Eindelijk,  het is me dan toch gelukt

Eindelijk, het is me dan toch gelukt

Het heuglijkste nieuws de laatste tijd is dat ik eindelijk een vijver heb gevonden voor onze Virgin. En wat voor een vijver ! Blijkbaar zou ze naar een natuurvijver gaan van 120 x 60 meter, wat een luxe voor onze Virgin. Toch maar goed dat ik ben blijven volhouden.

Virgin is al meer dan een week geleden verkocht. Waarom dan pas dit nieuws ? Er werd me beloofd om  foto's en filmpjes te sturen van het overzetten van Virgin naar haar nieuwe verblijfplaats, maar na 10 dagen heb ik helaas nog altijd niets ontvangen. Spijtig, en wachten is niet mijn sterkste punt. 

Ik heb natuurlijk wel een video gemaakt van het ogenblik dat ze vertrok en dat wil ik niet onthouden. Het is toch een emotioneel moment voor deze harde bolster. Iedereen die ook maar enige binding heeft met Interkoi weet wat Virgin betekent, en kent een beetje de historie van deze kohaku van Takigawa die ik aankocht in 2010 als nisai van 56 cm.

Takigawa San, die ondertussen het bedrijf heeft overgelaten aan zijn zoon Hassei Takigawa beweerde stellig dat de kohaku zeker tot 100 cm zou kunnen doorgroeien. Zover is ze niet geraakt, maar wat  niet is kan nog komen. Ze strand na 13 jaar op 94 cm, maar ziet er nog verfrissend jong uit.

Haar gelaatstrekken als ik het zo mag noemen zijn nog glad en zuiver. Haar body is ouderwets fenomenaal, en ondanks haar ouderdom is het beni nog stabiel. Het is in mijn ogen een heerlijke koi geweest, en ze zal altijd een plaats in mijn hart innemen.

Kurt kwam ze reeds ophalen op zaterdag 20 mei en de dag erop kreeg ik volgende mail aan:

Alles goed verlopen, Virgen zwemt rustig rondjes in haar nieuwe thuis. Zelf ben ik een beetje stram nog in de rug van het sleuren  maar goed dat nemen we er graag bij. Ik zend U zo snel mogelijk de filmpjes via Wetransfer, is nogal druk nu met de verbeteringen (punten van m'n cursisten moeten dringend binnen). Ik wou U ook nog eens bedanken voor de hartelijke ontvangst, U ziet me zeker terug !!!

Moest ik alsnog filmpjes en foto's ontvangen dan zal ik deze zeker in het nieuws zetten. Ik heb Willy, de eigenaar voorheen ook op de hoogte gebracht van het gebeuren en die wist me volgende mail te sturen: 

Luc, dank voor de  reactie. Ik had gezien dat er verkocht bij stond. En ze ziet er nog altijd piekfijn uit. Betere vijver kun je haar niet wensen, hopelijk is die ook diep genoeg. De beni kikukuryu is een geweldige vijvervis, steeds opzoek naar een korreltje, ook iets aparts, een vis waarvan een koper nog vele jaren vijverplezier aan heeft.

Met pijn in het hart hebben we de beslissing moeten nemen. De vijver staat hier nog steeds leeg, op een 80cm water na. In de zomer gaan we alles leegmaken, er liggen nogal wat randstenen op de bodem,ga nieuw koppelingen zetten naar afvoer toe en daarna opnieuw vullen. Weten nog niet wat de waterpartij wordt, plantenvijver, zwemvijver, kweekvijver... maar het moet een inhoud krijgen waar we niemand verantwoordlelijkheid moeten geven als we niet hier zijn. 

En we gaan zeker nog eens een uitstapje doen richting Interkoi.  Veel koigenot en koiverkoop, je hebt weer prachtige exemplaren op de kop kunnen tikken. En laat je voldoende assisteren, je hebt ook maar een lichaam.

Toch plezierig als je dit allemaal kunt realiseren. Wat betreft mijn lichaam ! Maak je niet ongerust dat is nog topfit in orde en zal de komende jaren nog een hele tijd meegaan tot ongenoegen van velen misschien, maar mijn drive is nog altijd aanwezig, zelfs in deze moeilijke tijden. 

Wat betreft de beni kikukoryu, daar heb je helemaal gelijk in. Een zalige koi om in je vijver te zien ronddolen. Ik zal wel een koper voor dit schepsel vinden, maar het heeft blijkbaar zijn tijd nodig. Het is en blijft een heerlijke koi om te zien rondzwemmen, ik geniet er iedere dag van, dus ze zwemt niet in mijn weg. 

Op deze manier neem is afscheid van een icoon. Het is me een eer geweest om deze dieren toch iets meer persoonlijke aandacht te geven. Net zoals vele andere koi hebben ze soms een stempel gedrukt op Interkoi, net zoals Shiba Zakura, de onvergetelijke Clarissa, Domino allemaal namen die iedereen zich nog zou kunnen herinneren.

De tijden zijn helaas veranderd, en de maatschappij is ook degelijk begonnen een nieuw tijdperk in te luiden. Ik kan dat niet tegenhouden, maar er gaat toch veel verloren. We zullen het moeten ondergaan !

Ondertussen staat de volgende veiling klaar. Je kan nog geen bod uitbrengen, maar een kijkje kan nooit geen kwaad. Dit maal is het Interkoi Germany die een selectie voorstelt. Bieden kan pas vanaf zaterdag, bereid je al maar voor. 

https://auction.interkoi.eu/

 

2 reacties

Kurt

Doe ik zeker Johan, Luc en Willy, ondertussen heb ik haar ook aan de korrels gekregen want de eerste week deed ze zich enkel tegoed aan het natuurlijk eten (slakjes, muggenlarven, algen en dies meer), niets mis mee natuurlijk, integendeel. Ik hoop dat ook eens op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen en dan samen met de filmpjes van afgelopen zaterdag door te zenden naar Luc die -heel begrijpelijk - wat ongeduldig aan het worden is. Materiaal komt er aan !


Johan

Fijn dat Virgin een grote vijver krijgt met rust en er iemand van deze kolossale Kohaku kan gaan genieten.

Kurt geniet er van en verzorg haar goed dat verdient ze.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml