Controle opgroei 1

Controle opgroei 1

Het werd tijd om onze voelhorens even uit te steken en de tosai te gaan controleren in opgroei 1.

Het is altijd een plezier om tosai in een ongedwongen, niet geforceerde toestand te zien zwemmen in een omgeving die alleen maar rust en ruimte tentoon spreiden.

Het is een bijzonder geluk dat we gebruik kunnen maken van deze opgroei. Ik ben hier dan ook bijzonder dankbaar voor. Na een laatste controle zullen we de koi ook in alle rust verder laten uitgroeien. De omstandigheden bieden alles om de tosai de beste kans te geven om een laatste race te maken tegen de onverzettelijke klok van de tijd.

Ze worden niet geforceerd, ze zitten momenteel nog 2 weken op 20°, daarna wordt de temperatuur opgevoerd naar 22°, maar wel met een aangepast voerschema dat ik gekregen heb van Daisuke waar de juiste gewichten in vermeld zijn vanaf 1 gram….

De opgroei zal ook gepaard gaan met de nodige voeding en mineralen zodat deze volgens onze begrippen in een veilig kader op kunnen groeien, zonder het geforceerde karakter.

We hebben het al meermaals meegemaakt dat je de tosai het eerste jaar kan forceren, maar dat ze het jaar nadien stilstaan en hun groei beperken. Je kan de natuur ondersteunen maar niet manipuleren denken wij dan. We kiezen dus voor een quasi normale begeleiding.

We hebben ook een aantal tosai gemeten zodat we een gemiddelde grootte kunnen toepassen in verband met het voerregime.

We hebben ze niet allemaal afzonderlijk gemeten, maar een selectie gedaan van een deel van de vijver, en dan een aantal van de grotere en een aantal van de kleinere genomen, maar kijk even naar hun huisvesting.

Zoals je kan zien blinken ze als een spiegeltje en kunnen ze niets anders dan gezondheid en speelsheid uitdragen. Ik heb er veel plezier in en tot hiertoe is de evolutie onberekenbaar goed.

Een eerste selectie en meting

Een tweede selectie en meting

Ik denk dat we hier een bijzonder mooi project kunnen laten zien. Het begin is meer dan goed evenals in Arendonk dat heel beloftevol is. We houden de gemiddelde grootte momenteel aan op 23-24 cm. Het verwachtingspatroon wordt door ons gesteld op een grootte van 32-40 cm wat meer dan voldoende is om jumbo tosai genoemd te worden. Wel is de voorwaarde dat de kwaliteit van de huid, de teri en de uistraling behouden blijven. Grootte is één ding, grootte en kwaliteit is een andere benadering.

Misschien is het interessant om een serieuze wedstrijd te organiseren tussen opgroei 1 en opgroei 2 waarbij we op het einde van de rit misschien een kleine wedstrijd gaan houden door iedere koi uit de opgroei te filmen en te presenteren, en daarna een keuze te laten maken door de kijkers. Een helse arbeid, maar misschien de moeite om te organiseren.

Rest mij nog enkel de taak om jullie allemaal een zalig kerstfeest toe te wensen. Ik kan dit het beste doen door dit korte filmpje te tonen dat alles zegt wat ik bedoel.

Het interkoi team wensen jullie een gezellig kerstfeest

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240