OMG wat een pracht tosai kohaku

OMG wat een pracht tosai kohaku

Het werd toch weer nachtwerk. Plezierig is het niet om rond 17.30 te vertrekken naar Schiphol. Het is tegen 50 km per uur rijden vanaf s'Hertogenbosch tot voorbij Utrecht en dan wordt het wat aangenamer. Het voordeel is wel dat de terugweg dan weer volledig vrij is van files.

De koi zouden rond 20.00 uur vrijgegeven worden, maar het werd 21.00 uur. Dan 2 uur naar huis en het werk kan beginnen. Even de lamp erbij  halen om de koi te kunnen filmen en na 2 uur zit het werk erop. Tijd  om te gaan slapen, want het is weer vroeg dag om mijn dagelijkse taak te volbrengen.

Eén ding kan ik je wel vertellen, namelijk dat ik prachtige tosai heb gezien. Misschien iets te veel kohaku, maar wat is daar mis mee. de kleuren lijken erop geschilderd, en de specialisatie van Momotaro om zijn kohaku te promoten lijkt me meer dan geslaagd. Ze zien er gelikt uit met stevige body, en het zijn geen doetjes. Ik ga niet te veel woorden verspillen aan dit nieuwsitem, maar gewoon de filmpjes onder elkaar zetten en mijn taak zit erop. Geniet ervan.

De eerste knoet verhuis in de loop van juni naar Frankrijk.

Box 1 met tosai van Momotaro

Box 2 met tosai van Momotaro

Box 3 met tosai van Momotaro

Box 4 met tosai van Momotaro

Box 5 met tosai van Momotaro

Box 6 met tosai van Momotaro

Ik kan je garanderen dat het de moeite is wat je te zien krijgt. Zoals je ze nu ziet met het beni eropgeplakt  is een lust voor het oog. Johan van Interkoi Nederland kreeg ook nog een klepper van een koi binnen, maar die zwemt bij hem natuurlijk. Een filmpje van dit prachtbeest mag niet ontbreken natuurlijk. 

Tussendoor nog even melden dat deze serie sanke en kohaku naar Duitsland vertrekken op zaterdag. Er zitten enkele serieuze toppers tussen, let maar op die maruten sanke. Moest daar nog iets tussen zitten voor jou dan moet je  contact opnemen met Michael, want die komt ze zaterdag ophalen. Bij interesse kan de koi dan eventueel nog hier blijven.

De foto die ik als cover heb geplaatst laat even zien hoe de koi getransporteert wordt als het al warm is in Japan. Daisuke was wat ongerust over het transport want het was al vrij warm in Japan en dan is het transport niet ideaal. Hier zie je de 3 pakketjes, waarvan er 2 tegen de buitenkant van de box geplakt zijn, en eentje binnen in de box.

Het pakketje binnen is het bekende allfish dat een verzorgende faktor is tijdens het transport. Een belangrijk onderdeel dat zorgt ervoor dat de ammoniak en de zuurstof in de zak optimaal blijft zodat de koi minder hinder ondervinden van het transport.

De 2 pakketjes buiten op de zak geplakt zijn ijszakjes om de zakken af te  koelen tijdens het transport. Uiteraard zijn deze al ontdooid bij aankomst, maar het is een nuttig onderdeel om de boxen koel te houden als het te warm is.

 

2 reacties

Eric

Prachtige koi,s in een evenzo mooi nieuws item je verwent ons wel Luc .👏👏


Peter De Clercq

Mooie kohaku tosai Luc. Ik vind het zeer moeilijk om te kiezen. Dit komt omdat ze allemaal zeer goed zijn. Haal de beste van de beste er maar is uit. Echt geen sinecure! 👀👌👀. Ervaring is zeer belangrijk hier.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml