Peterken nog eens in de kijker

Peterken nog eens in de kijker

Geloof het of niet, maar Peterken is de klant die het dichtst bij Interkoi woont, namelijk op 6 km. De rest komt gewoonlijk van veel verder tot in het buitenland. Daarom Peterken toch nog eens extra in het zonnetje gezet vandaag met zijn nieuwe aanwinst.

Het is een specialleke onze Peter die ik altijd Peterken noem. Praten is zilver en zwijgen is goud zegt men wel eens, dus Peter zal nooit geen goud bezitten, want praten doet hij zonder ophouden....hij kan zelfs niet zwijgen, maar dat charmeert hem. Men zeg wel eens praten als Brugman, maar in dit geval maakt Brugman geen kans.

Zoals velen koopt Peterken graag tosai om de opgroei te kunnen volgen. Niet mijn voorkeur, maar dit jaar heb ik bewust toch een andere koers genomen, en ben ik overgestapt naar de aankoop van redelijk veel tosai. 

Nu had Peterken 2 tosai aangekocht en per ongeluk had ik één van zijn tosai in de vijver gezet, waar ik dit jaar de tosai laat opgroeien. In principe geen probleem en ik zou de tosai misschien kunnen vangen, maar het is niet eenvoudig om een tosai te pakken te krijgen in deze grote 40 kuubs vijver.

Bovendien vond Peterken het niet erg dat ik voorstelde om de koi bij wijze van spreken azukari te laten tot eind dit jaar. Hij was er zelfs blij mee, en omdat ik graag mensen blij maak stelde ik voor om de verworven tosai sanke van Momotaro ook in de azukari vijver te laten. Hij was dadelijk akkoord, en was er zelfs heel blij mee.

En ja hoor, ik heb er ook een filmpje van gemaakt, want dat mag niet ontbreken natuurlijk. Als ik me niet vergis heb ik deze sanke 31 cm gemeten, en het is interessant om te volgen hoe deze evolueert natuurlijk. Ik heb dit keer ook bewust gekozen om een speciaal voedersysteem te hanteren.

Ik ga nog even overleggen met Japan wat het beste voedersysteem is, maar op dit moment heb ik de voedermachine de opdracht gegeven om 11 keer per dag te voeren, maar in kleinere hoeveelheden. Bovendien zal ik  ook redelijk veel kleien en enkele andere toepassingen gebruiken die ik even niet vermeld. We zullen zien waar het schip strand.

Binnenkort zal ik een overzicht maken van de koi die daar verblijven, met de mogelijkheid om deze nog aan te kopen, maar ik heb momenteel even te weinig tijd. Ik heb in ieder geval van iedere koi een blauwdruk gemaakt door 5 koi samen te fotograferen en te filmen, zodat ik dat binnenkort kan verwerken. Normaal ben ik voor het jumbo geweld, maar ik moet zeggen dat de tosai mij ook veel plezier geven momenteel.

Het zijn wel tosai die niet in boxen werden gekocht, maar bijna allen van de veiling en afzonderlijik weergegeven, wat aanduid dat de kwaliteit heel wat hoger is dan boxen en dat kan je zien aan de koi hoor. Het beni is stukken sterker en patroon technisch zijn ze ook een stuk beter. Uiteraard is de prijs dan ook wat aangepast.

Ik heb gisteren nog een filmpje gemaakt van de tosai die juist voer kregen, en dat is altijd een plezierig moment. Ik weet zeker dat Ben dit fantastisch zou gevonden hebben. Binnenkort zal deze vijver op een constante temperatuur gebracht worden, er moeten nog wat tosai bijkomen die nu in quarantaine zijn en nog moeten gekeurd worden.

Peter (een andere peter, stuurde me een mail met een interessant filmpje van de show in Cremona Italië waar mijn klant Matteo met de kohaku die hij via Interkoi aankocht Grand Champion is geworden. Mooie publiciteit voor Interkoi ! Bedankt Peter ! Ik het er een stukje uit geknipt waar Interkoi in het zonnetje werd gezet...waarvoor dank Riccardo en Matteo.

Tenslotte wil ik nog even melden dat de veiling van de volgende 10 tosai ondertussen is begonnen. Bekijk het eventjes hier ! Het is een geweldig aanbod van jumbo tosai voor een memorabele prijs. Ben je nog niet geregistreert ? Doe dit en vlug en wacht op mijn goedkeuring. Het zijn stuk voor stuk tosai  met inhoud.

Natuurlijk niet vergeten om de 3 laatste koi presenteren onder het aanbod van de nieuwste koi aanwinsten. Het zal het laatste zijn dit voorjaar. De golden corn was aan mijn aandacht ontsnapt, en  kan ik nu pas tonen. Ze is 58 cm en zal azukari blijven in Japan. 

De tosai is van Maruhide, en eerlijk ? Hier verwacht ik eigenlijk veel van. De sanke is in mijn ogen een bijzonder mooi exemplaar. Alles in de juiste proportie, een droom van een sanke.

11
8
28
7
11
9
8
1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml