De vakantie is voorbij

De vakantie is voorbij

Morgen komen de koi uit hun vakantie van Duitsland. Ik ben benieuwd hoe ze er in real live uit zullen zien. het lijkt me een geslaagde overwintereing. Het zijn er in totaal 22 stuks. Mag ik de eigenaars verzoeken om de koi zo snel mogelijk op te komen halen. 

Het laatste filmpje liet zien dat ze er bijzonder goed uitzagen. Er zal deze maand nog veel gebeuren, want er staat veel op het programma. Het worden spannende tijden, en ik hoop dat het zonnetje ook zijn duit in het zakje zal doen.

Gisteren gingen er ook weer koi naar huis. 5 Stuks om precies te zijn. Het was ijskoud, en je kon beter met je handen in het water blijven dan boven water, want het water was warmer dan de lucht. Bovendien werden we ook getrakteerd op hagel en sneeuw...aprilse grillen, een waarheid zoals een koe !

Hans stond in dubio. Hij had één van de 2 ginrin karashigoi gekocht en wist niet goed welke hij zou kiezen. Ik wist het eigenlijk al en ik had gelijk. Maar welke zouden jullie kiezen ? Ik laat het filmpje zien, maar zal niet zeggen welke hij gekozen heeft.

Eentje was 43 cm (2008002) en de andere was 41 cm (2008003), beiden zijn nisai. Er blijft er nog eentje over nu. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een zwak heb voor ginrin karashigoi, en toch zeker met de laatste aanwinst die bovendien ook nog eens veel succes had in Japan. Ze hebben iets !

Daarnaast ging de sanke van Taniguchi eindelijk naar huis. Ik heb er veel kopzorgen mee gehad. Eerst gekocht, dan weer niet gekocht, dan de evolutie naar sanke, maar al met al hebben wij dit voorbeeldig gedaan vind ik zelf. 

Ik laat het succesverhaal toch nog even zien van aankoop tot jumbo van bijna 70 cm. Je herkent ze onmiddellijk op het filmpje...het is een overlevende van de prachtige aankopen in 2017 van een tosai van Taniguchi, juist voor zijn perikelen die de brave man kreeg te verwerken. Een prachtige sanke in wording vind eindelijk haar thuis !

De laatste 2 koi zaten nog binnen, maar moeten plaats maken voor de nieuwe gasten. Een kohaku van Takigawa en een Red Kanoko Karashigoi. Twee impressionante koi van boven de 80 cm. De red kanoko karashi begint nu ook body te maken en op de één of andere manier geven ze me een goed gevoel.

Als laatste onderdeel van vandaag geef ik je even een link door naar het aanbod van Odakan. De meesten onder jullie kennen Odakan niet, maar je mag  hem vergelijken met Narita. Het zijn zowat de grotere dealers in Japan, gaan dikwijls slaags met elkaar tijdens het bieden, maar hebben ook veel respect voor elkaar en werken dikwijls samen.

Het is een wat gesloten type dat niet zoveel heisa maakt en niet zoveel op de voorgrond treedt. (zie bijgevoegde foto) Zelf heb ik er nog nooit geen zaken mee gedaan, maar we hebben het aanbod eens goed bekeken en zien toch bepaalde mogelijkheden. We zullen zien hoe we het eraf gaan brengen.

Waarom ik dit speciaal laat zien is toch om informatie te geven over de prijzen die voor goede koi moeten betaald worden, want daar is nog veel onduidelijkheid over. Hier kan je zien wat de mogelijkheden tot aankoop zijn, het verschil van prijzen, ook tussen man en vrouw, en misschien begrijpen jullie iets beter de opbouw van de prijzen, maar vooral de moeilijkheidsgraad. Ohja het bedrag delen door 125 en dan zit je ongeveer goed excl. de kosten !

Denk nu niet dat dit opgezet spel is,  deze prijzen zijn een algemeen gemiddelde voor de betere koi, en niet vergeten.....deze prijzen zijn aankoopprijzen, dus dan heb je ze nog niet in bezit, want er zijn nog tal van kosten die erbij komen.

Moest iets je interesseren, dan kan je altijd contact opnemen, alhoewel het moeilijk is, zelfs not done, om koi van een foto te kiezen. Ik heb daarom de hulp van Narita San ingeroepen die een aantal filmpjes zal doorsturen van de koi die voor ons eventueel zouden geschikt zijn. De aanbiedingen gelden tot 10 april, en ik veronderstel dat het lucky draw systeem van toepassing zal zijn.

Meer afbeeldingen

De vakantie is voorbij: afbeelding 1
De vakantie is voorbij: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Hans

555


rob

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml