De voorbereidingen zijn klaar

De voorbereidingen zijn klaar

Deze avond laat moet ik weer laat werken. De laatste levering van het voorjaar staat op het programma. De koi moet ik  in Schiphol ophalen rond 20.00 uur, dan nog 2 uur naar huis en dan weer alles uitladen, het wordt weer nachtwerk vrees ik. Maar we zijn nog jong en sterk, dus dat moet wel lukken.

Ik heb er gisteren wel een zware dag op zitten. Om de nieuwe koi goed te ontvangen moest ik een volledige reorganisatie doen, en ditmaal de tosai een vaste verblijfplaats bezorgen. Het was in ieder geval plezierig werk, want dan kon ik alle tosai nog eens goed bekijken en evalueren en ik had er plezier in.

Ik weet niet goed wat er aan de hand is dit jaar, maar ik moet veel meer werk verrichten dan andere jaren. Ik kom gewoon tijd te kort om alles goed bij te houden. Vind ik dit erg....neen hoor, maar het is wel een tandje bijsteken.

De tosai die ik gisteren van plaats veranderde kregen nu een finale bestemming zoals ik beloofd had in vijver 5 die op een constante temperatuur zal gebracht worden. Constantheid is de  key factor. Zo gauw als alle koi in deze 40-kuubs vijver zitten, zal ik deze op 22° zetten en later op 24°. 

Het resultaat zullen we in oktober kunnen bekijken. Ik wil deze koi eigenlijk niet meer storen. Misschien dat ik één keer per maand een sleepnet zal gebruiken om de evolutie te bekijken. Maar dan heb ik een helpende hand nodig, want alleen kan ik dit niet. Misschien dat er iemand zich nog aandient en bijvoorbeeld de laatste zaterdag van de maand de tosai bovenhalen via het sleepnet om te evalueren. We zien wel !

Ik heb van alle tosai wel een filmpje gemaakt. Het eerste filmpje is een gewoon filmpje, maar vanaf het tweede filmpje dacht ik om de video te verlengen met het overzeitten van de tosai in de vijver. Het was wat moeilijk met één hand, maar het is me gelukt.

Dit is het eerste filmpje van de5 tosai die overgezet worden. In de loop van volgende week ga ik hier nog even over doordrammen en de mogelijkheid bieden om één van deze koi aan te kopen misschien. Ik heb nog een idee, maar dat moet ik nog uitwerken. Dit is het 2de filmpje van de volgende 5 tosai die overgezet worden, maar dan met de verlengde video van het overzetten in de vijver.

Ik ga niet alle filmpje tegelijkertijd tonen, want dat is teveel van het goede. Vanaf volgende week zal ik hier iets meer werk van maken en ze via een speciaal nieuwsitem posten. Ik ben wel bijzonder benieuwd hoe ze zullen evolueren. Ze zullen een voederprogramma voorgeschoteld krijgen met kleine dosissen eten per keer, maar wel ettelijke malen per dag, en er zal veel met klei gewerkt worden om de mineralen te voorzien. Ik heb nog enkele andere toepassingen, maar die noteer ik onder beroepsgeheim. Spannend in ieder geval.

Tussendoor kwam Jef nog even zijn tancho sanke ophalen die hij gescoord had via de veiling. Nu ben ik niet gauw tevreden, maar dit exemplaar mag toch zeker wel gezien worden. Het is een tancho sanke van Dainichi die ik scoorde op de veiling van Dainichi. Ze is ondertussen 31 cm gemeten, dus de groei zit erin. 

Maar dat is niet alles. De tosai van Sakai Co die in de veiling aangeboden en verkocht werden dit weekend, heb ik ook overgeplaatst. De quarantaine van 6 kuub zal voortaan dienen om de verkochte koi op te halen. Op deze manier is het voor mij makkelijker om alles in goede banen te leiden.

Dit is de 1ste reeks tosai van Sakai Co die overgezet werden.

Dit is de 2de reeks tosai van Sakai Co die overgezet werden.

Dan rest me alleen nog de 2 volgende koi aan te bieden die op het narita event werden aangekocht. Ze worden wel veel bekeken, maar verkopen zit er niet in. Toch wel een rare gewaarwording, want als ik dit soort koi enkele jaren geleden voorstelde, dan werden ze onmiddellijk verkocht. We tappen nu uit een ander vaatje, dus we moeten voorzichtig blijven.

Vandaag zet ik 2 showa van Taniguchi in het zonnetje voor een prijs die ik bijna niet durf te laten zien. Beide koi kan je nu bekijken onder de knop "nieuwste koi aanwinsten.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml