Een geweldig resultaat geboekt

Een geweldig resultaat geboekt

Stresserend, intensief en vermoeiend want het is ook voor mij zondag, en dan is het eigenlijk tijd om door te brengen met de familie, toch zeker als er een verjaardagfeest is van mijn kleinzoon Sander die ondertussen 17 jaar wordt. Ze worden helaas groot, maar ik heb nog opvolgers zoals je kan zien op bijgaande foto.

Het probleem is dat hij alleen bij mij wil zijn, en geloof me, dat is geen fabeltje ! Niemand anders maakt kans. Ze zeggen dat ik hem teveel verwen, maar daar zijn bompa's toch voor ! Maar ik moet de wekelijkse veiling van Narita wel opvolgen, en dat maakt het niet makkelijk. Hij komt graag met zijn vingertjes aan het toetsenbord van de telefoon en oeps, weg informatie. 

Het is dus niet eenvoudig om de situatie op te volgen, maar het is me gelukt om een bijzonder interessante bagage goede koi aan te kopen. 8 stuks in het totaal, maar ik heb nog niet de mogelijkheid gehad om het te verwerken. Te druk, te veel werk en het moet toch fatsoenlijk gebeuren om een overzicht te behouden. Het jaar is al moeilijk genoeg maar.....

Ik denk dat ik iets bijzonder interessant kan laten zien zo gauw als ik alles op zijn plaats heb gezet. Ik moet er nog even over nadenken hoe ik het aan ga bieden, maar ik beloof je dat het voor de meesten enorm interessant kan zijn. Al deze koi blijven sowieso azukari, want transport is niet meer mogelijk dit voorjaar, gewoon omdat er te weinig vracht kan verscheept worden. Met andere woorden, weinig vracht zijn hele dure prijzen.

Donderdag avond komt de laatste levering van dit voorjaar binnen. Nog een 40-tal koi en dan is het wachten op het najaar. Het is momenteel ook te warm aan het  worden voor verscheping en moeten er al ijsblokjes gedaan worden in de boxen om de koi koeler te houden.

Ik heb vandaag maar 1 filmpje ter beschikking, namelijk van de ginrin kohaku van Momotaro. Deze werd ook aangekocht via de veiling van Interkoi door Jan. Hij was er toch van onder de indruk en kon het niet laten om toch uitingen van vreugde te geven. En weet je wat...daar ben ik bijzonder blij mee.

Jan heeft me beloofd om een aantal foto's en filmpjes te sturen van zijn vijver, en dat kan ik op prijs stellen. Het gebeurt tegenwoordig te weinig dat ik informatie krijg van de koikichi met hun vijver, en dat is nu niet wat de mensen toch graag zien. Ook updates zijn welkom.

Het mooie nieuws was als volgt: blijkbaar was Jan een 10-tal jaar geleden reeds bij Interkoi geweest en had hij een mannelijke karasigoi van Dainichi aangekocht. Volgens zijn verhaal, maar dat kan ik me niet meer herinneren, zou ik 2 karashigoi in mijn bezit hebben van Dainichi, maar de ene zou ik niet verkopen, de andere wel, en deze had Jan gekocht. Ondertussen was de doitsu karashigoi 91 cm geworden. Toch een opmerkelijk feit.

Ik ga toch even op zoek naar deze doitsu karashigoi in mijn bestand, zodat ik hier nog wat meer informatie over kan vinden, want hij had geen codenummer, en zonder code is het opzoeken geblazen. Het is maar een nummerjte, maar wel een belangrijk nummertje om info te verzamelen. Mijn bibliotheek is goud waard.

Hieronder staan de doitsu karashigoi die ik terug kan vinden in mijn arsenaal, maar de meesten zijn van Marudo en Momotaro uit de jaren 2015:

doitsu karashigoi

Hou in de loop van de volgende dagen de website in de gaten want ik ga de 8 verworvenheden van de wekelijkse veiling van Narita op een bepaalde manier aanbieden. De aanbieding zal wel éénmalig en tijdelijk zijn, maar geef me even de tijd om het verder tuit te werken.

De lopende veiling van Interkoi geeft iets op wat weerwerk zie ik, maar ik hoop in de loop van deze avond iets meer strijd te verwachten, zodat ik iets meer centjes  kan incasseren. Het niveaus is nog niet zoals ik het graag zou hebben, dus mensen...bieden aub. Laat de kaas niet van je brood eten. Het zijn degelijke koi die zeker en vast toekomst hebben.

 

Meer afbeeldingen

Een geweldig resultaat geboekt: afbeelding 1
Een geweldig resultaat geboekt: afbeelding 2
Een geweldig resultaat geboekt: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

wiechert

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml