De uittocht gaat verder

De uittocht gaat verder

Het is altijd een probleem in het voorjaar om de koi op hun plaats te krijgen. Om de één of andere reden worden koi niet opgehaald, alhoewel ik het niet goed begrijp. Er resten nu  nog 20 koi die hun weg naar hun nieuwe verblijfplaats moeten vinden. Het wordt echt tijd dat deze opgehaald worden.

Misschien dat ik een boeteclausule moet opstellen voor koi die niet opgehaald worden. Misschien dat dit helpt. Het blijft ieder jaar een moeilijke periode om de overbrugging van koi die van Japan moeten komen en koi die moeten opgehaald worden.

Ik begrijp min of meer de situatie, maar ook voor mij is het soms moeilijk te verwerken. Meestal willen de Japanners niet dat de koi te laat verstuurd worden door de temperatuur die in Japan oploopt, en hier als de winter en de lente zolang slecht weer brengt. Het zijn enerverende tijden, en ik ben altijd blij als alles goed verloopt.

Eerst en vooral het volgende: ik ben vandaag aanwezig van 11.00 tot 14.00 uur. Wie nog graag zijn koi komt ophalen of wie graag een eens langskomt...iedereen is welkom. Het zijn gelukkig heerlijke dagen momenteel, dus ik verwacht dat de meeste mensen toch liever gaan fietsen of misschien wel gaan zwemmen. Mijn zwembad staat in ieder geval al klaar voor de kleinkinderen, en die hebben afgesproken om rond 14.00 uur te komen....

Gisteren was het ook nog even een lekkere dag toen klanten hun verworven koi van de afgelopen veiling kwamen ophalen. Karel en Larissa werden eigenaar van 2 Sakai Co tosai die ze veel te goedkoop op de veiling op de kop konden tikken, maar ik geef ze geen ongelijk hoor, ik zou hetzelfde doen indien dit mogelijk was. Alleen is het bij de Japanse online veilingen helaas niet mogelijk.

Karel kocht in 2014 ook enkele koi van mij en sprak veelbelovend over deze koi. ik herinner me deze koi nog steeds. Op dat gebied  heb ik nog een redelijk sterk geheugen, ik herinner me redelijk veel koi, en bovendien beloofde Karel om me een update te sturen van deze 2 koi. Ik hoop dat hij zich aan zijn woord houdt, want ik vind het geweldig om koi die al lang verkocht zijn te updaten.

Het is vrij moeilijk om informatie te vergaren van koi die reeds lang verkocht zijn. Spijtig, er zullen er misschien bij zijn die niet goed ontwikkeld zijn, maar ook koi die heel goed ontwikkelt zijn. Maar informatie is altijd meegenomen. Gisterenavond kreeg ik nog informatie van enkele  koi die al geruime tijd verkocht werden.

Ik heb er de 3 korte filmpjes aan elkaar gekoppeld en ik denk dat mensen zich bepaalde koi nog kunnen herinneren. Ik kan het wel opzoeken, maar heb er even de tijd niet voor gehad. Ik krijg helaas de filmpjes altijd via telefoon binnen en gewoonlijk horizontaal. Dat toont zich niet goed in YouTube, dus draai ik de filmpjes naar horizontaal, maar dat geeft een minder goed beeld. Dus mensen, als je er aan denkt...altijd  horizontaal filmen.

Ik ben nog even op zoek gegaan en heb ondertussen al 1 koi teruggevonden. De kohaku van Matsue KO-NA17-517. Toen één van mijn absolute lievelingen. De 2 andere zal ik dadelijk verder opzoeken en de link weergeven als ik ze gevonden heb. Deze heb ik zojuist gevonden, KO-V18-1045 een kohaku van Momotaro . De laatste heb ik ondertussen ook gevonden. Kohaku KO-V21-447 van Momotaro. Het vergt wat opzoekingswerk, maar oh, wat ben ik blij met mijn bibliotheek....

Eén van de kujaku werd gisteren ook uitgezocht, en naar ik kon vernemen was de witte ruglijn de reden waarom ze deze uitzochten. Zo zie je maar welke details soms belangrijk zijn om een keuze te maken. Leo en vrouw hadden ook hun slag geslagen bij de aangeboden koi op de veiling van vorige week en deze verhuisde ook naar zijn nieuwe thuis.

Misschien even de mensen eraan herinneren dat er op dit ogenblik nog een veiling loopt die deze avond eindigt. Het is je kans om bijzonder goede vijver koi aan te kopen. Ben je nog niet ingeschreven, registreer je dan nu en wacht op mijn goedkeuring, er worden hele goede jumbo tosai aangeboden tegen belachelijk lage beginprijzen. Dit ga je nooit meer kunnen aankopen tegen deze prijzen.

Tenslotte kwam Marc zijn 2 koi ophalen. Een ginrin showa van Maruyama en een shiro utsuri van Omosako. Normaal zou de ginrin showa mee naar de Euregio show gegaan hebben, maar vermits ik deze afgezegd heb, nam Marc deze ook mee naar huis. 

Ik kreeg natuurlijk dadelijk de vragen of er iets loos was in Arendonk met de koi, maar ik moet de mensen geruststellen. Er is helemaal niets loos met de koi in Arendonk, ik heb alleen een familiale verplichting op deze dag. Een communiefeest voor één van mijn kleinkinderen en dat is net iets belangrijker dan een show, daarom de annulatie. Vervelend en spijtig, maar het is niet anders. Ik doe de Euregio koishow maar al te graag, en zal zeker volgend jaar weer paraat zijn. 

Nog even de aandacht vestigen op het einde van de veiling deze avond. Laat de kaas niet van je brood eten.Het aanbod is superdeluxe: Hier moet je zijn !


https://auction.interkoi.eu/

 

11
14
31
14
13
9
8
5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml