Wat doe je het eerst als je terug bent

Wat doe je het eerst als je terug bent

Het vliegtuig is nog niet geland of je gaat zo snel mogelijk naar huis om eerst naar je koi te gaan kijken en om te zien of alles in orde is.

Het is dan ook plezierig om thuis te komen en je deze thuiskomst op film even te laten zien. Ze zwommen er perfect bij, en het is plezierig om op je zonen te kunnen rekenen als je een tijdje weg bent. Ook dank aan Ben die eventjes tijdens een kritieke periode een algemene controle kwam maken.

Koi moeten nu éénmaal continue in het oog gehouden worden, zelfs al gaat het maanden goed, toch moet je het gedrag blijven observeren.

De koi die tijdens de strenge winterweken niet verwarmd zaten, lagen allen "gezellig" naast elkaar, maar toen ze me hoorden, en geloof me, ze weten het als ik het ben, kwamen er toch enkele om eten smeken of goedendag zeggen. Helaas, nog te koud om eten te geven….

De verantwoordelijkheid voor de koi die in het najaar zijn aangekomen en waarvan er ondertussen 32 koi wachten op het voorjaar om naar hun eigen vijver te gaan, vind ik altijd zwaar wegen.

Bekijk zelf het assortiment koi dat tijdens de winter in de binnenbakken en in een verwarmde buitenbak verblijft, dat is niet niets…het zijn geen visjes van 15 cm…

Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik het ieder jaar weer één van de zwaarste verantwoordelijkheden vind die er zijn. Ik ben altijd blij als het voorjaar er weer aankomt, zodat een deel van de verantwoordelijkheid van je schouders glijd. Lang leve de zomer….

Dan komt echter weer een volgende stap en beginnen de nieuwe koi stilaan binnen te komen. Weer een verantwoordelijkheid erbij, en zo is het houden van koi een permanente stress toestand die buiten het aangename ook altijd een portie behoorlijke stress meebrengt. Gelukkig, en ik hou het hout vast, is 98% van mijn koi in bloedvorm. Houden zo….

Graag wil ik je er nog op wijzen dat het de laatste week is om te kunnen profiteren van Bundel je krachten actie. We zijn ondertussen boven de 1000 kg geraakt, dus het voordeel blijft nog even van kracht. Na zondagavond echter wordt de actie definitief stopgezet.

Meer afbeeldingen

Wat doe je het eerst als je terug bent: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137