Franchipanetaart, ken je dat ?

Franchipanetaart, ken je dat ?

Voor onze Noorderburen vermoedelijk onbekend, maar voor ons is het een klassieker.

Kris en Reinhold waren zo vriendelijk om deze mee te brengen toen ze op bezoek kwamen. Franchipane is een verbasterd Frans woord, maar een korte omschrijving is het volgende: De kracht ligt in de eenvoud: een krokante taartbodem, een smeuïge amandelvulling, die zacht-zurige abrikozenconfituur, de eenvoudig glazuurlaag en dan vooral die kers op de taart. Onze kok van dienst legt je even uit hoe je ze moet maken.

Maar we zijn geen kookprogramma, dat krijgen we al genoeg te verteren op onze dagelijkse boterham, laat het ons maar bij koi houden. Ik moet trouwens dringend wat plaats bij fantaseren, want mijn huidige winterlocatie begint af en toe wat klein te worden.

Het zijn echter gezellige dagen en tussendoor maken we wat tijd om koi te bekijken. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat alle koi het goed doen. De sfeer is goed, het zwemgedrag is goed, de ontwikkeling is goed, wat moet je nog meer verwachten. Nog enkele weken en dan is het weer de grote uitvaart, en kunnen ze naar hun bestemming. Ik zie dat er weer een heleboel van die grote kleppers op hun verhuizing zitten te wachten....het worden drukke tijden.....

De eerste die we even bekeken hebben is toch een zeer interressante sanke. Deze Seven Star 1310035 bevestigt het vermoeden dat ik heb over de ontwikkeling. Qua lengtergroei heeft ze enkele centimeters gemaakt, maar vooral het sumi dat oh zo belangrijk is, en waar je veel extra voor moet betalen als het er al is, komt er langzaam maar zeker. Het meerstapspatroon is zeer gewild, en het minpuntje dat tussen het 1ste en 2de patroon een klein risico vormde, zal helemaal opgelost worden. De sumivlek breidt zich uit en zal de sanke alleen maar interessanter maken. Dit zijn koi waar je aan kan werken en waar je plezier van kan hebben. Ik weet wel enkele plaatsen waar ze enorm goed zou ontwikkelen.

In plaats van deze in promotie te zetten om een koper te vinden, ga ik het andersom doen. De koi blijft nog tot mijn vertrek naar Japan op deze prijs staan, nadien ga ik deze 200 euro duurder maken. Ze staat nu nog 2250 euro, maar is volgens mij 3250 euro waard. Ze zal dus vanaf 11 maart 2450 euro gaan kosten. Wil je deze alsnog aankopen, dan is het raadzaam om me even te contacteren. Een sanke met toekomst, en sanke met een visie...

Als vergelijkingspunt, en ook om Jelle nog een plezier te doen, heb ik er even de Love Symbol Sanke 1310036 bij in de bowl gezet, zodat je het kostbare sumi stilaan ziet opkomen. Wat zegt nu mijn ervaring. Als je sanke koopt waar het sumi al perfect op vertegenwoordigt is, betaal je stukken meer geld dan voor deze sanke, waar het sumi nog niet op bevestigt is. Als je nu dit soort sanke koopt, waar het sumi langzaam doorkomt, dan heb je meer zekerheid, want in Japan weten ze precies hoe ze sumi erop moeten laten komen om ze meer geld op te laten brengen. Hoe je het draait of keert, sumi blijft een moeilijker gegeven dan je denkt, en het lakzwarte sumi dat ze hebben in Japan is zeer moeilijk lakzwart te houden eens ze hier zijn. Een terugval is bijna niet te vermijden. Wel is het zo dat als we hier het sumi eropkrijgen, het veel standvastiger is, maar wie ben ik ??

Twee heel goede sanke, die door hun grootte minder populair zijn, maar kwalitatief zeker niet onder moeten doen voor de grote kleppers, zijn deze Love Symbol en Shining Red sanke, 1310043 en 1310044. Niet populair, maar oh zo goed. Beide koi ga ik nu wel in promotie zettten tot 11 maart, omdat ze enkel bij de kenners meer gewaardeerd worden. Ik ga ze van 2250 naar 1950 euro, en nadien zien we wel. Een verstandige investering is nooit uit den boze. Ze staan even onder de knop "nieuwe koiaanwinsten" op de voorpagina, en ze staan in promotie tot 11 maart.

Een meerstaps sanke van Seven Star 1310033 hebben we ook nog even bekeken. Als je nu het filmpje van bij aankoop bekijkt, en vergelijkt tegenover nu, dan zul je bemerken dat het hi steviger en beter is geworden, ondanks het feit dat ze binnen zit. Dit zou ook wel eens een serieuze lengte kunnen maken. Het sumi moet zijn lange broek nog even afwerken, maar dan mag ze er gerust zijn.

Wie van speciale koi houdt, en graag een winnaar voor de show koopt, moet toch eens een deze budo koromo1311006 komen bekijken. Zeldzaam, spierwit, goed van tekening, de druivenkleur ten top, mooi hoor....

Tenslotte heb ik Kris Franchipane ook nog even laten genieten van zijn Ginrin Shiro Muji. Deze koi kan altijd rekenen op het nodige succes. Ondertussen was het al bijna 6 uur geworden, en sluitingstijd weeral flink voorbij....maar het was een plezierige middag, en daar is het om te doen. De koikichi hebben hun ding kunnen doen, en hopelijk kunnen ze er weer een week tegen.

Meer afbeeldingen

Franchipanetaart, ken je dat ?: afbeelding 1
Franchipanetaart, ken je dat ?: afbeelding 2
Franchipanetaart, ken je dat ?: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240