Een kleine verademing

Een kleine verademing

De winter doorkomen is altijd een boze droom voor de echte koiliefhebbers, of een nachtmerrie voor de mensen die depressief zijn aangelegd.

Ondanks het feit dat we tot hiertoe nog geen winter hebben gehad, blijven we verlangen naar de zomer. Daarom is het verademing als ik toch eens een mooi filmpje aankrijg van iemand waar de koi nog vrolijk buiten rondzwemmen op 12°.

Ik herken deze koi stuk voor stuk, want ze komen allen van bij Interkoi, en ik vind dit altijd een voorbeeld van een vijver. Geen overdreven drukte, een goede mix van gosanke, met een touch van shiro utsuri. Een karashigoi of yamabuki zou niet misstaan, en ik mis één chagoi in de vijver die er vroeger wel inzat.

Binnenkort komt er nog een benigoi bij en dan is het verhaal weer compleet. Eén groot probleem...ik kan hier geen koi meer verkopen, want de bezetting is zo goed als volmaakt, dus ik moet weer op zoek naar nieuwe klanten. Geen bluf, geen monsters van een meter, maar een gezonde mix van gezonde koi tussen de 50-70 cm. en bovendien weet ik uit ervaring hoe die verder gaan ontwikkelen. 60% Van de koi zijn Momotaro, en de overige zijn Isa, Takigawa en Taniguchi, en allen bekend in mijn gedachtengang.

Deze vijver is bekend, en de bijhorende foto is natuurlijk uit de zomerperiode, maar het is een plezier om naar te kijken, en daarom vind ik het fijn om deze nog eens in het nieuws te plaatsen. Bedankt Rudy...

Omdat iemand ook nog interesse had in een tancho, heb ik even de 2 overblijvende tancho nog even op film gezet. Tot mijn verbazing waren ze serieus gegroeid, dat had ik niet verwacht. De temperatuur in mijn binnenvijvers is 16°, wat ik dit jaar bewust doe om de koi toch het biologisch gevoel te geven.

Nu is 16° voor onze begrippen niet zo slecht, maar je moet wel begrijpen dat deze koi in Japan een fikse reis van Japan naar hier hebben gemaakt, en dat moeten ze toch altijd verteren. Beide waren 4-5 cm gegroeid, en dat kon je eraan zien.

Er werden veel vragen gesteld door de klant, maar wat moet je erop antwoorden als je deze tancho ziet ? Kan ik hier veel aan afkeuren ? Zijn ze voldoende wit ? Is de stip goed ? Ik kan hier alleen maar op zeggen dat je voor deze prijs/kwaliteit verhouding weinig kan vinden dat beantwoord aan deze eisen. Ik zet de filmpjes op een rijtje, en beoordeel het zelf maar, ik vind het een plezier om naar te kijken...

tancho 1310001 - tancho 1310001 - tancho 1310002 - tancho 1310002 - tancho 1310001 -1310002

Een vraagje ? Voor welke tancho zou jij gaan ? De grotere met de grotere spot, maar die iets minder afgelijnd is, of de kleinere met de kleinere spot, maar die wel bijna de perfectie benaderd ?

Meer afbeeldingen

Een kleine verademing: afbeelding 1
Een kleine verademing: afbeelding 2
Een kleine verademing: afbeelding 3
Een kleine verademing: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137