De veiling is geweest

De veiling is geweest

Het was een bijzonder hectische veiling met veel volk en ik vond het veel te lang duren.

Maar we zijn er weer doorgeworsteld en we kunnen onze wonden weer gaan likken. Dit was de duurste veiling van tosai die ik persoonlijk al heb meegemaakt, met 21 keer prijzen die tussen het miljoen en 3 miljoen gaan.

De topverkoop was de mannelijke kohaku die naar de Sakai koifarm verhuisd voor een bedrag van 3 miljoen yen. Het was een bijzonder sterk vertoon van koi die volgens sommigen als niet goed werden beschouwd. Ik heb bijzonder mooie koi gezien, en of het nu teveel geld is of niet, er zal vermoedelijk wel een koper voor zijn.

Ik heb ertussen uit gepikt wat ik kon, en ik moet zeggen dat ik bijzonder tevreden ben.Ik moet op de veiling bijeenscharrelen wat anderen op 2 seconden aan 1 koi uitgeven, maar het zal me worst wezen.

Ik had 2 goede biedingen lopen voor een klant, met bedragen die ze me zelden meegeven, maar dan krijg je dit, zoals je in de filmpjes hier kan zien. Niet vergeten, het zijn yen, en de 3 kleine nulletjes achteraan tellen ook nog mee. Deel het geheel door 125 en je hebt een inkoopprijs.

De had ik graag gehad

en deze ook, maar tevergeefs.

Dan heb ik nog even moeite gedaan om dit exemplaar te pakken te krijgen, maar de nulletjes vlogen me weer rond de ogen. Het is nu eenmaal de top waar je mee moet afrekenen.

Ik heb het gevoel dat ik bijzonder goede koi heb ingekocht. De regels voor mudpond zijn ondertussen aangescherpt en het wordt moeilijker en moeilijker om koi in de mudpond te laten. Van al de koi die ik heb aangekocht mogen er slechts 2 in de mudpond blijven, namelijk SH-V15-421 en de SH-V15-448. De anderen moeten allemaal naar huis overkomen.

Ze willen het systeem zo maken dat ze veel energie, tijd en kosten kunnen steken in de echte opvang van de koi, zodat de ontwikkeling alleen maar beter en beter gestimuleerd wordt, met beter resultaat. Ik kan voortaan pas koi in de mudpond laten als ik een bepaald aankoopbedrag overschrijd.

Ik heb wel de nummer 1 kunnen scoren van de mannelijke koi volgens Maeda San en dat was deze bijzonder prachtige Lion Queen showa. Wie wil kweken, zeg het maar, je kan niets beter vinden momenteel. En met zijn 43 cm is het zo een koi die naar de 65 cm moet kunnen gaan in een goede vijver dit jaar, en mits goede begeleiding.

Een ander wonder van de natuur vind ik deze spannende showa van maar liefst 43 cm, en misschien ook wel van Lion Queen volgens Adam. Wat een bullebak !

Hier een kort overzichtsfilmpje

Meer afbeeldingen

De veiling is geweest: afbeelding 1
De veiling is geweest: afbeelding 2
De veiling is geweest: afbeelding 3
De veiling is geweest: afbeelding 4
De veiling is geweest: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240