Chlorella: een mini-algje dat werkt als een tijger in je tank

Chlorella: een mini-algje dat werkt als een tijger in je tank

Chlorella is mogelijk de krachtigste natuurlijke ontgifter van alle voeding die wij kennen en mag daarom met recht een superfood worden genoemd. Deze groene alg bindt zich aan zware metalen, die op deze manier het lichaam veilig kunnen verlaten via de normale spijsvertering.

Wat is chlorella

Chlorella betekent letterlijk "klein groen blaadje", en werd in 1890 ontdekt door de Nederlandse microbioloog M.W. Beijerinck. Het is een eencellige zoetwateralg die tot de algenfamilie van de Eukaryoten behoort, en het heeft geen wortel, stam of blad zoals andere plantsoorten. Dit microscopisch kleine plantje heeft een felgroene kleur dankzij de stof chlorofyl die rijkelijk in de alg aanwezig is. Er bestaan verschillende soorten chlorella, maar de meest gebruikte typen die in voedingssupplementen worden gebruikt zijn de Chlorella Vulgaris en de Chlorella Pyrenoidosa.

Waarom chlorella zo bijzonder is.

Chlorella barst van de gezonde voedingsstoffen; het is onder meer rijk aan vitamines, mineralen, vezels, nucleïnezuren, essentiële aminozuren, enzymen, eiwitten, het fytonutriënt chlorofyl, echinenone en carotenoiden zoals astaxanthine, canthaxanthine, flavoxanthine, loraxanthine, neoxanthine, xanthofyl en violaxanthine. Maar een van de meest bijzondere eigenschappen van chlorella is dat het een krachtige reinigende werking in het lichaam heeft.

Chlorella heeft een vezelachtige mucopolysacharide membraanwand die giftige stoffen aan de chlorella bindt maar gezonde voedingsstoffen met rust laat. Chlorella is daardoor een krachtige en tevens ‘slimme' natuurlijke ontgifter.

Chorella is rijk aan chlorofyl, een natuurlijke reinigende stof die helpt om de darmen te reinigen, het bloed te zuiveren en die het lichaam in staat stelt om zuurstof efficiënter op te nemen. Ook helpt chlorofyl bij het verwijderen van giftige stoffen zoals schimmels en verdelgingsmiddelen. Bovendien bevat chlorofyl magnesium, dat de hersenen en het zenuwstelsel stimuleert en beschermt tegen het opslaan van giftige stoffen in het centrale zenuwstelsel.

Chlorella bevat het fytonutriënt sporopollenine, een stof die neurotoxisch afval beter aan zich bindt dan enige andere natuurlijke stof. Het is in staat om behalve zware metalen waaronder kwik, lood, nikkel en aluminium ook biogiffen zoals tuberculose, ziekte van Lyme, tetanus en schimmels op een natuurlijke manier uit het lichaam te verwijderen. Bovendien filtert het xenobiotica uit het lichaam, zoals fytaten, dioxines, pesticiden en industrieel afval, en is het in staat om conserveringsmiddelen en kunstmatige smaak- en kleurstoffen af te voeren uit het lichaam.

Chlorella prikkelt het natuurlijke reinigingsmechanisme in het lichaam door het glutathion-gehalte te verhogen. Glutathion verwijdert vrije radicalen in het lichaam en verhoogt de antioxidanteigenschappen van vitamine C en E. Als de glytathionwaarden in het lichaam te laag zijn ben je minder goed in staat om met stress om te gaan en giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Aan de hand van talloze onderzoeken in Amerika en Europa is wetenschappelijk aangetoond dat chlorella zich bindt aan zware metalen en andere giftige stoffen. Vooral in Japan heeft men al decennia lang veel interesse in de ontgiftende eigenschappen van chlorella (b.v. Ichimura, 1973 en Horikoshi, 1979).

