De laatste verplaatsingen dit jaar

De laatste verplaatsingen dit jaar

Zoals steeds moet ik koi verplaatsen naar hun definitieve plaats. Altijd vervelend, want het liefst laat ik de koi in hun normale verblijfplaats, maar dat is niet altijd mogelijk. Er moeten nog steeds veel koi opgehaald worden, nog 21 stuks zie ik in mijn overzicht.

Het zijn ook geen kleine koi; maar vooral de jumbo exemplaren. Gisteren heb ik de laatste 7 overgeplaatst en vandaag ga ik mijn belangrijkste vijver bevolken met tosai dit keer. Het is de bedoeling dat ik ze een grote vijver geef die ik op 24° ga zetten, dat is tenminste de bedoeling.

Ik heb wel filmpjes gemaakt  natuurlijk van de koi die overgeplaatst zijn. Deze 2 exemplaren van 76 cm verhuizen 5 juni naar het buitenland. Ze geven me een forse indruk, vooral de kindai showa spreekt boekdelen, dat wordt een klepper van formaat. De kohaku van Hoshikin mag er ook zijn.

Een tancho showa zal ook meegaan naar het buitenland, en zit hier samen met een sanke van Sakai FF. Toch wel een opmerkelijke body die tancho showa. Het zijn sowieso interessante koi die vertrekken. Het drietal in deze bowl zijn nog niet verkocht. 

Opvallend is de goshiki van Taniguchi.  Ik had haar graag ingezet op de Euregio koishow, maar helaas moest ik die afblazen. Dat is de eerste keer dat ik deze show die ik al vanaf de beginjaren volg moet afzeggen, en dat vind ik bijzonder erg.

De karashigoi behoeft geen betoog, en als derde is er nog een sanke van Sakai FF. Hopelijk zullen ze vandaag of morgen toch een koiliefhebber kunnen bekoren, het zou zonde zijn moest het niet zo zijn. Morgen ga ik de laatste tosai van Sakai Co fotograferen en dan is dat werkje ook gedaan. 

Dan rest me nog altijd de 2 volgende aankopen van het Narita event aan te kondigen en deze onder de knop "nieuwste koi aanwinsten" te plaatsen. Ik presenteer een machtige tancho kohaku van Tamaura met een opmerkelijk hoge huidkwaliteit, perfecte tancho, ik kan er eigenlijk niets op afkeuren. Voor zover ik het kan beoordelen, een ronde bol perfect geplaatst tussen beide ogen. Diep rood en een stevige body die hopelijk naar de 65-70 cm gaat einde dit jaar. Tamaura is toch bekend voor de goede huidkwaliteit en ik heb nog altijd een zwak voor een tancho.

Last but not least een opmerkelijke kohaku van Taniguchi van maar liefst 76 cm. Weliswaar een man, maar dat kan volgens mij de pijn niet verzachten. Was het een vrouwelijke koi geweest zou ze niet te betalen zijn, nu heeft hij een vriendelijk prijskaartje. Met wat geluk zal hij 80 cm zijn als hij uit de mudpond komt, maar dat moeten we afwachten. Ik heb in iedere geval aan Taniguchi san gevraagd om ze een goede mudpond te geven en dat heeft  hij me beloofd.

Zoals vooraf reeds doorgegeven zullen al deze gepresenteerde koi nog een jaar mudpond blijven. Vermoedelijk zal het november/december worden vooraleer ze binnen komen. Ondertussen ben ik de volgende serie tosai aan het uploaden voor de volgende wekelijkse veiling. Je kan het ondertussen op de veiling website opvolgen, er zullen regelmatig koi toegevoegd worden. Het bieden kan vanaf zaterdag 6 uur en het eindstip is maandagavond rond 19.00 uur.

Als laatste nog een filmpje van een aantal showa van Dainichi die normaal gezien vandaag of morgen gaan verhuizen naar hun nieuwe locatie. Ze maken deel uit van mijn azukari offensief, met andere woorden zullen ze in vijver 5, een vijver van 40 kuub op 24° verder mogen ontwikkelen. Wie interesse heeft mag nog altijd meedoen met dit éénmalige azukari project. Ik zal er vermoedelijk filmpjes per 5 van maken.

Dan wil ik nog even meedelen dat ik maandag open zal houden van 11.00 tot 14.00 uur. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml