bekwaam om een 1ste prijs te halen. (7 jaar)

Een showa van Momotaro van 64 cm, ziet er picobello uit. (4 jaar)

Een sanke van Momotaro, mannelijk, 70 cm en in mijn ogen de moeite om te zien. (3 jaar)

Een showa van Momotaro, 59 cm in bloedvorm met een geweldig sumi. (3 jaar)

Een doitsu sanke van Okawa, altijd kans om een 1ste prijs te behalen, 48 cm (3 jaar)

Een Chagoi van Hirasawa, 79 cm, maar misschien nog te jong. (4 jaar)

Een showa van Momotaro, heerlijk beestje met enorme uitstraling, 40 cm (1 jaar)

Een showa van Momotaro, geen idee of hij kans maakt, maar ziet er goed uit, 37 cm (1 jaar)

Een kohaku van Taniguchi, degelijke man met bijzonder sterk hi, 59 cm (5 jaar)

Een sanke van Momotaro, 25 cm en junior tategoi in Oldenzaal. (1 jaar)

Een oshiba shigure van Okawa, gezond en wel, 46 cm (2 jaar)

Alles samen een kleine 6 meter koi voor een groot vat, dat moet kunnen. Zoals je kan is het merendeel van de koi nog vrij jong. Ik heb samen met Ben de selectie gemaakt van de resterende koi, en we zullen wel zien waar het schip strand.

Ondertussen amuseer ik me dagelijks om nog mooie koi te bekijken en onder te brengen in hun normale buitenvijver, en momenteel heb ik dikwijls het gezelschap van "mijnen baas". Samen amuseren wij ons rot en ik probeer hem al de verschillende koisoorten te leren herkennen.

Hij heeft een hekel aan eenkleurige koi, want onmiddellijk geeft ie te kennen dat hij ze niet mooi vind. Net zoals zijnen bompa houdt hij van koi met kleurtjes, zoals showa, sanke en kohaku...je ziet, de appel valt niet ver van de boom.

Ik was wel gecharmeerd van deze showa, die eigenlijk onbekend is gebleven. Hij heeft altijd in de binnenvijver gezeten om deze op niveau te houden, maar nu is het tijd om deze buiten te laten rondzwemmen.

Alhoewel het afgeraden wordt om koi te mengen met andere vijvers, ben ik een andere mening toegedaan. Ik vind dat koi wel moeten gemengd worden, om ze meer weerstand te laten opbouwen in verschillende omgevingen.

Wel moet ik erbij zeggen dat ik natuurlijk voortborduur op de buitenvijvers die sowieso al moeilijker te hanteren zijn dan steriele binnenvijvers. De mens is vrij om te kiezen, maar als ik in mijn groene soep kijk momenteel, dan ben ik nog altijd tevreden !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240