Giant is zijn naam

Giant is zijn naam

En deze naam doet hij al zijn eer aan. Dat Frans en Ans zicht hebben op goede koi bewijst de selectie die rondzwemt in deze ongeforceerde vijver.

Puur natuur, met alle algen, zooplankton, en ongewenste diertjes die je je maar kan indenken, maar wel met koi die een uitstraling hebben om U tegen te zeggen.

”Ik krijg ze wel op kleur met Algen”, wist Frans me te vertellen, als antwoord op een voorstel dat ik hem deed, en ik kan hem geen ongelijk geven.

Ik moest enkele kleinere koi bekijken om te zien of alles in orde was, maar tegelijkertijd wou ik toch wel eens evolutie zien van een mannelijke kohaku die onlangs door hen werd aangekocht.

Waar ik het hier toch over wil hebben is de aanpassing van de bouw van deze mastodont. Het handelt over deze kohaku KO-V17-4189 die ik in april van dit jaar op de kop tikte tijdens de veiling van Momotaro.

Let vooral op de bouw van deze kohaku die gebrandmerkt werd door de kenners als veel te fors vooraan en te smal achteraan.

Nu zwemt hij enkele maanden bij Ans en Frans en bekijk Giant, want dat is zijn naam, nu nog eens.

Zie je dat het achterstuk ondertussen al ingevuld is, en dat de kohaku een metamorfose heeft ondergaan in gunstige zin. Als ik deze nu aanduid als vrouwelijke kohaku van Momotaro, waardoor de prijs verdrievoudigd zou kunnen worden, zou er iemand zijn die opmerkingen zou maken denk je…ik weet zeker van niet !

We hebben ze niet gemeten, maar ik heb ook het gevoel dat ze gegroeid is. Het kan ook gezichtsbedrog zijn door de enorme verbetering, maar hij was al 72 cm en nu lijkt hij wel bijna 80 cm te zijn geworden…dit geeft voldoening hoor ! En dan te bedenken dat ie nog maar 3 jaar is !

Ik ben toch benieuwd hoe mijn andere mannen het ondertussen doen, maar dat ze karakter hebben tonen ze wel in het filmpje, want het schepnet lag al aan diggelen ! Giant doet zijn naam alle eer aan....

Nu zou ik willen dat ik nog een partij mannen zoals deze zou kunnen aankopen, maar ik betwijfel het. Maar wie weet wat Daisuke voor mij in petto heeft !

Tussendoor heb ik nog een filmpje gemaakt van de verblijfplaats van de andere 5 kohaku.

Bijzonder goede degelijke kohaku met geweldige huidkwaliteit en toekomstperspectief. Deze laten we zitten bij Ans en Frans tot volgend jaar april, en we zullen zien wat er uit deze geïmproviseerde mudpond wordt getrokken, want één ding is zeker….de algen zullen overheersen…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052