De kalenders zijn verzonden

De kalenders zijn verzonden

Zoals beloofd zijn de kalenders van Momotaro verstuurd naar die mensen die gevraagd hadden om deze te verzenden.

De overige liggen klaar en kunnen opgehaald worden als je de volgende keer op bezoek komt. Het zijn trouwens bijzonder mooie afbeeldingen van de showa kweker op dit ogenblik.

Ik heb alle foto's die bij de kalender horen gefotografeerd en ze zijn verstuurd over de ganse wereld. Het enige prolbeem is dat je niet naar de kalender kijkt, maar enkel naar de prachtige koi die erop staan.

Vanaf zaterdag ben ik terug aanwezig, en iedereen is welkom. Het zwaarste van de winter lijkt me voorbij, en nu maar hopen dat de temperatuur vlug zijn weg kan vinden naar een constante 15°.

De koi die overwintert hebben doen het uitstekend. Ik heb de temperatuur bij mijn terugkomst iets opgevoerd, zodat ze nog wat kunnen genieten van hun verblijf.

Een kleine oproep aan al die mensen die eventueel een verwarming op hun vijver hebben en hun koi nog laten overwinteren, een klein advies. Je koi kan nergens beter zitten dan in zijn eigen vijver. Indien je een temperatuur kan voorzien van 15°, vind ik het aangewezen om je koi altijd te verplaatsen naar je eigen vijver.

Hiermee verleng je ook de zomerperiode. Dat is altijd mijn streven geweest, een zo constant mogelijke temperatuur over 9-10 maanden indien mogelijk. Door een constante temperatuur te handhaven zul je vermoedelijk ook minder problemen hebben tijdens de moeilijkere periodes in het voorjaar.

Begin bij 15°, verhoog in april naar 18° en laat dan de natuur zijn gang gaan tot eind november december met behoud van minimaal 18°. Het is zelden of nooit warmer dan 20° in een vijver die nooit verwarmd wordt. Hier moeten wij gewoon mee leren leven, en geloof me, na 1 jaar is de koi volledig aangepast....

Hier behaal je ook 2 voordelen mee. Ten eerste is het een ontlasting voor mezelf, daar moet ik gewoon eerlijk in zijn, ten tweede is het voor de koi totaal geen probleem, en zal hij enkel voordeel halen om zich aan te passen in zijn nieuwe, maar vooral permanente verblijfplaats.

Persoonlijk vind ik 15° een ideale temperatuur om koi te verplaatsen. Niet te warm, niet te koud, en dit zeg ik niet omdat ik zoveel "kennis" heb, maar enkel uit jarenlange ervaring.

De temperatuur staat momenteel op 18° binnen en 16° buiten. Contacteer me op tijd als je de koi wil overzetten en ik kan de temperatuur dan regelen naar je wensen. Een verschil van 2° is totaal geen probleem, maar als je dezelfde temperatuur kan afspreken, dan kan ik dit enkele dagen vooraf al regelen.

Door het begin van het voorjaar is er opnieuw animo voor het kopen van koi, en wordt er vermoedelijk weer opnieuw gebowld, wat weer stress voor de koi zal teweegbrengen. Dat is wat ik wil vermijden.

Bundel je krachten zal vanaf zondag afgelopen zijn.. Als je nog voor het laatst wil gebruik maken van deze aanbieding maak dan nog van de gelegenheid gebruik.

Meer afbeeldingen

De kalenders zijn verzonden: afbeelding 1
De kalenders zijn verzonden: afbeelding 2
De kalenders zijn verzonden: afbeelding 3
De kalenders zijn verzonden: afbeelding 4
De kalenders zijn verzonden: afbeelding 5
De kalenders zijn verzonden: afbeelding 6
De kalenders zijn verzonden: afbeelding 7
De kalenders zijn verzonden: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137