De vakantie zit erop

De vakantie zit erop

Het was een goede vakantie in Bali, en misschien kan ik hier wat nuttige informatie opschrijven over Bali, voor eventuele mensen die dit jaar naar Bali wensen te gaan.

Het hotel dat wij gekozen hebben is het Sanur Paradise hotel en is gelegen op een 1/2 uurtje rijden van Denpasar waar zich de vlieghaven bevind.

Goede raad als je aankomt op de luchthaven. Laat je koffers niet uit je handen trekken door de kruiers. Ze vragen onnoemlijk veel fooi, want ze weten dat je de waarde van de rupiah nog niet juist hebt ingeschat. Het zijn pure profiteurs, maar gelukkig was ik attent genoeg. Ze probeerden me echter 10 dollar te ontfutselen voor 50 m. kruien…wees gewaarschuwd.

Het hotel is bijzonder aangenaam, rustgevend en ontspannen. Het zwembad is bijna 100 m. lang en er zijn niet echt veel vakantiegangers. Het hotel is ook bekend voor zakenpartijen en doorreis vakantiegangers, dus het is niet echt heel druk aan het zwembad.

De kamers waren goed. Je had alles wat er nodig was, goed onderhouden en het fijne was dat ik een kamer recht op het zwembad had geboekt. Deur open en je kon op het terras genieten of recht in het zwembad plonsen.

Een groot nadeel however is het internetgebeuren. Eén van de redenen waarom we dit hotel hebben uitgekozen is dat ze gratis wifi aanbieden. Bij aankomst bleken er slechts 2 apparaten per kamer aangesloten te mogen zijn op internet en eenmaal aangesloten kon je niet veranderen. Ik heb zowel mijn computer nodig als mijn telefoon, dus mijn vrouw zat zonder internet, en dat kon ze niet appreciëren.

Wel kon je overal in de restaurants gratis gebruik maken van wifi, alsook op het strand aan zee. Zeer zwak punt van de directie van het hotel, want zelfs na zware onderhandelingen is het me niet gelukt om dit voor elkaar te krijgen.

De temperatuur is bijzonder aangenaam, maar voor deze tijd van het jaar redelijk vochtig. De gemiddelde temperatuur was 25°-30° met af en toe een korte regenbui, want het is de regentijd hier. De meeste regen valt s'nachts, dus heb je er in de dag bijna geen last van.

Het hotel is niet in het drukke gedeelte van Sanur gelegen, maar een dikke kilometer daar vandaan. Er is een shuttle om naar het strand te gaan, maar je kan er ook per fiets of tevoet geraken. De taxi kost om en bij de euro, dus daar moet je het niet voor laten.

Het strand waar wij geweest zijn, dus het strand sanur is heel aangenaam met een rustige zee die bijzonder warm is en een bijzonder goed gevoel geeft. Wij zijn dan ook vrij dikwijls gaan zwemmen en in de zee gebleven, alsook in het zwembad bij het hotel.

Het ontbijt was inbegrepen en daar is totaal niets op aan te merken. Voor iedereen is er wel iets wat hij of zij graag eet s'morgens. Het personeel is uitzonderlijk vriendelijk en goed opgeleid.

We zijn altijd buiten gaan eten en hadden lokale eetgelegenheden gevonden die menselijk waren. Ons vast restaurant was echter in de straat gelegen waar we regelmatig naartoe gingen omdat het een voortreffelijke keuken was.

De gemiddelde prijs in het lokale restaurant lag om en bij de 125 000-150 000 rupiah (8-10 euro) per persoon, voor het betere restaurant was dit tussen de 175-225 000 rupiah (12-18 euro) en hier had je een voorgerecht, een hoofdgerecht en een drankje voor. Het hotel was iets duurder, daarom lekker buiten gegeten.

We hebben enkele uitstappen gedaan, en die moet je zeker en vast doen om Bali te leren kennen, maar heel veel is er niet te zien. De natuur is bijzonder mooi, maar bijna overal hetzelfde. Er zijn veel te veel tempels en het geloof is te dominant aanwezig. Veel te dominant zelfs, want alles gaat over god en gebod…ze hebben voor alles een god.

Ik heb de prijzen van de vluchten en de prijzen van het hotel vergeleken met de maatschappij waar wij geboekt hebben, en je doet een klein voordeel als je zelf boekt. De eerste keer gaan we altijd met een maatschappij om zo de nodige informatie te leren, en nadien boek ik altijd zelf.

Het verschil in prijs tussen de touroperator en als je zelf boekt, ligt om en bij de 150 euro, maar dan heb ik geen rekening gehouden met de extra kortingen die een touroperator krijgt. Volgende keer ga ik echter zelf boeken, want 150 euro is tenslotte 150 euro.

Wie van drukte en mensen om zich heen houdt is dit dus een minder goede locatie, maar voor mensen die van rust en een goed hotel houden is dit een bijzonder goede locatie.

Nu terug naar de werkelijkheid en vanaf volgende week ben ik weer paraat.

Hou er ook rekening mee dat er nog één week mogelijk is mee te doen aan de actie bundel je krachten. De laatste bestellingen worden voor 15 februari verwacht, dus wacht er niet te lang mee. Op dit ogenblik is er iets boven de 1000 kg besteld.

Nog af te handelen in de loop van volgende week.

De aankopen van Hanna moeten geregeld, zodat we samen het toestel kunnen uittesten.

De klei is ondertussen aangekomen, en dat moet ook nog geregeld worden.

De bundel je krachten actie moet afgewerkt worden.

Deelnemers voor de koibeoordelingsdag kunnen zich nog melden voor 28 februari.

Meer afbeeldingen

De vakantie zit erop: afbeelding 1
De vakantie zit erop: afbeelding 2
De vakantie zit erop: afbeelding 3
De vakantie zit erop: afbeelding 4
De vakantie zit erop: afbeelding 5
De vakantie zit erop: afbeelding 6
De vakantie zit erop: afbeelding 7
De vakantie zit erop: afbeelding 8
De vakantie zit erop: afbeelding 9
De vakantie zit erop: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137