Andere gezondheidsvoordelen van chlorella

Chlorella is niet alleen bekend als natuurlijk detox-supplement, het heeft ook veel andere gezondheidsvoordelen omdat het zo rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Chlorella helpt ook bij een gezonde spijsvertering; het zorgt via de eiwitten voor een meer gebalanceerde bloedsuikerspiegel, het gaat constipatie tegen en ondersteunt de gezonde bacteriën en darmflora waardoor candida minder snel een kans krijgt zich te ontwikkelen.

De belangrijkste voordelen kort samengevat

- Bevat hele hoge waarden aan eiwitten

- Bevat alle 8 essentiële aminozuren

- Zorgt voor goede gezonde darmen en spijsvertering

- Ondersteunt de regulering van je bloedsuikerspiegel

- Ondersteunt de zuur- basebalans in je lichaam

- Ondersteunt de hormoonbalans in je lichaam

- Helpt ontstekingen aan te pakken en te voorkomen

- Pakt virale en bacteriële infecties aan

- Bevat alle vitaminen met uitzondering van vitamine D

- Stimuleert de reinigende werking van je lever

Deze week loopt er een speciale aanbieding van dit exclusief koivoer. Ik heb het gecombineerd met zinkend voer voor de lente, zodat je en Lente en Zomer perfect door kan komen.

Waarom zinkend voer ?

Koi eten heel rustig en onbevreesd als ze hun voedsel op de bodem vinden. Door deze rust en veiligheid, plus de optimale stand van hun lichaam ten opzichte van het voedsel op de bodem is hun voedselopname en verwerking hiervan optimaal.

Daarbij zwemt er in iedere koivijver altijd wel één of meerdere nerveuze, schrikkerige Koi die met hun angstige gedrag de andere Koi aansteken. Dit maakt van een maaltijd aan de oppervlakte een nerveus en hectisch gebeuren. Niet bepaald bevorderlijk voor een rustige groepsmaaltijd of een optimale vertering.

Het is juist die rust en het ontbreken van voedselnijd plus de ideale houding ten opzichte van zinkend voer, die zorgt voor een optimale voedselopname en verwerking. Zinkend voeren hoeft niet bij elke voerbeurt, maar mag ook best 1 keer per dag. Bij voorkeur overdag, omdat Koi in de vroege ochtenduren of in de schemering en 's nachts sowieso al een stuk rustiger eten. Van nature zijn dit de momenten van de dag waarop ze het minst te vrezen hebben van natuurlijke vijanden.

Het voeren met ProBites zinkend voer (zomer of lente) heeft een aantal voordelen.

Het voedsel wordt in alle rust en zonder voedselnijd optimaal verwerkt en verteerd. Hierdoor haal je een hoog rendement uit het aangeboden voer. Jonge en vaak schuwe Koi, maar ook oudere exemplaren die angstige en voorzichtige eters zijn, komen vaak ongemerkt veel voer tekort.

Dit soort Koi moet het meestal van de restjes of wat verdwaalde pellets hebben om toch nog aan hun kostje te komen. Dergelijke Koi zijn en blijven van nature schuwe en angstige vissen die door hun aard niet alleen te weinig voer binnen krijgen, maar door hun schuwheid ook de andere Koi negatief beïnvloedden. Ook deze Koi zijn zeer gebaat bij ProBites Summer Sinking en zullen in bijna alle gevallen hun schuwe gedrag direct laten varen.

Een ander voordeel is dat als je ProBites Summer Sinking over de hele vijverbodem verspreidt, je er voor zorgt dat de Koi door hun zoektocht en bijbehorende wervelingen de bodem goed schoon houden. Kleine plekjes met vuil of ontlasting belanden zo veel sneller in de bodemdrain(s).

Chorella grote korrel en zinkend lentevoer is in combinatie met 5 liter melkzuurbacteriën een perfect trio om het jaar op te starten. Er bestaat ook een kleinere korrel uitvoering van het Chlorella koivoer.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml