Eindelijk wat rust

Eindelijk wat rust

Het was een verschrikkelijk zwaar en druk najaar 2018, en gisteren had ik eindelijk een namiddag van rust...heel vervelend trouwens voor mij, want rusten is niet altijd aan mij weggegeven...dan maar op zoek naar wat werk....

Onderschat die reizen naar Japan niet. Iedereen wenst me telkens een “goede vakantie”, maar een vakantie is het allerminst.

Een ganse dag geconcentreerd koi kijken, s’morgens vroeg te been en s’avonds laat nog nieuwsitems schrijven en alle koi hun plaats geven is geen sinecure.

Het tijdverschil speelt ook in het nadeel, want als de meeste mensen thuiskomen en rustig de website bekijken, dan is het in Japan 8 uur later en dan is het dikwijls al 12 uur of later.

Bovendien kan ik het niet laten om te antwoorden als het kan, dat heeft iets met respect te maken denk ik voor de klanten, dus probeer ik zoveel mogelijk te voldoen aan de vragen.

Maar gisteren had ik de tijd om wat koi te bekijken en even te bowlen. Altijd leuk om de koi van klanten eens te laten zien, want de koi die ik nu laat zien, zijn allemaal kostgangers van verkochte koi.

Aangekocht op de event van Narita is deze showa van Hoshikin . Dit was ook de showa die ik als prijs verlootte vorig jaar door per aankoop van 100 euro een lot weg te geven.

Wie de uitslag nog wil zien moet nog eens naar het filmpje kijken. . Ondertussen zwemt de showa hier in binnenvijver 8 en ik schat dat ze nu een 62-63 cm is, ik heb ze gisteren niet gemeten.

Een tweede showa werd op hetzelfde evenement aangekocht. Deze showa is van Yamaguchi een voor mij onbekende kweker.

En eerlijk gezegd, de showa geeft indruk. Een moderne showa met het sumi op de juiste plaatsen. Een bijzonder interessante showa die aandacht verdient.

De derde koi uit dit evenement is bloedmooie ginrin goshiki, hier bij aankoop. Ik had bijzonder veel geluk dat ik deze te pakken kreeg, want er waren veel kandidaten voor dit schepseltje.

Maar ondertussen zwemt ze hier en is nog verwarrend mooi, bloedzuiver en geslepen als een diamant komt ze naar je toe…kon ik dit soort koi nog maar meer aankopen, maar dat is niet zo eenvoudig. Een beauty pur sang….

Een shiro die in april van dit jaar werd aangekocht is echter niet goed ontwikkeld. Het was een shiro utsuri van Omosako, en de kweker had er problemen mee dat deze niet goed ontwikkeld was na een jaar mudpond. en stelde een ruil voor. Dit resulteerde in deze shiro utsuri. Zo zie je dat er ook dingen kunnen misgaan.

Een koi die ik al jaren zocht was een maruten ai goromo. Ik kon deze maar niet vinden totdat Narita er eentje te voorschijn toverde voor zijn R-Collectie 2019. Ik was de anderen echter te vlug af en kocht deze aan voordat de R-Collectie aan bod kwam.

Een in mijn ogen subtiele sandan sanke is mijn eerste keuze uit de nisai vrouwtjes van Momotaro. Wij kochten er in totaal 6 uit deze vijver, en allen zijn ze meer dan goed, maar deze viel me onmiddellijk op.

Ik zie kleine verschillen reeds optreden in het ontwikkelen van het sumi, maar het is amper een dikke maand geleden dat ze is gebowld. Goed kijken en je zult het echter wel zien.

Een opmerkelijke kohaku is alleszins deze ying yang kohaku zoals ze genoemd wordt. Aangekocht op de Matsue event bij Narita, gespot door Matthijs en daarna gekocht door de Wim, is dit een kohaku die onmiddellijk opvalt.

Het grote probleem bij deze kohaku als ik s’morgens mijn ronde doe bij de koi is dat ik telkens verschiet als ik in de vijver kijk. Het is nog wat duister, de koi zijn rustig, ik kijk in de vijver en zie een wit vlak op de bodem liggen dat in eerste instantie niet beweegt. Telkens deins ik terug want ik denk dat er een koi op zijn zijde ligt…het is telkens verschieten, maar dan begint ze te bewegen en is de opluchting groot !

Als laatste gebowlde vandaag laat ik een 85% zekerheid koi zien. Heel dikwijls vragen mensen mij hoe groot een koi wordt en hoe deze gaat ontwikkelen. Telkens antwoord ik naar geweten, maar zekerheid kan je nooit geven.

Daarom dat ik even deze kohaku laat zien die ik in hetzelfde event aankocht als de ying yang kohaku, maar deze werd speciaal door Matsue San aangeduid als één van de betere kohaku voor de toekomst. Alles bij deze kohaku spreekt zekerheid uit....

Ze is nu ongeveer 67 cm en je voelt de stevige body, de juiste structuur waarbij je met een bepaalde zekerheid kan zeggen dat deze koi bekwaam moet worden geacht om te doen wat de meeste mensen verlangen, een koi die een eind over de 80 cm zal gaan, en een ook nog een geweldige kwaliteit te voorschijn kan toveren.

Daarom dat ik deze de 85% zekerheid toedicht…koop deze maar….hier nog een filmpje bij aankoop in april. Dit is trouwens de enige koi die nog niet verkocht is…

Ik ben benieuwd of er nog volk op afkomt vandaag om de kleine guppertjes over te zetten naar hun geborgen verblijfplaats vandaag. Komt er niemand…ook goed, dan genieten ik en Ben er alleen maar van….

VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN

Er zijn ondertussen een 40 inschrijvingen voor de opendeurdag op 13 januari. Vergeet je aub niet in te schrijven als je wil komen !

OPGELET IK BEN ZONDAG NIET OPEN

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240