De rustdag is voorbij

De rustdag is voorbij

Zaterdag was het de ronde van België, en kon je Arendonk bijna niet inkomen.

Alle wegen waren afgesloten, maar het was toch interessant om te volgen op televisie. Je herkent de wegen en zoekt herkenningspunten. Ik ging ondertussen wel lekker door met mijn werk, en heb gewoon de koi verzorgd en de voorbereidingen voor de show getroffen.

Zondag was het echter wel open, en kwamen er enkele mensen hun koi ophalen. Een van deze prachtexemplaren was toch wel deze beloftevolle Jumbo tosai, die tijdens zijn kort verblijf in Arendonk ook nog eens enkele centimeters gegroeid was, zodat je over een tosai spreekt van 45 cm...

Om hier even bij stil te staan, moet je toch wel eens even slikken als je een tosai kohaku van 45 cm ziet, het lijken wel jonge nisai. Wij verwachten heel veel van deze koi, en ik denk dat deze op het einde van het jaar, toch wel iets te bieden heeft. Niet alleen zijn grootte en body zijn impossant, maar reken daar nog een bijzonder mooi patroon bij, dan heb je een kohaku om van te dromen. Kijk zelf maar naar deze kohaku van Momotaro.

Toeval of niet, het was vandaag bijna allemaal Momotaro wat er gebowld werd. De 2 showa van de veiling november 2011 moesten ook nog even nagekeken worden, en wij waren danig onder de indruk.

Showa SH-V11-1171 van Momotaro was van een verbijsterende huidkwaliteit, en ondanks het feit dat deze showa nog een grote carrière voor de boeg heeft, hebben wij besloten om deze mee naar de show te nemen.

Iets winnen op de show is plezierig, maar vissen met toekomst laten zien aan de mensen die het willen begrijpen is ook leuk. Ik neem een aantal vissen mee die kans maken op een prijs, maar ook een aantal jonge vissen die heel veel toekomst in zich hebben. Zo ook deze showa van Momotaro Showa van Momotaro SH-V11-1125. Bekijk het shiroji en het toekomstpotentieel van deze showa, dan weten de kenners voldoende. De eerste showa is ondertussen 55 cm, de tweede tikt tegen de 60 cm. (59.5 cm). Dit zijn voor ons de echte tategoi...

En wat te zeggen over deze bijzonder mooie Kohaku van Momotaro met code KO-V10-1141. Een koi waar nog nooit iemand achter heeft gevraagd, wat voor mij onbegrijpelijk is. Deze koi hebben we gespot net voor ze naar de veiling ging in oktober 2010, en wij wisten dat het een goede was. Ik heb geboden op de veiling en tot mijn verbazing had ik ze. Een body om van te dromen, huidkwaliteit top, en ik ga de koi echt niet vervelen met het beetje hi dat ze op de vinnen heeft, want dat is de koi onwaardig. Wat een kanjer is dit. Ze moet trouwens nog 3 jaar worden, is ondertussen 68 cm, en dit met behoud van kwaliteit.

Als laatste laat ik je een sanke zien, die gisteren door Geert werd aangekocht. Het was een moeilijke bevalling, maar het kind is uiteindelijk geboren, maar wat voor één. De Sanke van Kanno, charmeren ons uitermate, en wij geven deze sanke een buitengewone kans om uit te groeien tot een ware schoonheid. Ik denk dat ze alle criteria kan doorstaan, en ze zal ook het verblijf doormaken in onze mini mudpond, die stilaan groen begint te worden.

Om het verhaal helemaal compleet te maken van zondag, hebben we een koi moeten ophalen uit de groene vijver, en dat is niet altijd makkelijk. Patrick en Cynthia waren echter helemaal van Ninove gekomen om mooie koi te zien, en ik denk dat wij ze beloond hebben om samen met ons de mudpond leeg te maken op zoek naar de verloren zoon. Tegelijkertijd konden ze de jumbo's bekijken die glansden als nooit tevoren. Het was een schouwspel om je handen en vingers vanaf te likken.

Morgen laat ik je nog een filmpje zien van onze toekomstige mogelijke GC, en treffen we vooral voorbereidingen voor de show.

Meer afbeeldingen

De rustdag is voorbij: afbeelding 1
De rustdag is voorbij: afbeelding 2
De rustdag is voorbij: afbeelding 3
De rustdag is voorbij: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240