De tijdelijke opvangvijver van Rob

De tijdelijke opvangvijver van Rob

Eerlijk is eerlijk,  ik had nooit verwacht dat Rob een degelijke koiliefhebber of vijveraar zou worden toen ik hem enkele jaren geleden voor het eerst ontmoette. Als je teruggaat in de tijd....19 juli 2014 om precies te zijn, werd het eerste contact gelegd.

Als ik me niet vergis kocht hij toen een kohaku van Taniguchi, samen met zijn vader of voor in de vijver van zijn vader, ik weet het niet precies meer. Ik heb toen volgend nieuwsitem geschreven. Zo zie je maar dat je in een eenvoudige website, hele levenslijnen bloot kan leggen en opvolgen.

Er was toen nog geen sprake van ee Maud of Kay, ze waren nog in de maak ! Ondertussen zijn we 6 jaar verder en is Rob al lang bezig met het bouwen van een huis, terwijl de plannen gesmeed zijn om een echt koihuis te bouwen. 

Voorlopig heeft hij een tijdelijke vijver gebouwd. Handig zijn heeft ook echt zijn voordelen, ik ben er gezond jaloers op, maar ik heb helaas die gave niet. Op dat gebied ben ik helaas een mislukkeling en ben ik blij dat ik af en toe kan rekenen op handige harry's.

Ik wou eigenlijk vandaag geen nieuwsitem schrijven, ik had een soort van tegengoesting, maar toen ik dit filmpje zag, was ik in de wolken. Ik heb er met plezier naar gekeken en het heeft me een opkikker gegeven. Hieruit blijkt dat het toch waarde heeft wat ik doe....Ik kreeg volgend schrijven van Rob aan, maar bekijk eerst het filmpje !

"Hoi luc

Hierbij een mooi filmpje van onze tijdelijke opvangvijver. De vijver is 38 kuub en wordt bewoond door 20 koi tot 92 cm. Bijna alle go sanke komen van jou af. De vijver wordt gefilterd door een do-it combi 100 met bewegend bed en daarachter een 2 kuubs RVS 2 kamerfilter met beluchte en onbeluchte japanse matten.

En het geheel wordt rond gepompt door de 2 flowfriends die samen 70m3 per uur doen nu.  Qua beluchting staat er 3 x 80 l per minuut voor het bewegend bed de japanse matten en de vijver beluchting. De vijver is momenteel rijk aan algen

Groetjes Rob,Tara, Maud, en Kay"

Ik wil er nog een paar opmerkingen aan toevoegen. Het deed me ontzettend veel plezier om de mannelijke showa van Momotaro terug te zien die je gekocht hebt, ter ere van iets (op 2.13 min).Het was een pakkende gebeurtenis, iets met het overlijden van je grootvader of de geboorte van Maud...Je kocht hem in ieder geval aan met een bedoeling en het was toch een ingrijpend moment,. Ik zie dat deze mannelijke showa niets aan kwaliteit heeft ingeboet, integendeel. Het is een hommage aan de mannelijke koi.

Ik herinner me deze showa bijzonder goed, want ik kan hem zelf ook goed pruimen. In dit filmpje kocht ik hem aan, en hier heb ik nog een filmpje van zijn 1ste prijs in Arcen. Het doet me dan ook veel plezier om deze nu terug te zien, zij het op film.

Wat me ook veel plezier doet is de yondan showa  (op 15 sec) die je vorig jaar hebt meegenomen, die bestemd was voor Italië, maar door omstandigheden niet kon geleverd worden., mede door het teloorgaan van Koi Lab van Fabio, een triestig verhaal.

De éénkleurigen ken ik niet zo goed, en komen vermoedelijk niet van mij. Het is ook niet mijn interesse, zij roepen bij mij geen speciale gevoelens op, maar dat is een ander verhaal. Heel leuk is ook het bordje met de vermelding "waterspetters" op het einde van het filmpje....

Je waterpartij ziet er geweldig uit, precies zoals wij het graag zien. Ja, ik weet het, helder water wordt verkozen boven het algenrijke water wat te begrijpen is, maar voor de koi is dit niet alleen geweldig, het laat ze ook hun kwaliteit een latje hoger leggen. Tja, Interkoi is niet geschikt om naar te komen kijken, want mijn vijver kan je min of meer vergelijken met deze vijvers, de kwaliteit van de koi primeert.....

Bedankt voor het prachitge filmpje in ieder geval, het heeft me deugd gedaan in deze zielige tijden.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

10 reacties

Matthijs

Goed bezig Rob en Tara!


Jack

Zo dan, lekker bezig Rob. Ziet er heel gezond uit allemaal ! Filterinstallatie is geen half werk. Complimenten ,met zulke hardware daar kan je wat mee tenminste.

rob

Dank je


Johan

Rob je heb het mooi voor elkaar en ook alles zelf gebouwd en verzonnen.

rob

Dank je ondanks dat die in 7 dagen gebouwd is ziet het er niet slecht uit 😅


rob

Bedankt luc De showa werd gewoon aangekocht omdat tara die mooi vind . Het was de mannelijke 4 staps Kohaku die ik aangekocht had voor het overlijden van mijn opa mijn koi maatje


Wim DW

heel mooi koibestand - mooie \"tijdelijke\" vijver - mooie update (je hebt gelijk Luc) dit maakt een mens blij - proficiat 

rob

Dank je


Johan D

Voor een tijdelijke vijver kan dit tellen . De filter installatie ziet er top uit ! Mooi bestand ook ,

rob

Dank je


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052