De railwaypassen zijn aangekomen

De railwaypassen zijn aangekomen

Railwaypassen ? wat is dat nu weer zul je je afvragen.

Japan is een groot land. Je kan het niet vergelijken met Belgie of Nederland. Als je bedenkt dat de oppervlakte van Japan 378 000 km² is, en als je dat vergelijkt met België (± 30 000 km²) of Nederland (± 37 000 km²) dan weet je voldoende.

De preciese afstanden weet ik niet, maar als je van het topje van Hokkaido (eiland in het Noorden) naar het uiterste Zuiden wil reizen, denk ik dat je ± 2500 km in je benen hebt, als het al niet meer is.

Gelukkig heb je de Hoge Snelheidstreinen of Shinkansen. Een perfect lopend systeem dat je snel van de ene naar de andere plaats brengt, en gewoonlijk op de minuut juist is. Ik verbaas me er dikwijls over de je zo goed als nooit moet wachten of je ongerust moet maken over de stiptheid van de treinen. Daar kunnen ze hier nog een poepje aan ruiken, want blijkbaar loopt het hier altijd en overal fout.

De railpas koop je vooraf en kost afhankelijk van de periode dat je ze wil gebruiken 28 300 yen of omgerekend 197 euro per week. Hier mag je voor 1 week van Noord naar Zuid, van West naar Oost iedere hogesnelheidstrein nemen. Het systeem is eenvoudig, ondanks het feit dat je af en toe moet zoeken naar de juiste coupé en/of overstap, maar over het algemeen is het overal goed aangegeven. Voor 2 weken kost het slechts 312 euro...

Vermits we dit jaar een grote trip maken van Niiagata naar het Zuiden is deze pas heel nuttig. We zullen van Tokyo naar Niigata de Shinkansen nemen en nadien van Niiagata naar Okayama. Hoe alles precies in zijn werk gaat zullen we daar wel uitzoeken, want voor mij is het dit keer ook iets nieuw.

Op 11 maart vertrekken we. Ik ga dit jaar niets in het nieuws zetten denk ik over de trip naar Japan. Ik ga het als een verrassing houden. Ik zet nu al jaren mijn reiservaringen in het nieuws, dus misschien is dit eens iets anders, en moet je maar uitvissen wat we gedaan hebben....

Voor mensen die Japan ooit willen bezoeken ? www.japan-rail-pass, en oeps, ik zie dat het ondertussen 2 euro goedkoper is geworden....een teken dat de koers goed staat.

Meer afbeeldingen

De railwaypassen zijn aangekomen: afbeelding 1
De railwaypassen zijn aangekomen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137