Een interessante transformatie

Een interessante transformatie

Goed nieuws, slecht nieuws, het is een onderdeel van de dagelijkse beslommeringen. Eerst even het slechte nieuws verwerken. Ik heb mijn deelname aan de euregio show met spijt geannuleerd. Ik heb een speciale binding met de Euregio koishow, maar door omstandigheden ben ik genoodzaakt de deelname te annuleren.

Ik wens de deelnemers in ieder geval veel succes en ik hoop op een geweldige show zoals we gewoon zijn van deze organisatie. Patrick was heel begrijpend voor mijn annulatie, en hoopt mij volgend jaar weer te zien. 

Dan het goede nieuws ! Wat is goed nieuws ? Goed nieuws is als er dingen gebeuren die een lach op je gezicht toveren, en dat is zaterdag nog eens gebeurd. Ik laat je even een filmpje zien van een showa van Tamaura toen deze aangekocht werd. Ik kocht deze met een doel.

Ik wist, en ik weet dat dit moeilijke koi zijn om te verkopen. Onvoorspelbaar, niet conventioneel, een showa waarvan je niet weet hoe dit zal ontwikkelen in de toekomst. Het enige wat je er mee kan doen is leren. Ervaring opdoen en de ontwikkeling proberen in kaart te brengen om kennis op te doen.

Ik was zaterdag mijn vijvers aan het controleren en plots zag ik dit specialleke te voorschijn komen. Ik verschoot me een bult, want deze verandering had ik eigenlijk helemaal niet verwacht. Toen ik vorig jaar in Japan was, had ik Tamaura San nog gevraagd hoe showa zoals deze zouden evolueren. Het enige wat ik kreeg te weten was een lachje dat geen betoog had, en daar kon ik het mee doen.

Of je het nu mooi vind of niet, is niet ter sprake. Wat mij persoonlijk betreft kan ik enorm plezier beleven in het spel van het sumi.Stilletjes hoop ik dat het sumi niet volledig door zal breken, maar juist deze onvoorspelbaarheid zal blijven tonen. Het is een geweldig zicht in de vijver en ik ben er blij mee. 

Ik heb nog een zustertje zwemmen van deze rakker, maar die komen ze nu zaterdag ophalen. Ik ben benieuwd of dit fenomeen zich ook op deze showa zal herhalen. Ze is een stukje groter en forser, maar ze heeft dezelfde kenmerken. 

Het volgende goede nieuws is dat de veiling toch de  nodige confrontatie heeft geschapen, zij het voorzichtig. Er was toch een bepaalde strijd aan de gang tussen enkele kandidaat kopers, waardoor de prijzen toch iets opgeschroefd werden. Nog altijd met een verlieslatende positie, maar ik zal dat onderbrengen onder de noemer "leerschool." Ik heb het gevoel dat ik het niveau via de bieidingen kan opkrikken. Ik zie ook vele nieuwe namen verschijnen, en dat is dan weer een pluspunt.

WAT BETREFT MIJN VEILING AANKOPEN

Ik heb besloten om iedere dag 2 koi te presenteren die ik aankocht op het onlangs gehouden event van Narita. In de code zul je dus ook "NA" opmerken ten teken dat deze op een Narita veiling of evenement zijn aangekocht. In totaal heb ik 8 stuks op de kop kunnen tikken en ik leg even uit wat de mogelijkheid is.

Zoals vermeld bied ik ze per 2 stuks aan iedere dag. Alle koi zullen azukari blijven tot eind dit jaar. Het is een hele belevenis om een azukari te kopen, en ik wil de mogelijkheid creëeren aan alle mensen om een azukari aan te schaffen, door een bijzonder vriendelijke prijs te hanteren die enkel NU mogelijk is.

Worden ze niet verkocht, dan laat ik ze ongeprijsd in mijn bestand en zul je ze nooit meer aan deze voorwaarden kunnen aankopen. Ik zet ze hier op een rijtje en zal ze zo dadelijk onder de knop "nieuwe koi aanwinsten" zetten, dus wees er als de kippen bij, als je gebruik wil maken van dit spectaculair aanbod.

We beginnen met een goshiki van Taniguchi. Taniguchi san heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in goshiki, en dit met veel succes. Ik koop  het zelden omdat de verkoop soms moeilijk verloopt, maar als ze mooi zijn kan ik het niet laten om mijn best te doen om ze aan te kopen. Dit exemplaar won onlangs nog de eerste prijs in de All Japan Young Koi Show, ook van Taniguchi San en vermoedelijk uit dezelfde kweek. Een eerste prijs op een show zoals deze is niet onverdienstelijk, geloof me !

Dit exemplaar is een mannelijke goshiki van 56 cm. De prijs bedraagt 1450 euro ex azukari kosten 300 euro en transport dat pas kan berekend worden op het einde van dit jaar. Laat dit prachtexemplaar niet aan je neus voorbij gaan, want ze kunnen heel mooi zijn.

De 2de die ik vandaag wil voorstellen is een product van Tamaura, de kweker waar ik het juist over had. Het is een fraaie sanke van Tamaura. De prijs bedraagt 1750 euro ex azukari kosten 300 euro en transport dat pas kan berekend worden op het einde van dit jaar;

Ook hier is onvoorspelbaarheid de hoofdnoot. Ik verwacht een mooie sansai van om en bij de 65-70 cm eind dit jaar met een toch wel mogelijke positieve evolutie, maar dat zijn dingen die "enkel kenners" kunnen voorspellen, want ik durf me daar niet aan wagen. 

Nu laat ik het aan de kopers over om de azukari kosten pas eind dit jaar (voor 1 oktober) te betalen indien ze dit wensen. Ik heb dit ook afgesproken met de kwekers dat ik deze kosten dan pas moet betalen. Op deze manier verminder je de aankoopkosten faktor die op dit ogenblik toch een grote rol spelen.

Oh ja, ik zou het haast nog vergeten. Een klant vroeg me om zijn mannelijke kohaku nog eens even te filmen, en natuurlijk doen we dit dan. Hij heeft bijzonder veel plezier in zijn mannelijke varianten van koi en weet me te zeggen dat de mannen van Momotaro de moeite zijn om aan te kopen, want het worden geweldige beesten.

Laat hem dat nu nog maar eens bewjzen door ze in een blauwe bowl te zetten en te filmen zodat het bewijs ook geleverd wordt ! Tenslotte als er iets is dat je triggert, zet het dan aub in de reacties. Toch plezant om te lezen wat klanten of lezers denken !

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml