De tosai bekeken en gemeten

De tosai bekeken en gemeten

Gisteren was het tijd om alle tosai even te meten en over te zetten naar hun nieuwe verblijfplaats. Het gevecht met opgroei 1 kan beginnen !

Het is wel een vriendelijk gevecht niet te vergeten en onze voorkeur gaat toch uit naar de opgroei 1. Deze heeft enorm veel voordelen ten opzichte van opgroei 2, maar we gaan ons best doen. De grootte is belangrijk, maar zeker niet het belangrijkste !

Maar voor we eraan zouden beginnen moesten we nog even voor iemand een sanke bowlen die nog niet verkocht was.

Zelf heb ik een zwak voor deze sanke van Takigawa. Telkens ik een Takigawa bowl proef ik de natuurlijke uitstraling van deze koi !

Ik ga me niet vergalloperen en deze omschrijven als een showkoi, helemaal niet, maar ik ga deze wel omschrijven als een koi met een enorme uitstraling met kans op een zeer positieve ontwikkeling. Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar dat mag je gerust neerpennen.

Daarna hebben we onder het toeziend oog van enkele koikichi alle tosai rustig bekeken die geselecteerd zijn voor opgroei 2, we hebben ze gemeten en verplaatst, het wordt een interessant project.

Hier een klein overzicht van de genomineerden. De grootste was 32 cm, de kleinste 19 cm.

We hebben ze één voor één gemeten zodat we de juiste maten hadden. Er dient wel onderscheid gemaakt te worden door de veilingvissen en de koi die door ons na de veiling geselecteerd werden.

De veilingvissen zijn over het algemeen een stukje groter dan de de andere. Terwijl we de tosai bekeken werden er enkele vragen gesteld die we zo goed mogelijk probeerden te beantwoorden.

De laatste 5 was onze voorkeur, terwijl als allerlaatste de 2 tosai apart werden gehouden die als de 2 meest interessante tosai moesten doorgaan. Dit wil niet zeggen dat het de beste zijn, maar zijn een persoonlijke keuze van ons, want het kwaliteitsverschil was heel miniem in onze ogen.

De juiste maten zal ik bijhouden in het detail overzicht van de koi en zoals je kan horen zitten er tosai tussen die zo maar eventjes 5 cm zijn gegroeid op een bijzonder korte periode, dat beloofd.

Hier even de maatvoering van de 15 eerste tosai

Hier even de bespreking van de laatste 5 tosai.

DENK ERAAN, VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN De teller staat op 46

IK BEN VANDAAG NIET OPEN

SPECIAAL AANBOD

Het stoort me enigszins dat de azukari tosai niet verkocht worden. Daarom dit éénmailig volgend aanbod

Je kan tot het einde van dit jaar een azukari aankopen, zowel in opgroei 1 als in opgroei 2, daarom dit voorstel:

Je kiest een koi uit één van beide selecties en vraagt de prijs even aan via mail en ik doe een prijsbepaling voor de koi.

Je betaalt éénmalig een voorschot van 500 euro, onafhankelijk van de prijs. Einde maart/begin april wordt de koi opnieuw gepresenteerd. Ben je niet tevreden over de koi mag je de verkoop annuleren en het geld gebruiken voor de aankoop van een andere koi of voor aankoop van probites. Ben je wel tevreden en wens je de koi aan te kopen, betaal je het saldo.

Het aanbod geld tot 31 december.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240