De strijd voor de tosai begint

De strijd voor de tosai begint

Ik heb mijn volgende japanreis geboekt van 3 maart tot ± 10 maart. (kort maar krachtig)

Wie interesse moest hebben om mee te gaan kan me altijd contacteren. Vlucht boeken kan je zelf, ik vlieg rechtstreeks via KLM naar Osaka. De prijs die ik momenteel in het vluchtschema heb staan bedraagt 750 euro, maar ik moet deze nog vastleggen.

Vertrek is op een maandag en de aankomst is dan normaal op dinsdag rond 9 uur s'morgens als ik me niet vergis. Bij aankomst dienen er nog 2 treinen genomen te worden, eentje naar Shin Osaka en van Shin Osaka naar Okayama.

Dezelfde dag zal er nog een bezoek gebracht worden aan de Momotaro koifarm. Over het algemeen ga ik dan nog even de koi proberen te filmen en te fotograferen die nog in hun winterverblijf zitten en die in de loop van april zullen binnenkomen, tenzij ze nog een jaar extra in Japan zullen verblijven.

Dinsdag kan er een bezoek kunnen gebracht worden aan Taniguchi en Takigawa. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de kwekers natuurlijk, maar beide kwekers zijn zeker interessant om te bezoeken.

Woensdag zijn er de opensales bij Momotaro die ik zeker probeer bij te wonen en donderdag is er een veiling van de tosai, waar ik absoluut bij wil zijn.

Vrijdag, zaterdag en/of zondag zou er een bezoek kunnen gebracht worden aan Ueno en Okawa en als er interesse is om naar Matsu/Omosako/Sakai te rijden, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden, maar die bespreek ik liever ter plaatse. Ik ben dan van plan om maandag of dinsdag terug te vliegen, maar daar heb ik nog geen zekerheid over.

De kosten van het verblijf in Japan liggen rond de 110-120 euro/dag. Hier zitten alle kosten inbegrepen, zoals hotel, ontbijt, en diner. Tevens zijn alle onkosten inbegrepen van het reizen, buiten de verplaatsing naar Ueno en Okawa. Dit is een treinreis van een 5-tal uur als ik het me goed herinner en kost heen en terug zowat 250 euro.

Er wordt van uitgegaan dat je uiteraard koi aankoopt tijdens je reis, anders is het te gek om een reis naar het Zuiden van Japan te maken. De lente lonkt, de winterperikelen zijn nog niet volledig voorbij maar het koivirus begint weer vaste vorm aan te nemen.

Laat je ook niets wijsmaken door te stellen dat de beste koi dan al weg zijn, want niets is minder waar. Iedere dag of iedere week worden er mudponds leeggemaakt en iedere mudpond heeft zijn kashira of zijn beste koi. Voor Jumbo tosai moet je trouwens niet te vroeg in Japan zijn, want deze worden zeker en vast nog niet verkocht....

Ik ben er klaar voor en ik doe altijd mijn ding, nooit dat van een ander...ik ga uit van mijn eigen kracht en die is er nog steeds....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240