Goed weer, goed volk, een goedgevulde dag

Goed weer, goed volk, een goedgevulde dag

Men was al om 9.30 uur paraat om koi op te halen. In totaal gingen er toch 18 koi naar Duitsland, en eerlijk is eerlijk, het was een mooie verzameling kohaku, showa en sanke.

Ik zal eerst het filmpje laten zien van de bowl met showa van Dainichi en de kohaku van Momotaro. Ik blijf verbaasd staan over de kwaliteit van de kohaku van Momotaro. Bloed-en bloedmooi vind ik ze. En dan waren het een aantal sanke van Sakai Co die vertrokken.

De sanke van Sakai Co hadden bijzonder veel succes vandaag, maar eerst nog een filmpje van de Tancho Showa van Dainichi Toyota. Rik was bijzonder verbaasd over de verandering van deze tosai. Toch zeker als je het filmpje bekijkt van toen deze aankwam. En met de groei ging het ook goed. Terwijl ze in Arendonk zat ging ze toch van 26 naar 29.50 cm. Niet onverdienstelijk.

De volgende patient is weer een sanke van Sakai Co. Ditmaal voor Marcel die nog de tijd van koiboulevard heeft meegemaakt. Dat is al heel lang geleden, ik schat de jaren 2005. En dan gaan we even over naar het grotere werk.

Richard heeft graag koi van 90 cm, en ik wil dat nooit gezegd hebben. Af en toe durf ik het wel aanhalen, koi van 90 cm, maar zeker niet in de gosanke,dat is zelfs in Japan niet zo eenvoudig. In ieder geval wil hij een keuze maken uit een aantal potentiële jumbo koi die mogelijk 80 cm kunnen bereiken, en daar sta ik wel achter.

Deze 2 showa van Ueno hebben het bijzonder goed gedaan en hikken tegen de 70 cm. Geef deze nog enkele jaren tijd en dan moet de 80+ toch haalbaar zijn. Weet je wat, we zetten er nog een koi van Hirasawa bij. Een karashigoi uit zijn betere stal. Over de kwaliteit wil ik niet discussiëren, en qua grootte ga ik af op de kweker die zegt dat 90 cm haalbaar is ! 

Voor mij absoluut niet belangrijk. Ik vind koi van 80-85 met goede body meer dan voldoende. Groter vind ik ze zelfsn niet mooi meer ! Nog 2 haalbare 80 plussers zijn deze mukashi ogon van Yamamatsu, waarvan de doitsu mijn hart gestolen heeft. Hij heeft nu de keuze uit 5 prachtvissen, ik zal van de week wel horen wat het zal worden denk ik.

Hoe het komt weet ik niet, want normaal koopt Richard geen kleine koi, maar deze beroerde vemoedelijk zijn hart. Zeg nu zelf, het is in mijn ogen ook een bloedmooi ding. Je weet nooit wat het wordt, maar dat doet hier niet ter zake. Het zou een mooie zijn om op de show in te zetten. HIj is rond de 25 cm.

Voor Chris werden het 2 sanke van Sakai Co, en in mijn ogen niet van de minste. Hier zit toekomst in en na even gechecked te hebben is er vermoedelijk nog een vrouwtje bij. Je moet maar geluk hebben met tosai natuurlijk. En dan komen we met 2 speciallekes.

De ongelooflijk chique matsukawabake van Takana en de speciale showa van Tamaura die aan patroonverandering bezig is. Janny kan ze wel uitkiezen, maar een besluit is nog niet genomen. Ik zal dit vermoedelijk deze avond wel vernemen. Maar die showa van Tamaura, wat een verrassing. Van een metamorfose gesproken...

De tamaura showa heeft een zusje en dat ging wel mee naar huis. Of deze zal veranderen zoals zijn zusje is nog maar de vraag, maar ze schittert in ieder geval. En ja...hier zit wel groei in, maar de vraag is of er ook body op komt. Ik zal het binnen enkele jaren weten.

Last but not least, ronden we af met een mannelijke kohaku van Momotaro voor Philippe. Man man man, wat is die mooi. En weet je wat ? Zo zitten er nog veel meer nu in Arendonk, dus kom maar af....Oh ja, nog vergeten te zeggen. De veiling is volop bezig. Je ziet een groot aantal koi van deze serie verschijnen. Dit zou je moeten overtuigen om te gaan bieden niet ?

 

4 reacties

Huub

Schoon weer daar in Arendonk!


Jack

Ziet er toch fantastisch uit allemaal. Goed bezig Luc !


Matthijs

Daar zijn weer een pak serieuze koi vertrokken!


Eric

Heerlijk die geweldige nieuwsitems met even geweldige koi,s  waanzinnig dat Luc daar zo veel aandacht aan besteed  veel dank 👏👏👌😋


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml